Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8351 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Şu an öylesine anlamlandırmaya çalışıyorum. Çalışmam burada duraksadı...!!!

Bu arada merak ettiğiniz bir hisse ve/ya hisselere ait dönemler olursa paylaşabilirim...

Çekinmenize gerek yok. Ben de yeni öğreniyorum. Hayatım öğrenmekle geçiyor...

Hadi bir de FORMT 'ciler için gelsin...

Bu biraz karışık çıktı. İncelemek lâzım. Hep birlikte bakalım. Benim yabancısı olduğum bir hisse...?

IYM, PHC ve TIB aynı elden yönetiliyor gibi duruyor... Durup dururken TIB takasına 1 lot girmesi ilginç olmuş. Diğerlerindeki 1 lot açığı bununla tamamlamışlar...!!! Bu tür işlemlerdeki amaç ne ola ki...?!

MBL aldığı malları CIY ve FNY 'ye virmanlamış...!!!

Geriye 3 kurum kalıyor: TBY, TEB ve ANC...

TBY yaptığı işlemleri kendi hesabında tutmamış, üstüne bir de takasından 14.848 lot çıkış yapmış. Aradaki farkı da TEB 'in takasına aktarmış...

Geriye kaldı ANC...!!!

Toplam Takas 371.600 Lot eksik vermiş. Birileri Takastan mal çıkmış. Haberi gelmiş miydi...?

Mal çıkan yukarıdaki incelemeye göre aşikâr oldu: ANC

ANC 211.134 lot AKD ile satış yapmış görünürken, takasından 582.737 lot eksilmiş. Arada 371.600 lot fark var. Bu malı takastan nasıl çıktı. Nereye gönderdi. Gönderdiği bir yer yok. Bu kadar açık var...?

FORMT için artık kim kimle paslaşıyor, biraz olsun anlamış olduk. Bundan böyle derinlik izlerken alan/satan kurumların ne yapacağını daha kolay anlayabilirsiniz...

Son düzenleme : T/A; 30-04-2023 saat: 18:31.

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku

Hadi bir de FORMT 'ciler için gelsin...

Burada işlem yaptığımı yazmıştım. Bu yüzden bu konuda yorum yapmak pek etik olmaz diye düşünüYORUM

Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Burada işlem yaptığımı yazmıştım. Bu yüzden bu konuda yorum yapmak pek etik olmaz diye düşünüYORUM

Yorum yapmana gerek yok. Ortaya çıkan mallar nereden geliyor veya aniden satılan mallar nereden çıkıyor, nereye gidiyor?

Bu konuda bilgin varsa aydınlanmış oluruz. Yoksa öylece kalakaldım. Sebebini bilmediğim zaman ilerleyemiyorum...!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    Yorum yapmana gerek yok. Ortaya çıkan mallar nereden geliyor veya aniden satılan mallar nereden çıkıyor, nereye gidiyor?

Bu konuda bilgin varsa aydınlanmış oluruz. Yoksa öylece kalakaldım. Sebebini bilmediğim zaman ilerleyemiyorum...!
    FORMT te daha önceden alınmış olan ve blok olarak duran mallar vardı. Onlar servis edilecek. Hazır bir ortam olunca deprem ardından o bölgede iş yapılacağı düşünülerek hücum olunca bu fırsatı değerlendirmek isteyen, bekleyen abi yola çıktı, yanına bir kaç arkadaşını da alarak biraz sürdüler. Dağıtım devam eder mi ? Yoksa ilerler mi onu zaman gösterir. İzlemek lazım.

geçmiş tarihte bu hisse için yapılmış bir grafik çalışması var

https://pirikaptan.com/2022/06/01/fo...-haziran-2022/

buradan bir sonuç çıkar mı bilemem. Ama iyice bakılırsa var gibi

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    FORMT te daha önceden alınmış olan ve blok olarak duran mallar vardı. Onlar servis edilecek. Hazır bir ortam olunca deprem ardından o bölgede iş yapılacağı düşünülerek hücum olunca bu fırsatı değerlendirmek isteyen, bekleyen abi yola çıktı, yanına bir kaç arkadaşını da alarak biraz sürdüler. Dağıtım devam eder mi ? Yoksa ilerler mi onu zaman gösterir. İzlemek lazım.
    O konuda hemfikiriz ama benim sorduğum farklı bir şey...

AKD ve Takas verilerini karşılaştırınca aralarında fark çıkıyor. Dönüp bakıyorum; evet ,takas tarihleri arasında da fark var. Bu mal bir şekilde Takasa sokulan veya çıkartılan mallar...

Buraya kadar tamam. Fakat KAP bildirimi olmadan öyle hemen Takasa giriş çıkış olabiliyor mu...?

Bu şekil aniden kayboluş ve varoluşlar nasıl oluyor...?

Ben bu sorulara cevap arıyorum...?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    O konuda hemfikiriz ama benim sorduğum farklı bir şey...

AKD ve Takas verilerini karşılaştırınca aralarında fark çıkıyor. Dönüp bakıyorum; evet ,takas tarihleri arasında da fark var. Bu mal bir şekilde Takasa sokulan veya çıkartılan mallar...

Buraya kadar tamam. Fakat KAP bildirimi olmadan öyle hemen Takasa giriş çıkış olabiliyor mu...?

Bu şekil aniden kayboluş ve varoluşlar nasıl oluyor...?

Ben bu sorulara cevap arıyorum...?
    Sanırım siz KAP bildirim olmadan nasıl geliyor diyorsunuz. Eğer yasaklı ya da blokeli mallar değilse KAP olmasına gerek yok üstadım. O mallar dolaşımda olmayan mallar dolayısıyla siz takasta yokmuş gibi görüyorsunuz onları. Oysa o mallar var. Mesela sizin hesaplarınıza herhangi bir cezai işlem yüzünden SPK tarafından işlem yasağı konursa siz hem dolaşım dışı oluyorsunuz hemde takasta kayıp görünüyorsunuz. Oysa sizin hesabınzda o mal var ama işlem kodu değişik. FORMT(E) değil de FORMT (IDH) gibi

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •