Sayfa 269/1005 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: Viop LI

1. Mehmet Şimşek'in verdiği planı yazmışlar. Hangi sektör nasıl etkilenir bakmak lazım.

Milletin evine parasına el koyalım gibi şeyler olmaması iyi. Borsa sohbet sitelerine bakarsan ikinci evi arabası olana vergi gelsin el konulsun deniyor.

https://www.borsagundem.com.tr/haber...-plani-1742849
    Son düzenleme : ariston; 03-06-2023 saat: 00:41.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek'in verdiği planı yazmışlar. Hangi sektör nasıl etkilenir bakmak lazım.

Milletin evine parasına el koyalım gibi şeyler olmaması iyi. Borsa sohbet sitelerine bakarsan ikinci evi arabası olana vergi gelsin el konulsun deniyor.

Onlar karpuzcuyla birlikte arkadan geliyor.
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Bugün enflasyon günü değilmiydi, ben ne kaçırdım
    Her ayın 3'ü. Ama hafta sonuna denk gelirse ilk pazartesi.
    5 haziran saat 10 da açıklayacak Tuik. Bedava verilen doğalgaz nasıl etki yapacak ??

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek'in verdiği planı yazmışlar. Hangi sektör nasıl etkilenir bakmak lazım.

Buna rte tmm dediyse ilk önce o içmiş acı reçeteyi. Şimşek benden kolay kolay para çıkmaz diyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku

hangi ara hazırlamış eylem planını evin bütçesi bu hızla olmaz

6. ChatGPT'de İngilizce daha düzgün ve detaylı soru sorup detaylı ve daha "accurate"(daha doğru?) cevap alınabiliniyor.

Basit bir şekilde soru ile temel ekonomik programı ChatGPT yazabiliyor

>>>>>>>>>>
    - Türkiye gelişmekte olan bir ülke, iktidara gelen yeni bir hükümet için ekonomik program yazabilir misin?

Elbette, Türkiye'nin ekonomik gelişimine yönelik bir hükümet programı önerisi sunabilirim. Burada bazı örnekler:

- İstihdam yaratmak için KOBİ'lere destek sağlanabilir: Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler), ülkelerin ekonomisinde önemli bir rol oynarlar. Yeni hükümet, KOBİ'lere finansal destek sağlayarak yeni iş fırsatları yaratılmasına yardımcı olabilir.

- Dış ticarette rekabet gücünün artırılması: Türkiye, ihracatta oldukça başarılıdır ancak rakipleri karşısında rekabet gücü zayıflamaktadır. Hükümet, ihracatın arttığı sektörlere odaklanarak bu sektörleri destekleyebilir ya da ihracata yönelik teşvikler sağlayabilir.

- Tarım sektöründe verimliliği arttırmak: Tarım sektörü, Türkiye'nin en önemli endüstrilerinden biridir ve ülke genelinde istihdamın büyük bölümünü oluşturur. Hükümet tarım sektöründeki verimliliği arttıracak politikalara odaklanarak daha fazla istihdam yaratmayı amaçlayabilir.

- Eğitimde kaliteyi yükseltmek : Eğitim sistemi herhangi bir toplumun geleceği için son derece önemlidir. Yeni hükümet, eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerin daha iyi bir gelecek hazırlanmalarına yardımcı olmak için eğitime yatırım yapabilir.

- Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım: Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeli oldukça yüksektir ancak henüz tam olarak kullanamamaktadır. Hükümet, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak hem çevreyi koruyabilir hem de ekonomik kalkınmayı destekleyebilir.

. Yerli teknolojik üretimin arttırılması : Teknolojinin gelişmesiyle dünya ekonomisi değişmektedir . Bu doğrultuda yeni hükümet yerli teknolojik üretimi teşvik ederek uluslararası arenada da rekabet gücünü elde edebilecektir.

Bu sadece birkaç örnek; farklı sektörlerdeki politika alanlarında çok daha fazla strateji tasarlanabilir. Sence hangi politika alanları Türkiye'nin ekonomisini iyileştirmek için en önemlidir?

7. Mehmet Şimşek'in, Erdoğan'a Sunduğu Ekonomi Politikasından bir kaç madde

- KKM, MB yeterli döviz rezervine erişene ve kur baskısı hafifleyene kadar sürdürülmesi zaruri

- Vergi mevzuatlarının sadeleştirilmesi

- Sıkılaştırıcı para politikası, MB politika faiz oranı artışı ve kredi hacminin azaltılması

- Miras ve Servet vergisi

- Şirketlerin öz sermayelerini artırmaya teşvik edilmesi

- Kamu ihalelerinde şeffaflık ve rekabetin tesisi
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Her alan için detaylı soru sorup işine gelmeyen maddeleri silip program yazmak mümkün.

Sürekli başka ne yapılabilir diyerek öneri listesinin dibini de kazımak mümkün.

>>>>>>>>

Türkiye'de sermaye piyasalarının daha düzgün ve verimli işlemesi için ne yapılmalıdır?

Türkiye'de sermaye piyasalarının daha düzgün ve verimli çalışması için birkaç öneri sunabilirim:

Daha fazla şeffaflık sağlanmalı: Sermaye piyasalarında şeffaflığın artırılması, yatırımcıların güvenini kazanmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, hükümetin ve finansal kuruluşların faaliyetlerinin daha açık bir şekilde rapor edilmesi gerekmektedir.

Yatırım teşvikleri sağlanmalı: Hükümet, sermaye piyasalarını desteklemek amacıyla yatırım teşvikleri veya vergi indirimleri gibi ekonomik faydalar sunabilir.

Eğitim programları geliştirilmeli : Sermaye piyasası işleyişine ilişkin bilgi eksikliği , risk algısındaki yanlış anlamalar gibi sebeplerden dolayısıyla bireyler finansal kararlar almakta zorluk çekebilirler . Bu nedenle eğitim programları hazırlanarak yatırım yapma konusunda bilgilendirme yapılmalidir .

Denetim mekanizmalarının etkisi arttılırak denetimin sıklaştırılması : Finansal suistimal olaylarının önlenmesinde denetim mekanizmasının etkili olduğu kanısı vardır .Bu doğrultuda finansal kurumlar üzerindeki denetimin sıklığı arttırılmalıdır.

Dijitalleşme: Sermaye piyasalarındaki işlemler dijital platformlar üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir . Bu nedenle, finansal kuruluşların teknolojiyi kullanarak işlem süreçlerini daha verimli ve güvenilir hale getirmeleri gerekmekte.

Bu önerilerin yanında ,sermaye piyasalarının düzgün ve verimli çalışması için farklı stratejiler de mevcuttur. Senin bu konuda ne gibi önerilerin olabilir?

Sayfa 269/1005 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •