@erefefik
İlhami Işık...
Pazar gününe bir NOT.
Öbür dünya'ya yırtık bir çorap bile götüremeyecek insanların
Bu mal,mülk,para ve güç sevdası çok zavalıca bir ruh hali.
@erefefik
Abd'nin 19 bin vatandaşı var. Biz de oradaki vatandaslarimiz icin tahliye operasyonu yapacaz.ABD Ordusu Sudan'da, Cibuti, Etiyopya ve Suudi Arabistan ile işbirliği yaparak Hartum'daki büyükelçilik personelini tahliye etti.
Sudan'daki güvenlik sorunları nedeni ile Hartum'daki Amerikan Büyükelçiliği faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı.
İsvec ise silahli güç gönderme kararini oylayacak bugün.
Nato üyesi olmadığı halde askeri güç yollayarak, Nato ülkelerinin vatandaslarini kurtarma ayagi yapacaklar. Belki Türk vatandaşlarini da kurtarirlar, belki degil kesin yazdigim gibi bir film cevirirler. Biz de hemen "Kuran yakma filmini" unutuveririz. Falan filan iste.
Korku ve Yalan Imparatorlugu.
@erefefik
Çok ilginç bir haber var, bu haberin kaynağı da araştirilmali;
-Endonezya, Tayvan'daki 350.000 işçi statüsündeki vatandaşına tahliye planı hazırlıyor.
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4866137
@erefefik
Sultan Tarlaci...
Bugünlerde aranan kimlikler, giysi değiştirir gibi giyilebilen ve çıkarılabilen kimliklerdir.*
İnsanı insan yapan nedir?*
Kimlik bireysel bir olgudur. “insan kimliği” dünyamızda yaşanan bölünmüşlüğün de ortaya koyduğu gibi, sosyal bir kimlik olarak tanımlama eğilimindedir.Giydirilmiş kimliklerden biri ise kültürel kimliktir. Kültürel kimliğin oluşumunda en etkili faktör dini mezhebi alevi-sunni veya kürt-türk olandır.*
Siyasetçiler de bu elbiselerini BİZE SİZE göstermeyi ve giydiğinizi size hatırlatmayı çıkarları için severler.Şartlanmış zihinlerimizi giydirilmiş kimliklerden soyutladığımızda o pırıl pırıl parlayan gerçeği karşımızda buluveririz. Bu hepimizin özde sadece İNSAN olduğumuz gerçeğidir.
Yabancılaşmayı yok eden, kaldıran ve insanı insana yaklaştıran, gülümseyen ve güven veren bir gerçek.İnsanlık giydirilmiş kimliklerle güç merkezleri şeklinde odaklanmış, giydirilmiş kimlikleri sebebiyle birbirleriyle çatışarak, çok parçalı bir insanlık tablosunun ressamı olmuştur.Birbirleri ile çatışan onca insan, gerçek kimliklerinin sadece insan kimliği olduğunu unutarak bu anlamsız mücadeleye devam edip gitmektedirler.Yalın insan kimliğine sahip çıkabilmenin yolu, giydirilmiş kimliklerin yarattığı zihinsel ve duygusal şartlanmaları aşmakla açılacaktır. Zira bu şartlanmaların yarattığı kalıp ve semboller, insanı özgürce düşünmekten alıkoymaktadırİnsanlığın varlığını koruması ve sürdürmesi için, insan kimliğinde birleşmesi ve giydirilmiş kimlik gururundan sıyrılarak, insan çekirdek kimliğinin onurunu yakalaması gerekmektedir.
@erefefik
Ufuk Coşkun...
Milas’tan CHP’ye kötü bir haberim var. Kırk yıllık CHP’liler terör örgütünün uzantısı bir partiyle kurulan ittifaktan son derece rahatsızlar ve oylarını AK Parti’ye vereceklerini söylüyorlar. Üç ay önce geldiğimde tablo tam tersiydi.
@erefefik
Halit Tokuş...
Oldu da Erdoğan seçimi kazandı bi 5 sene daha görev yapar sonrası yok. Bürokratlar, aklınızı başınıza alın da yasalara uyun yoksa 5 sene sonra yargı hayatınızı kabusa dönderir.)))))))))))))
Daha 30 yaşinda yok. Son model Mercedesiyle cuma namazina gidiyor. Ciktiktan sonra arabasina biniyor, arabada kokain çekiyor ve bunu sosyal medyada yayinliyor. Bu salak hala şeriat diyor.5 sene içinde bu ekonomik buhrana rağmen tekrar Erdoğan iktidarına görev veren halkın verdiği özgüvenle fiili şeriat kanunlarını getirirler Erdoğan yaşadığı sürece iktidar olur hatta seçimleri bile kaldırsalar kimsenin gıkı çıkmaz o yüzden Ersoğan gidecek bu çok şansımız.
@erefefik
Rüşdü Saraçoğlu...
Daha önce de yazdım 34 sayılı karar yoldadır.
@erefefik
Yer İmleri