Hayırlı Günler...
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta sonu olmasını diliyorum...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Allah kısmet eder bitirebilirsem, bugün yeni bir projeye başlıyorum...
Bu proje diğerlerinin birleşimi ve sonuç çıkartma ile ilgili olacak...
Sırf bunun için tüm Ramazan boyunca yazmış olduğum kodlarımı modüler hâle getirebilmek için güncelleme yaptım...
Sonuçlar çıkmaya başladıkça paylaşırım ve sizlerin de fikirlerini alırım...
Yapmak istediğim:
- AKD verileri ile Takas verilerini karşılaştırmak...
- Saklaması olmayan kurumlara kimlerim mal gönderdiğini veya oradan satış yaptığını bulmak...
- Virman olaylarını çözmeye çalışmak...
- Tahtacının kurumlarını ve ne yaptığını anlamaya çalışmak...
Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sadece verileri almak ve düzenleyip paylaşmaktı. Sonuç çıkartma ve analiz işlemleri yoktu. İşte şimdi bu konulara giriş yapıyoruz...
Başarabilir miyim veya ne kadar yol alabilirim şu an için emin değilim ama yıllardır hep aklımda olan bir proje idi. Hiç bu kadar yaklaşmamıştım. Başarılı olmadan bir aksilik çıkmaz inşaAllah. Sonuçları ben de merakla bekliyorum...
Artık derin sulara yelken açmaya başlıyoruz. Şu ana kadar yaptığım çalışmaları anlamsız bulanlar olabilir. İnşaAllah, bundan anlamlanabilir...
Projeye giriş yapalım. Sabahleyin modülerlik konusunda nihâyete ulaştım. Artık verileri birleştirebileceğim...
İlk olarak modüler olarak Takas verilerini alıyorum. Mukayese yapacağım dönem:
01-01-2023 ile 29-04-2023 tarihleri arası...
Dikkat edilecek olursa başlangıç ve bitiş tarihleri tatil günlerine denk geliyor. Modüler yapıdaki uygulama, bunları otomatik olarak en uygun iş günlerine ayarlıyor...
Daha sonra aynı dönemin AKD verilerini benzer şekilde alacağız. Fakat dikkat edeceğimiz nokta T+2 meselesi. Bunu da otomatik olarak düzenlemek gerekecek. Çünkü yarım işi günü olan günlerde Takas günü T+3 oluyor. Bunlar işi zorlaştıran durumlar. Bunların alt yapısını hazırladığımı düşünüyorum. Uygulamada sorun çıkmaz ise bunlar problem olmayacak işler. Tedbiri buna göre aldım. Yine de akılda olmadıklar işler çıkıyor...
Örnek çıktı:
![]()
Bitince modüler olarak AKD verilerini de paylaşırım...
Sonra bunları birleştireceğiz...
İşin en heyecanlı kısmı işte burası...
Çok heyecanlıyım ve meraklanıyorum...
Modüler olarak aynı tarihlerdeki AKD verilerini de çekmeyi hazırladım...
Zaten daha önce çekebiliyorduk ama modüler olmasındaki avantaj, her ikisini birleştirebileceğim için tek çatı altında toplayabileceğim forma dönüştürme işlemi oldu...
Hâlen dikkat ederseniz T+2 olayı dikkate alınmıyor. Şimdi birazdan onu da düzenleyip birlikte paylaşmaya çalışacağım...
![]()
Yer İmleri