Sayfa 264/707 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by okyatırım Yazıyı Oku
    ieis nisan 2023 pazar analizi raporu yayınlanmıştır. Maslak1 hocam deva ile ilgili güncel yorumunuzu öğrenebilir miyiz, paylaşmadığınız yeni gelişme varsa paylaşabilir misiniz?
    Değerli Ortak, açık kaynaklardan takip ettiklerim: sektördeki kutu büyümesi (sizin de işaret ettiğiniz İEİS verisi) devam ediyor, sektördeki ihracat büyümeye devam ediyor (TÜİK verisi), Deva yeni ruhsatlar almaya devam ediyor (TİTCK sayfası)..

AKPnin seçim beyannamesine baktığımızda da, ilaç sektörüne ilişkin: yerli sanayi desteği & argeyi önceliklendirme, biyoteknoloji konuları öncelikli konular arasındadır..

daha önce bu sayfalarda yazdığım beklenti ve tahminlerimi olumsuz yönde değiştiren bir konu yoktur.

selamlar

2. TİM verilerine göre eczacılık ürünleri ihracatı mayıs 2023'te mayıs 2022'ye göre $ bazında %31,9 artış göstermiştir.

3. Bugün ufak bir miktarla tanışma amaçlı aranıza katıldım. Hakkımda hayırlı olsun

7/24 geyik muhabbetinden başka bir icraat yapılmayan EREGL topiğinden sonra burası ilaç (!) gibi geldi Topikte çok değerli paylaşımlar yapıldığını gördüm. Emeği geçenlere teşekkürler,

4. Mualesef yurdum borsasında iyi niyetle borsaya sokulmuş şirket sayısı az. patronları “önce yukardan boşalt sonra aşağı basıp diplerden topla ve tekrar yukarınala taşıyıp kucaklara dök” işleri için şirketleri borsaya sokuyor, ve asıl burdan kazanç sağlıyorlar. Ve hisseleri aşağıdan toplama veya yukarıdan kucaklara dökmeye pozisyonlarına göre şirketi yapısal olarak negatif veya pozitif yapılandırıyorlar..
    patron veya yancıları, veya balina spekler tarafından hedeflenen miktar hisse toplandığında hisse yukarı goğru yol alır, toplanılmayan hisse süründürülür. Borsada çok az şirket bu durumun dışında işler.. onun için yapılan bir çok yorum boş!!

5. Bu gün aile hekimine gittim 4 ilaç yazdı eczaneden alırken sisteme okuturken /saba/yazdı ilaç OKSABRON 50 mg/5 mg eve geldim ilacı inceledim imalat deva ve detaylar yazılı Saba adı bile geçmiyor üreten deva pazarlayan Saba bu nasıl iştir anlayabilen nasıl yorumlar acaba bir hissedar olarak şahsen ben farklı bir vaziyet var diye düşünmekteyim,aldatılıyormuyuz?

6.  Alıntı Originally Posted by kutupbaşı Yazıyı Oku
    Bu gün aile hekimine gittim 4 ilaç yazdı eczaneden alırken sisteme okuturken /saba/yazdı ilaç OKSABRON 50 mg/5 mg eve geldim ilacı inceledim imalat deva ve detaylar yazılı Saba adı bile geçmiyor üreten deva pazarlayan Saba bu nasıl iştir anlayabilen nasıl yorumlar acaba bir hissedar olarak şahsen ben farklı bir vaziyet var diye düşünmekteyim,aldatılıyormuyuz?
    Öncelikle geçmiş olsun. Dediğiniz durum hem devanın hem de başka firmaların bir çok ürününde mevcuttur. Ruhsat sahibi bir başka bir firma iken üretici farklı bir firma. İhaleyi x firmasının alıp y firmasına taşeron olarak işi yaptırması gibi düşünebillrsiniz. Ancak sistemden baktığımda ilgili ürünün tamamen devaya ait olduğunu görüyorum. Bir yanlışlık olabilir bu ürünle ilgili. Ancak bu dediğiniz genel olarak olağan bir durum. Devanın da başka firmaların da bu şekilde bir çok preperatları mevcuttur. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız ümidiyle

7. hisse biraz kafasını kaldırdı kutupbaşı foruma giriş yaptı bilanço iyi tüketim verileri iyi ihracat iyi gidiyor yazacak eleştirecek bir şey bulamamış devaya ait bir ilacı sabadan aldım diye yazmış sana özel ilaç üretmişler devanın ilacını senin için sabadan üretip sana teslim etmişler.
    KT: Kullanma talimatı için tıklayınız (Hastalar için)
    KUB: Kısa ürün bilgisi için tıklayınız (Hekimler için)
    Etkin madde: oksolamin
    ATC: ATC SINIFLAMASI - R - SOLUNUM SİSTEMİ
    R05 ÖKSÜRÜK VE SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARI
    R05D ÖKSÜRÜK KESİCİLER
    R05DB Diğer
    R05DB07 oksolamin
    SB.atc: R05DB07
    Reçete Durumu: Beyaz Reçete ile satılır.
    İlaç Firması: DEVA HOLDİNG A.Ş.
    Barkod : 8699525571922
    Satış Fiyatı: 46.01 ₺

8.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    hisse biraz kafasını kaldırdı kutupbaşı foruma giriş yaptı bilanço iyi tüketim verileri iyi ihracat iyi gidiyor yazacak eleştirecek bir şey bulamamış devaya ait bir ilacı sabadan aldım diye yazmış sana özel ilaç üretmişler devanın ilacını senin için sabadan üretip sana teslim etmişler.
    KT: Kullanma talimatı için tıklayınız (Hastalar için)
    KUB: Kısa ürün bilgisi için tıklayınız (Hekimler için)
    Etkin madde: oksolamin
    ATC: ATC SINIFLAMASI - R - SOLUNUM SİSTEMİ
    R05 ÖKSÜRÜK VE SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARI
    R05D ÖKSÜRÜK KESİCİLER
    R05DB Diğer
    R05DB07 oksolamin
    SB.atc: R05DB07
    Reçete Durumu: Beyaz Reçete ile satılır.
    İlaç Firması: DEVA HOLDİNG A.Ş.
    Barkod : 8699525571922
    Satış Fiyatı: 46.01 ₺
    Öngörülebilir zaman içinde, ufak yol kazaları hariç, Deva'ın iş performansında bir zaafiyet öngörmüyorum. Yeni ürünler geliştirmeye ve pazara vermeye devam edecek, ihracatta büyüyecek, biyolojik ürünleri lansmanları da bekliyorum, yeni tedavi alanlarına girerlerse şaşırmam.. Şirketin iş hikayesi hakkında bir zaafiyet beklemiyorumm (öngörülebilir zaman içinde)..

olası yol kazlarından kastım (örnek):
    1-covid / pandemi: geçci olarak adet düşmüş ama sonra daha fazlası ile büyümüştük.. 100 yılda bir olan bir konu..
    2-kur çok arttı ama bizim fiyat artmadı: sadece 1-2 çeyrek etkileniriz.. kurda olan her fahiş artışın ardından zam gelecektir. (ilaç dağıtım/pazara sunum sisteminde devrim niteliğinde bir değişme olmazsa)
    3-önemli ürünlere rakip gelir, fiyat düşer ki bu jenerik işin doğasında var ve bu nedenle de başarılı jenerik firmaların güçlü arge departmaları olur ki portföye sürekli yeni ürünler eklensin (product life cycle patent süresi dolmayan ürüne göre kısadır).. deva bu bakımdan TR pazarında açık ara öndedir ve arge departmanının bu denli büyük olması TR pazarı değil, krüesle pazarlar içindir
    vb vb

olacak yol kazalarının hepsi; öngördüklerim bakımından dönemsel olur.. kalıcı hasar vermesi çok zordur.

Deva'nın sürdürülebilir iş performansı ile ilgili önemli bir sorunu yoktur.. bist yatırımcısı bakımından; deva için esas konu fiyatlamadır.. karlı şirkete er yada geç yatırımcı gelir..

Sayfa 264/707 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •