Hayrlı akşamlar sn Selym ,
Çalışmalarınıza yardımcı olacaksa....
1-Tahminlerim genelde sona kalıyor .09 :30 son tahmin süresi olsada...genelde 09:24:59 dan önce yapmaya çalışıyorum.9:25-9:30 arası karanlık oda açılışlarından etkilenmek istemiyorum.
2-Uzakdoğu borsalarını da mümkün mertebe tahminimin içinde bulumasına gereken ihtimamı gösteriyorum.(akşamdan tahmin yapıp sonradan revize edebilirim 09:30 a kadar ama nedense bu opsiyonu hiç kullanmak istemiyorum.
not:uykusuzsam erken tahminde bulunuyorum.Uyuyakalıp kaçırıyorum sonra.
3- Ayrıca o ana kadar okuyabildiğim kadar haber okuyup fiyatlamaya çalışıyorum.
4-Ne kadar geç tahminde bulunsakda "kapanışmetre"ciler olarakgün içi önemli gelişmeleri fiyatlandırıp destek direnç kırdı diyerek fikir değişitiremiyoruz.(en büyük handikap)
Misal ayın ilk cuması "Tarım Dışı İstihdam" zorluyor.
Misal yarın bir partinin kendisine oy verenleri serbest mi bırakacak a veya b ye mi yönlendirecek bizim tahminlerin içinde olmayacak.belki "kapanışmetre"ciler bilememiş görünecek ama yapacak pek birşey yok (eskiden bu şekilde önemli günleri pas geçiyordum ama artık iyi kötü tahminim havada kalacaksada bir tahminde bulunuyorum )
not:tahminde bulunanların tahmin zamanı önemli.Misal cumadan pazartesi için tahminde bulunan bir arkadaşımızın haftasonu edindiği bilgiler tahminin içinde yer almayacak.belkide tahminin aksi istikametinde hareket edecek.(kapanışmetredeki tahmini yazıda kalacak gerçekde başka bir yönde yada şiddetde aksiyon alacak işlem yaparken)

Originally Posted by
selym
En dramatik husus da, FX Firmaları. Bu heriflerin binlerce müşterisi var. Ve anlık TP seviyelerine erişimleri bulunuyor bu FX Firmalarının. Spread sayesinde zaten sabit karları var, e kaldıraç sayesinde kumarbaz zihniyetli yatırımcının parasının üstüne yatıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi orda hem ALIM hem de SATIŞ işlemleri için TP ortalaması belirleyip fiyatın nereye gideceğini önceden büyük bir hassasiyetle belirleyebiliyorlar. Bu gerçekten ürkütücü bir gerçek.
Diğer taraftan katılımcıların "özgün" olması önemli bir detay. Yani katılımcılar oradan buradan makale veya analiz okuyarak bir hedefe inanıyor olabilir, diğer bir deyişle belirttiği hedef kendi analizinin sonucu olmayabilir. FX Firmaları katılımcı sayısının fazla olmasıyla bunun üstesinden de geliyor. Vay anasını demeden edemiyorum...
Özgünlük,
Kesinlikle etkilenmem diyemem lakin çok çok azdır. Neticede insanız .
Ama başdan tedbirimi almaya çalışıyorum.Gereksiz ve yönlendirici haberlerden ....
a-Etkilenmemek için yorumsuz haber okumaya gayret ediyorum.(salt bilgi içeren)
Misal
HABER1 : SON DAKİKA :"Kamyon bir anlık dikkatsizlik sonucu şarampole yuvarlandı" (Okumam içeriğini)
HABER2: SONDAKİKA :"Kamyon şarampole yuvarlandı " (Okurum gibi gibi (örnek yanlış olabilir )
b-Haberin doğruluğunu teyit için en az 2 haber kaynağından teyit etmeye gayret ediyorum.
Saygılar
Son düzenleme : pisyedili01; 24-05-2023 saat: 01:50.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Yer İmleri