Olası iktidar değişikliğinde ekonomi yönetimi çok hızlı faiz artışına gittiğinde yandaş kesime büyük kazanç transferi yapılmış olur. Bugün kredilerin boyutu 12 trilyon TL. Kamu kaynakları tıka basa yandaşa aktarılmış durumda bunlar kendince iktidar değişikliği ihtimaline karşı bedavaya yakın kredi çekmiştir. Siz iktidar değişikliğinde faizi artırdığınızda çektiği kredinin 4-5 katı kadar bedava para kazanma fırsatı vermiş olursunuz.
Sözcü gazetesindeki habere göre kredilerde ki sorunlu miktar 800 milyar TL. Sorunlu kredi oranı %10 a yakın. Bu krediyi ödemekte zorlananlara yeni faiz oranını 4-5 kat artırdık dersen bunlarıda çöpe atmak gerekir.
İşte bu yüzden tüm araçlarımı satılığa çıkardım.mesela 4 ay önce 60 bin dolara aldığım araç tüm dünyada halen aynı iken, bizde ek bir vergi gelmemişken 90 bin dolara çıktı.bu yüzden satacağım.
Şu an ki otomobil sektörünü 1 sene önce ki ayçiçek yağı olayına benzetiyorum.halen gerizekalıların evinde 200 tl den tenekesi alınmış, birde kavga edilerek alınmış yağlar var.şu an o yağ 140 tl..
Benim şahsi fikrim olası iktidar değişikliğinde yüksek kur krediler para arzı konusunda sıkılaşma kontrollü faiz artışı ile yola çıkması gerekiyor.
Daha önce Türkiye deki satılan benzin mazot Avrupadan hep pahalı olmuştur. Bugün Avrupa'da 1,7 EUR ile satılan petrol ürünleri bizdeki seçim sebebiyle fedakarlık yapılan vergiden kaynaklanıyor. Daha önce ki fiyatlarla mukayese edersek bugünkü kurla 40 TL ye yakın satılması gerekir. Seçim sebebiyle doğalgaz buğday ayçiçeği mısır gibi ürünlerde ya sıfır vergi var ya süspansiyon var .
Kkm ye park etmiş 100 milyar dolar TL var, deprem hasarı 100 milyar dolar. Kamu bütçesi covid öncesine göre 5 kat büyümüş. Döviz kıtlığı sebebiyle 100 bin dolara verilen vatandaşlık. Ülkede yaşayan 10 -15 milyon mülteci ve bunlara verilen bedava sağlık hizmeti.
Yer İmleri