Sayfa 241/1005 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: Viop LI

1.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Perihan Tantuğ
    @perihantantug
    Faiz artışı olursa Borsa'ya etkisi:

Şuan her ne kadar politaka faizi %8.5 olsa da piyasa 30-35 arası bir faizi fiyatladığı için faize giden gitti.Borsa'da kalan ise kaldı.Politika Faizini %35'a kadar çekmek Borsa'da tahmin edildiği gibi ekstra bir baskı yaratmayabilir. Ne zaman ki enflasyon üzeri bir faiz verilir.Riskli varlıklarda satış baskısı o zaman daha fazla olur.
    göstergenin 8'den 30'a çıkarılması teknik olarak bir etki yaratmaz ama MB artık enflasyonla savaşmaya karar verdi ve artık faizler yükseliş periyoduna girdi sinyali yaratır... zaten tekrar ortodox modele geçiliyorsa faiz 30-35'e çıkarılmakla iş bitmez, bunun yanında enflasyon düşüşe geçene kadar faiz artışları devam edecektir mesajı da verilir MB tarafından... bu da piyasa faizlerini daha da yükseltir... bunun fiyatlaması da ekonomi soğumadan çok daha önce hızlıca yapılır....

yapılması gereken de bu elbette, o ayrı konu... kısa vadeli negatif etkileri elbette olacak ama mecburlar buna...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2. Çakma simulasyon bazı hisselerde çakıyor gibi.

Arbitrajda teminatı yetmeyenler olabilir mi diye de düşünmeden edemiyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    haklısın.......özür diliyorum......bu uyarım 30-40 dakikalık peryot için geçerliydi.......
    Cumaya gittim geldim günün tepesinden 100 puan gevşemiş. Gevşediğine göre lönkcüler kar al yapmış olmalı
    Günün tepesini işaretleyelim 6066 olarak
    Hamdım Piştim Yandım

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Cumaya gittim geldim günün tepesinden 100 puan gevşemiş. Gevşediğine göre lönkcüler kar al yapmış olmalı
    Günün tepesini işaretleyelim 6066 olarak
    Robinson Cruz'un Cuma'ya mı? Diğer Cuma ya gitmen sen

5. Mehmet Başgan gelince zamlar yeniden sayılacak enflasyonun aslında eksi olduğu gerçeği ortaya çıkacak ıslak imzalı hem de
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

6. Vadeli hisse hacim

7. TÜFE'de vergiler dahil, ÜFE'de vergiler hariç.

Vergi koyunca TÜFE artıyor, orada enflasyon mühendisliği yapılması gerekir.

Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Perihan Tantuğ
    @perihantantug
    Faiz artışı olursa Borsa'ya etkisi:

Şuan her ne kadar politaka faizi %8.5 olsa da piyasa 30-35 arası bir faizi fiyatladığı için faize giden gitti.Borsa'da kalan ise kaldı.Politika Faizini %35'a kadar çekmek Borsa'da tahmin edildiği gibi ekstra bir baskı yaratmayabilir. Ne zaman ki enflasyon üzeri bir faiz verilir.Riskli varlıklarda satış baskısı o zaman daha fazla olur.
    bu rakamlar mümkün değil hatta 20 üstü imkansız
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 241/1005 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •