Sayfa 674/1005 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 5,385 - 5,392 arası.

Konu: Viop LI

1.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Oha astor bist 30a mi girmiş. Akderenin anlattığı hikaye degilmi bu?
    Akfen Yenilenebilir'den bahsediyordu galiba.

Hesabım doğru ise ASTOR şu şekilde

Piyasa değeri 53,892,000,000
    Halka açık kısım değeri 11,139,549,084

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bir hisse buldum endeks üstü getiri bekliyorum demek anlamsız olmaya başlıyor.

Ana endekse belirli bir geçmişi olmayan hisseleri pahalı olarak koymanın bir anlamı olmalı. Emeklilerin de parasını endekse yatırıyorlar.

3. - platin petrol rafinelerinde katalizör olarak da kullanılıyor olabilir mi?

>>>>>
    Evet, platin rafinerilerde katalizör olarak da kullanılır. Rafineri işlemleri sırasında, ham petrolün bileşenleri ayrıştırılır ve daha sonra farklı ürünlere dönüştürülür. Bu işlem sırasında katalitik reforming adı verilen bir süreçte platin kullanılabilir.

Katalitik reforming işlemi, ham petrolün düşük oktan sayısını arttırmak için yapılır. Platin içeren katalizörler bu süreci hızlandırarak benzinin kalitesini artırır ve daha yüksek performanslı motorların çalışmasına olanak tanır.

Ayrıca platin bazlı hidrojenasyon katalizörleri de rafinerilerde yaygın olarak kullanılır. Hidrojenasyon işlemi, yağların katılaştığı veya okside olduğu durumlarda uygulanarak yağın kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur.

4. Kredi kartlarında Silver, Gold, Platin oluyordu, en üst limit Platine veriliyordu diye hatırlıyorum, şimdi gözden düşmüş.

5. Platin çok geride kalmış ama malesef kullanım alanı radikal olarak düşmüş.

6.  Alıntı Originally Posted by Emilyo Butragenyo Yazıyı Oku
    X100 için konuşursam yorumum şu olur : ortada bıraktı.
    Eğer 5510 üstü kapatsaydı düşüş bitti diyecektim. 5430 altı kapatsaydı düzeltme devam ediyor diyecektim. Şimdi pazartesiyi bekleyip ona göre karar vereceğiz. Hangi tarafa daha yatkın derseniz son 5 günün 4'ü negatif kapattı derim.
    Ortada bıraktı diyemeyiz olması gerektiği gibi bıraktı demek daha uygun olur .Asla 5500 üzeri bırakmaz çünkü haftanın son işlem günü kapanışa doğru mal toplaması gerekir. 5500 ün altın da kapatması zaruridir.Cuma günü başlayan mal toplama süreci pazartesi de devam edecektir bu nedenle 5500 üzeri asla bırakmaz pazartesi 10-11 arası mal toplamaya devam eder.12 itibariyle yükselen kanal harekete geçer 5500 üzerine kendini atar ilk direnç. 5550 eğer kırarsak 5600
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

7. Yılda 100 milyon yeni araba üretiliyor. Araba başına 1 gram olsa 100 ton eder. Artık ihtiyaç kalmayınca ister istemez fiyatı geriliyor olabilir.

Öte yandan elektrik ile ilgili konularda bakır talebi radikal olarak artabilir. Bazı madenleri işletmek de artık cazip olabilir.
    Kablo da önemli bir alan,

8. Altın bir ara ucuzdu ve sarı altın taki takınmak görgüsüzlüktü, o sırada beyaz altın moda olmaya başlamıştı. Platin daha gözde idi sanki.

Sayfa 674/1005 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •