TKP'den şaşırtıcı TRT konuşması
Kafamı kaldırdığımda zengin, çok zengin insanlar gördüm. Bunların sayısı çok azdı. Onların sayısı ne kadar azsa, yoksulların, işsizlerin sayısı o kadar çoktu. Bunları etnik kökenlerine göre ayırdığımda bir sonuca ulaşamıyordum. Kürt patronlar gördüm sömürdüğü işçiye köle gibi yaklaşan. Ve Kürt olmayan işçiler tanıdım zamanla benden farkı olmayan, benimle aynı duyguları paylaşan, aynı koşullarda yaşayan.
Milliyetçiliği terk ettim, komünist oldum. İnsanca bir yaşama hep birlikte kavuşacağız.
Ben bir Kürt kadınıyım. Dilimi seviyorum, kültürümü seviyorum ama her şeyden önce insanlığı, insanlığın kazanımlarını, kardeşliği, barışı, eşitliği ve ülkemi seviyorum.
Partim Türkiye Komünist Partisi Edirne’de neyi savunuyorsa Diyarbakır’da da onu savunuyor. TKP kimlik siyasetini ret eden bir parti. https://www.odatv4.com/guncel/tkp-de...smasi-10266980
Böyle Etnik nilliyetçilik yapmayan Türkiyenin Türk ulusunun tapulu mülkü olduğunu kabul eden yurttaşlarla hiçbir sorunumuz yok. Türk ulusunun içinde yurttaşlık haklarının yükseltilmesi için sağda solda hertürlü siyaseti yasal hak olarak görürüz. Yeter ki tapuyu tabu görelim.. Bunu böyle görmeyenler kanın gövdeyi götüreceğini de bilmeli..