Sn abartın

Yazınızı okudum güzel yere parmak basmissiniz .

Fakat ülkedeki asıl sorun KREDİ verirken bankaların yanlış şirketleri finans etmesi.

Son 10 yıldır üreten projesi olan yerine yani yatırımı fikri vs vs desteklemek yerine bankalar ver çek al kredi.

Teminatsız uçuk kaçık KGF kredileri verildi.

Para kimi fonlarsa o büyür . İstanbul'daki organizelere gidin her kapıda ultra lüks araçlar görürsünüz son 10 15 yılda herhangi bir fikri yatırımı vs olmayan vizyonsuz kişi ve şirketlere kredi verirsen lüks araba arsa ev alır ofisi yeniler metres tutar vs vs .

Son 2 yıldır krediler konusunda doğru adımlar atılıyor yatırım yapan ihracat yapan makina alan fabrika kuran sirketler öncelikli ve ucuz krediye ulaşabiliyor.

Ayrıca Türkiye'de patronlarda cokkkkkk ciddi vizyon sorunu var . Lotadan 50 milyon çıksa ne yaparsın diye sorulan halkın köye ev yaparım araba alırım gibi hayalleri varken bu toplumdan çıkan iş adamlarının vizyoner olmasını beklemek ciddi hata olur.

Örneğin halka açık yazılım şirketlerine bakın bir tanesinin uluslararası olma vizyonu yok borsada beddelli yapayım o parayı iç edeyim vs vs . Sanayicinin bile farkı yok.

Adama 30.000 M2 tesis yetiyor 200.000 M2 olsada kapasite dolduracak vizyonu yok.

Adam tutuyor fabrikayi x10 daha büyük yere taşıyor lüks ofisler yapıyor sonra ben kar edemiyorum.

Türkiye'de yatırım ve eximbankaciliginin kapasitesinin çok daha büyümesi lazim

Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.