Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 191/246 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Bugün ant çok ağırdı ve eve geldiğimde çok yorgundum. Foruma baktım ama yazmaya dermanım yoktu.

BIST tahminim tutmamış, ve sanırım nedeni en düşük değerin abartı bir değer olmasıydı. Keşke Başkara Hesabını kullansaymışım. Öyle yapsaymışım baya yaklaşacakmışım. Yarın bir daha deniycem. Bu defa kuralım, en düşük veya en yüksek değerin diğer tahminlerden +/- 500 olması halinde onları formüle dahil etmeyeceğim.

FX işlemlerine gelince, GBPUSD, EURUSD ve CADJPY paritelerinde satış tayım. Kimi işlemleri SL 0 olacak şekilde revize ettim. Bugün ant sırasında baktığımda hatırı sayılır kara geçmiştim. Akşam üstü baktığımda ise tüm trend nerdeyse geri çekilmişti. Keşke kapatsaymışım demeden alamıyorum kendimi. Kapatsaydım, eminim hedefe giderdi. Bu gece D1 mum kapanışı ile yine SL seviyelerini revize edeceğim, belki de yeni işlem eklemeleri yapacam.

Çok saygı duyduğum Astro Traderlar bu hafta XXXUSD paritelerinde alımdalar, normalde kolay kolay yanılmazlar ve inşallah bu defa yanılıyorlardır. Çünkü ters taraftayız.

Herkese selamlar
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Hayrlı akşamlar sn Selym ,

Çalışmalarınıza yardımcı olacaksa....

1-Tahminlerim genelde sona kalıyor .09 :30 son tahmin süresi olsada...genelde 09:24:59 dan önce yapmaya çalışıyorum.9:25-9:30 arası karanlık oda açılışlarından etkilenmek istemiyorum.

2-Uzakdoğu borsalarını da mümkün mertebe tahminimin içinde bulumasına gereken ihtimamı gösteriyorum.(akşamdan tahmin yapıp sonradan revize edebilirim 09:30 a kadar ama nedense bu opsiyonu hiç kullanmak istemiyorum.
    not:uykusuzsam erken tahminde bulunuyorum.Uyuyakalıp kaçırıyorum sonra.

3- Ayrıca o ana kadar okuyabildiğim kadar haber okuyup fiyatlamaya çalışıyorum.

4-Ne kadar geç tahminde bulunsakda "kapanışmetre"ciler olarakgün içi önemli gelişmeleri fiyatlandırıp destek direnç kırdı diyerek fikir değişitiremiyoruz.(en büyük handikap)
    Misal ayın ilk cuması "Tarım Dışı İstihdam" zorluyor.
    Misal yarın bir partinin kendisine oy verenleri serbest mi bırakacak a veya b ye mi yönlendirecek bizim tahminlerin içinde olmayacak.belki "kapanışmetre"ciler bilememiş görünecek ama yapacak pek birşey yok (eskiden bu şekilde önemli günleri pas geçiyordum ama artık iyi kötü tahminim havada kalacaksada bir tahminde bulunuyorum )

not:tahminde bulunanların tahmin zamanı önemli.Misal cumadan pazartesi için tahminde bulunan bir arkadaşımızın haftasonu edindiği bilgiler tahminin içinde yer almayacak.belkide tahminin aksi istikametinde hareket edecek.(kapanışmetredeki tahmini yazıda kalacak gerçekde başka bir yönde yada şiddetde aksiyon alacak işlem yaparken)

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    En dramatik husus da, FX Firmaları. Bu heriflerin binlerce müşterisi var. Ve anlık TP seviyelerine erişimleri bulunuyor bu FX Firmalarının. Spread sayesinde zaten sabit karları var, e kaldıraç sayesinde kumarbaz zihniyetli yatırımcının parasının üstüne yatıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi orda hem ALIM hem de SATIŞ işlemleri için TP ortalaması belirleyip fiyatın nereye gideceğini önceden büyük bir hassasiyetle belirleyebiliyorlar. Bu gerçekten ürkütücü bir gerçek.

Diğer taraftan katılımcıların "özgün" olması önemli bir detay. Yani katılımcılar oradan buradan makale veya analiz okuyarak bir hedefe inanıyor olabilir, diğer bir deyişle belirttiği hedef kendi analizinin sonucu olmayabilir. FX Firmaları katılımcı sayısının fazla olmasıyla bunun üstesinden de geliyor. Vay anasını demeden edemiyorum...
    Özgünlük,

Kesinlikle etkilenmem diyemem lakin çok çok azdır. Neticede insanız .

Ama başdan tedbirimi almaya çalışıyorum.Gereksiz ve yönlendirici haberlerden ....

a-Etkilenmemek için yorumsuz haber okumaya gayret ediyorum.(salt bilgi içeren)
    Misal
    HABER1 : SON DAKİKA :"Kamyon bir anlık dikkatsizlik sonucu şarampole yuvarlandı" (Okumam içeriğini)
    HABER2: SONDAKİKA :"Kamyon şarampole yuvarlandı " (Okurum gibi gibi (örnek yanlış olabilir )

b-Haberin doğruluğunu teyit için en az 2 haber kaynağından teyit etmeye gayret ediyorum.

Saygılar
    Son düzenleme : pisyedili01; 24-05-2023 saat: 01:50.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Hayrlı akşamlar sn Selym ,

Çalışmalarınıza yardımcı olacaksa....

1-Tahminlerim genelde sona kalıyor .09 :30 son tahmin süresi olsada...genelde 09:24:59 dan önce yapmaya çalışıyorum.9:25-9:30 arası karanlık oda açılışlarından etkilenmek istemiyorum.

2-Uzakdoğu borsalarını da mümkün mertebe tahminimin içinde bulumasına gereken ihtimamı gösteriyorum.(akşamdan tahmin yapıp sonradan revize edebilirim 09:30 a kadar ama nedense bu opsiyonu hiç kullanmak istemiyorum.
    not:uykusuzsam erken tahminde bulunuyorum.Uyuyakalıp kaçırıyorum sonra.

3- Ayrıca o ana kadar okuyabildiğim kadar haber okuyup fiyatlamaya çalışıyorum.

4-Ne kadar geç tahminde bulunsakda "kapanışmetre"ciler olarakgün içi önemli gelişmeleri fiyatlandırıp destek direnç kırdı diyerek fikir değişitiremiyoruz.(en büyük handikap)
    Misal ayın ilk cuması "Tarım Dışı İstihdam" zorluyor.
    Misal yarın bir partinin kendisine oy verenleri serbest mi bırakacak a veya b ye mi yönlendirecek bizim tahminlerin içinde olmayacak.belki "kapanışmetre"ciler bilememiş görünecek ama yapacak pek birşey yok (eskiden bu şekilde önemli günleri pas geçiyordum ama artık iyi kötü tahminim havada kalacaksada bir tahminde bulunuyorum )

not:tahminde bulunanların tahmin zamanı önemli.Misal cumadan pazartesi için tahminde bulunan bir arkadaşımızın haftasonu edindiği bilgiler tahminin içinde yer almayacak.belkide tahminin aksi istikametinde hareket edecek.(kapanışmetredeki tahmini yazıda kalacak gerçekde başka bir yönde yada şiddetde aksiyon alacak işlem yaparken)

Özgünlük,

Ama başdan tedbirimi almaya çalışıyorum.Gereksiz ve yönlendirici haberlerden ....

Misal
    HABER1 : SON DAKİKA :"Kamyon bir anlık dikkatsizlik sonucu şarampole yuvarlandı" (Okumam içeriğini)
    HABER2: SONDAKİKA :"Kamyon şarampole yuvarlandı " (Okurum gibi gibi (örnek yanlış olabilir )

b-Haberin doğruluğunu teyit için en az 2 haber kaynağından teyit etmeye gayret ediyorum.

Saygılar
    Tüh, yakalandım

Bugünkü tahminimle dudak uçuklatacağım

Formülü gıdım gıdım düzenleyeceğim kurallar ekleyerek.

Açıklamalarınız için çoooooook teşekkür ederim. Ama n'olur kimseye söylemeyin böyle bir şey yaptığımı. En azından orada tahminde bulunanlar bilmesin bunu

Borsaya inanılmaz uzak ve ilgisizim. Temel Analiz yapma becerim ve takatim yok. Çokluğun Bilgeliği Deneyinden yola çıkarak matematiksel bir yaklaşım uygulama peşindeyim. Hem de eğlenceli böyle şeylerle uğraşmak.

Tekrar teşekkür ederim. Sizi de takip listesine ekliycem, yazılarınızı okumak için. Belki bir iki bir şey kaparım.

Selamlar, günaydın, güpgüzel gününüz olsun...

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku

Özgünlük,

Misal

Saygılar
    Ve burası çok dikkatimi çekti. Teşekkür ederim tekrar...

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Tüh, yakalandım

Bugünkü tahminimle dudak uçuklatacağım

Formülü gıdım gıdım düzenleyeceğim kurallar ekleyerek.

Açıklamalarınız için çoooooook teşekkür ederim. Ama n'olur kimseye söylemeyin böyle bir şey yaptığımı. En azından orada tahminde bulunanlar bilmesin bunu

Borsaya inanılmaz uzak ve ilgisizim. Temel Analiz yapma becerim ve takatim yok. Çokluğun Bilgeliği Deneyinden yola çıkarak matematiksel bir yaklaşım uygulama peşindeyim. Hem de eğlenceli böyle şeylerle uğraşmak.

Tekrar teşekkür ederim. Sizi de takip listesine ekliycem, yazılarınızı okumak için. Belki bir iki bir şey kaparım.

Selamlar, günaydın, güpgüzel gününüz olsun...
    Gününüz aydın olsun,

Burayı çokdan okumuşdur okuyacak olanlar.Forumun yenisi sayılırım.Arkadaşlar eski.

Yalnız izlendiklerini bilselerde bildiklerini okurlar gibime geliyor.
    Borsacılar inatcıdır.Bir başkasının fikirlerine önem verme konusunda karneleri zayıfdır(tabi borsa konusunda ).
    Bugün tüm bildiklerimi bedava sunsam kimse dönüp bakmaz hatta üstüne tavsiyede verir .o da para istemez.

Herkesin fikrinin olduğu alanlar
    a-borsa
    b-futbol
    c-siyaset

Bu 3 konuda ülkede herkesin fikri vardır ve fanatiklik üst seviyededir.

Saygılar sn Selym
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Iyi aksamlar

Buz gibi kolamı ve tuzlu fıstığımı aldım sayfanıza geldim.. Hep siz mi fıstık yiyeceksiniz

Güzel yazismalar olmuş..

Boşuna akıl akıldan üstündür denmiyor.. Bu başlıktaki paylaşımlar bunun kanıtı

Yine yoksunuz antrenman mi?

Sayfa 191/246 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •