Sayfa 861/1044 İlkİlk ... 361761811851859860861862863871911961 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 6,881 - 6,888 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Gün gün izlersek eğer; bir başka kurumdan VİRMAN MAL olarak görünüyor. Eğer 2 gün sonra takası bu kadar eksilen olursa cevap ortaya çıkar. Yok eğer bir değişiklik olmazsa geçmişten gelen bir virman olabilir. Tam net açıklaması bu olabilir.
    Virmanda mal boşta mı kalıyor ki; bir kurumdan çıkıp diğerine girmiyor mu?

Her şey aynı anda olmuyor mu...?

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Virmanda mal boşta mı kalıyor ki; bir kurumdan çıkıp diğerine girmiyor mu?

Her şey aynı anda olmuyor mu...?
    Tahtada ki satış gibi olmuyor sanırım. Yani anlık giriş çıkış değil de, T+2 gibi bir durum var. Yani ben virman yapınca mal bende bir hesapta görünüyor. Saat 09:00 dan sonra diğer hesapta görünüyor. . Yani gece bir hesapta iken sabah başka bir hesapta. Ama günlükte sanki varmışta ertesi gün yokmuş gibi, ama toplam takas aynı. Bunu yaparken amaç maliyeti gizlemek. Çünkü virmanda o andaki fiyata göre giriş oluyor. Bunu deneyin çok eğlenceli aslında. (komisyon dışında)
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Tahtada ki satış gibi olmuyor sanırım. Yani anlık giriş çıkış değil de, T+2 gibi bir durum var. Yani ben virman yapınca mal bende bir hesapta görünüyor. Saat 09:00 dan sonra diğer hesapta görünüyor. . Yani gece bir hesapta iken sabah başka bir hesapta. Ama günlükte sanki varmışta ertesi gün yokmuş gibi, ama toplam takas aynı. Bunu yaparken amaç maliyeti gizlemek. Çünkü virmanda o andaki fiyata göre giriş oluyor. Bunu deneyin çok eğlenceli aslında. (komisyon dışında)

Sehven yanlış yazılmıştır.
    Yani anlık giriş çıkış değil de, T+2 gibi bir durum yok.
    olacaktı

Kritik cümleyi yakalamışsın ama benim gördüğüm toplam takasın değişmesi oldu...!!!

Takas değişmese başka ama taka da değişiyor...?

Buna anlam veremiyorum...

FORMT takas grafiklerine bakarsan veya ilgili tarihlere bakarsan toplam takasın değiştiğini görebilirsin...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Takasta yokmuş gibi görünüp satılan mal. Hissede sanki açığa satış yapılıyormuş gibi bir izlenim uyandırmasına sebep olur. Açığa satış yapanın yukarıdan kapanması amacıyla, maliyeti de görünemediği için, takas takip yapıp hisseyi yukarı sürenin takasının artmasına sebep olur o da mecbur üzerine mal satıldı diye daha yukarı sürmek zorunda kalır. Oysa mal aynı maldır. Tahtadan satış yapılıyor olsa hemen kademe düşürmeye gitmek ister. Oysa takasta görünmeyen mal yeni maliyet olacağı için hissede trade edenin anlık olarak hisseyi yukarı sürmesine sebep olur. Gün içinde yukarı sürdüğü kendi ana hesabından ya da yan hesaplarından birine aldırıp yada yukarı satış yazıp, hissenin yeni ortaya çıkmış gibi görünen malının yukarıdan maliyetlenmesi sağlar tahtacı. sonra tekrar hisse fiyatını düşürmesiyle ortam normale döner.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ..

Takas değişmese başka ama taka da değişiyor...?

Takas değişmiyor. Süreyi ileri geri oynatınca takas normale dönüyor. O gün için takas artmışken ertesi gün eksiliyor. Ama fiyat farklı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Bunu daha çok Galip ağa yapardı. Tahtada açık var zannedenler tahtayı yukarı sürerlerdi. Parti parti her aracı kurumdan mal satardı. Trade edenlerde habire yukarı sürerlerdi tahtayı . Mevcut satışlarını stok olarak tuttuğu yerden dolaştırarak transfer eder yani virman yapardı.Sonraaa.
    Güüm. Bir yerde bazen tüm malı boşaltırdı adamların üstüne.
    Güzel bir senaryo idi. Bazen biz de mal gibi kalırdık. Yani mal elimizde kalırdı .

Teşekkür ederim Selim...

Bir süre günlük takip edip olayı kavramaya çalışacağım...

Şimdilik bu konu benim için yeni olduğu için hazmetmek zaman alır ..

Sayfa 861/1044 İlkİlk ... 361761811851859860861862863871911961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •