Ülkede mutlu olunacak bir şey söyleyin ...
Ancak direkt bizi etkileyen olsun .. ( sisayi popülizm olmayan şeyler . doğal gaz , petrol , gemi vb. şeyler olmasın lütfen ..)
Rahat rahat ev , araba istediğimiz telefon alabilecek miyiz .. ailecek sıkılmadan , kıvrilmadan doğru dürüst bir restorana gidecek miyiz. çocukların düzgün eğitimleri adına endişe duymayacağımız gün olacak mı olacaksa ne zaman . Bütün bunlara ve benzerlerine yönelik bir plan var mı acaba ..
yoksa eğer .. biz yaşamıyoruz.
Alfa Solar finansal raporlarına baktığımda güneş paneli watt başına satış fiyatı KDV hariç 8 TL gibi. Maliyet içinde malzeme gideri de %90 seviyesinde şeklinde hesapladım. Tabi bu rakamlar kaba hesaplama, detay farklı olabilir.
Güneş paneli üretimindeki malzemelerin yerli üretilmesi önemli, aksi takdirde ihtiyaca göre Çin'de üretip Türkiye'de satmak cazip olabilir.
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
6. sense , ülkelerin en büyük 1 numaralı belası kronik enflasyon sorunudur , Amerika ve Avrupanın en korktuğu şeydir , 3 yıldır kanımızı emen bu sorundan biran önce kurtulmamız lazım sokaklarda yüzü gülen insan kalmadı...
1 yıl sonrası dolar 30 liradan yani %50 yukarıdan fiyatlanıyor...
doların burdan %50 gitmesimi garanti yoksa borsanın çıkması mı?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Vade geçiş gapını dolduracaklar sanırım yavaş yavaş. Sonra bakacağız.
Ben de dolmuş görünüyor. Seçim gapı da mı olacak.![]()
Sayın akçay.Dolar zaten 6-7 aydır baskılanıyor.30 tl fiyat çarşı pazara göre olması gereken fiyat.Ama beni asıl endişelendiren ddkkm ye bankaların hemde büyük bankaların 20 falan vermeye başladıkları haberleri.Yanlış anlaşılmasın dolar faizi.Doların olası bir 30 durumunda hem 20 faiz hemde aradaki kur farkını nasıl ödeyecekler bunlar.Yüzde 20 dolar faizi ne demek.TL de 20 faiz varken yüksek diyorduk.Nasıl bir dolar kıtlığından geçiyoruz böyle.Bilmediğimiz çok büyük bişiler mi var ? İflas konkordato falan gibi.?
Yer İmleri