Sayfa 637/1009 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,089 - 5,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    nüfusu 45 milyon olan bir nüfusla, nüfusu 95 milyon olan bir ülke gsmh'nı karşılaştırmak komik ötesi

bir ailede asgari ücretli 2 kişi var, diğer ailede asgari ücretli 4 kişi, bilin bakalım birbirine benzer hangi haneye daha fazla hasıla girer..?

4 kişilik ailenin etrafında 3 tane sanayi bölgesi(kıta) var, 2 kişilik ailenin tek çıkış yolu kuzeyindeki küçük sanayi hala karşılaştırma yapmak isteyen var mı..?
    Bir ulkenin credit score unun yada kur krizinin doviz acigi olmasinin ulkede 20 ye yakin doviz kuru uygulanmasinin nufusla yada ekonomik buyuklukle hicbir alakasi yoktur.

Credit score u CCC yada o civarda olan ulkelerin durumu asagi yukari ayni zaten ayni olmasa score lar ayni olmaz.

2. Uğur Gürses şu linkte her şeyi anlatmış anlatmış da, neden likit döviz bir anda hızla erimeye başladı, orası yok...

Dünyada başka KKM yapan, farklı farklı kurları olan başka bir ülke varsa, söyleyin de o ülkeyle karşılaştıralım.

Mevzu tamamen, KKM nin sonu nereye varacak...bu kurların niye biri Hanya'da biri Konya'da...bu makaslar niye böyle açıldı..bu bağlamda yapılan bir karşılaştırma....benzeri olmasaydı tarihe bakılacaktı...eskiden nolmuş...sonu nolmuş...

Link:
    https://ugurses.net/2023/04/20/evdek...e-manevralari/

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Bir ulkenin credit score unun yada kur krizinin doviz acigi olmasinin ulkede 20 ye yakin doviz kuru uygulanmasinin nufusla yada ekonomik buyuklukle hicbir alakasi yoktur.

Credit score u CCC yada o civarda olan ulkelerin durumu asagi yukari ayni zaten ayni olmasa score lar ayni olmaz.
    kur uygulamasından bahsetmedim bir daha oku, birbirine benzer fakat nüfusu diğerine göre yarı yarıya olan ülkelerin milli hasılalarını karşılaştırmak cahillik ötesi, hollandayla türkiye değil ki karşılaştırdığın, önce iyi oku sonra yaz..

4. Mahfi Hoca da, tamamen bankalara yapılan baskıdan dolayı, ekstra bir durum yok mu demeye getirmiş?

Piyasada arz ve talebe göre oluşması gereken fiyatlara müdahale edildiğinde karaborsa fiyatı denilen bir olgu ortaya çıkar. Aslında karaborsa fiyatı denilen fiyat piyasa fiyatıdır yani normal fiyattır, belirlenmiş fiyat ise arz ve talep kurallarına göre değil bir otoritenin isteğine göre piyasaya uygulatılmaya çalışılan fiyattır. Mallar için fiyat üzerinden geçerli olan bu durum döviz için de kur üzerinden geçerli olur. Döviz elde edebilmek için çeşitli baskılarla düşük olarak belirlenen kurdan döviz bulmayanlar daha yüksek kurla döviz bulmaya razı olduğunda piyasada ikinci bir kur ortaya çıkar.

https://www.mahfiegilmez.com/2023/04...-olusuyor.html

Bu durumda bankaların o görünen kurlarından, 'yüklü miktarda' döviz vermiyorlar??? Bir limit var oraya kadar o kur, o limitin üstüne ya yok, ya da daha yüksek bir kur çekiyorlar ???

5. Bu tweette de farklı bir ima var;

(Bankalara limit getirildiği için), yüklü miktarda döviz alacaksanız, gidin Kapalıçarşının o yüksek kurundan alın, diye bizzat ekonomi yönetiminin bir yönlendirmesidir/uygulamasıdır bu, bu şekilde dövize olan talebin önünün kesileceğini sanıyorlar diyor, anladığım.

Şuna takıldım, %20 mi?????

6. O zaman, birileri yüklü miktarda döviz almaya çalışıyor, ama bankalardan alamıyor.

Bu durumda bankalardan alamayınca Kapalıçarşıya yöneliyor, orada bu sefer kur yükseliyor, arz talep gereği.

Ekonomi yönetimi de yükselirse yükselsin, bu fiyatlardan alsınlar diye bir nevi onlara ceza kesiyor, müdahale etmiyor, nasıl olsa bir noktadan sonra talep kesilir diyor.

Gelgelelim, Kapalıçarşıdan yüksek kurdan almak zorunda kalan bunu fiziki olarak aldığı için neticede, likit döviz azalıyor, bunlar demek ki bir şekilde tekrar bankacılık sistemine dönmüyor bu durumda.

O zaman birileri neden yüklü miktarda dövize geçmeye çalışıyor, TL nin aşırı değerli olduğunu, bu rejimin devam ettirilebilmesinin mümkün olmadığını, seçim sonrası veya halihazırda her an fışkıracağını değerlendiriyor.

Evet böyleyken böyle...

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Evet gördük düştü....%19 dan %100 e düştü.

Faizler de düştü, gösterge faizi düşürülerek piyasa faizleri nasıl yükseltilir, real time online gördük.

'Meşaz' gelmiş...dedim ne teklifmiş bakayım...kredi teklifi...on onaylı cart curt..

Sana diyor 100.000 TL vereyim %2.9 dan...ama 5 bin TL sini direk keserim sigorta neyim ayağına..en fazla da 12 aylık...

Yok Aga sen bana 250 bin ver, sigortasız olsun 24 aylık olsun misal diyorum....Faiz oranım %4 o zaman diyor.

O baştan kesilen (100.000 de 5.000 TL) para var ya.....o çok şey değiştirir...hem de çok...

Abarak gubarak...yersen. Mesela mümkün olacak, hemen cevap verecen SMS e...ben size 250.000 vereyim siz bana %4 değil, %3.5 verin net aylık...

Daha düne kadar %1.69 du bu oran da...bizim puan yüksekmiş gelin size %1.55 le verelim dediler. Ben de 100.000 TL yi napacam 24 ay, ne çevirecez de ne kazanacaz diye girmemiştim. Verseydi 500-1000 ha bak o olurdu.

Yani...faizler de roketler yakında..
    Ben 24 icin verirlerse 100.000 krediyi alirdim.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    O zaman birileri neden yüklü miktarda dövize geçmeye çalışıyor, TL nin aşırı değerli olduğunu, bu rejimin devam ettirilebilmesinin mümkün olmadığını, seçim sonrası veya halihazırda her an fışkıracağını değerlendiriyor.
    Bence degerlendirmiyor, adam emin, o nedele dolari topluyor.

Sayfa 637/1009 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •