Seçime gelir isek .
Oy atma,oy sayımı ve geçerlilik,sayılan oyların isteme girilişinde olabilecek olan ve kapatılması gereken kaçak noktalar.
-Bir kişinin gelmeyen başka biri yerine oy atması olasılığı.Özellikle kapanış saatine doğru.
-Oy sayımınının ve dağılımının vede geçerli oyların yanlış sayımı olasılığı.Yada oyların fiziki olarak değiştirilme olasılığı.
-Islak imzalı tutanaktaki oyların adaya rakamın yanlış girilmesi yada geçersiz oyun yanlış girilmesi olasılığı.
-Sisteme girilen rakamların doğru sonucu göstermeme olasılığı.
-Bu seçimde önceki seçime göre daha kısa sürede sayımı ve sisteme girişi bitecek olan bir seçim sonucunun birbirlerine çok yakın gitme olasılığı ile tarafların birinin erkenden kazanma ilanı açıklaması olabilecek gerginlikler.
-Yayın yasağının geç kaldırılma olasılığı.
Haftaya bu vakitler artık siyaset konuşmaktan yorgun çıkacak Türkiye de uzun bir süre siyaset konuşmamak ümidi ile diyelim.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Bakalım Ümüt reis nasıl şaplaklayacak bu dedeyi
Ümüt hoca yapmaz öyle şey bence ama yaparsa kızmam kesinlikle.
2015 genel seçimleri öncesi 80 kusur yaşındaki dul , tek başına yaşıyan annemin ikametinin hiç bilmediğimiz bir adreste olduğunu , yıllardır oy kullandığı okul yerine cıvardaki bir imam hatipte oy kullanacağını , aynı adreste soyadları aynı olan 6-7 kişinin bulunduğunu farkettik.Kaymakamlığa ve Muhtara gidildi , muhtar, nakilden benim haberim yok dedi.
Aynı seçimde , bir arkadaşın dul annesinin kaydını asansörü olmayan bir okulun 5ci katındaki sandığa yazmışlardı...
CHP li ilçe örgütüne anlattık durumu , hırsızlık yönteminden bir haberleri yoktu , ilgilenen bile bulamamıştık!
Adrese dayalı nufus sisteminde ( yani Ankara ) kurcalamışlardı bence .....
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Bu gün bankaya gittim...İhtiyacım olmayacak para ile 2028 kağıdından &9.875 faizli kağıdı 96 dan aldım(dün 98 di)...Kalanlarıda nakit çektim..Bankada çok yoğunluk vardı. Normalde bu kadar yoğunluğu hiç görmemiştim..TRY ciler (başörtülü bacılar dahil) parayı yüksek faize yatırırken Yeşilsoğancılar deste deste geri istiyorlardı...
Neyse Herşeyin hayırlısı ...
Bankadan çıkan döviz Kapalıçarşıya gidiyor diyelim.
Kapalıçarşıya gelen dövizin fiziki olarak yüzde kaçı ithalatçı ile yurtdışına yada kasalara girerek tamamen sistemden çıkıyor cevabı merak edilen soru.
Son düzenleme : HURKUŞ; 23-05-2023 saat: 13:49.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Yer İmleri