Sayfa 16/152 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 121 - 128 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    2023 sezonu: domates işleme fiyatları 2022'ye göre %40 daha yüksek

https://www.tomatonews.com/en/the-20...22_2_2004.html

--tatgd nın domates işleme fiyatı (üreticiden satınalma fiyatı) ortalama yüzde 20 arttı...

--geçen yıl ağustosta revizyon ile 2.300-2400 çıkmış idi...şimdi 2.750-2.900
    --dolar bazında üreticiden alım fiyatı avrupaya göre yüzde 30 daha ucuz...işçili ve diğer üretim maliyetleri de daha düşük...ihracat pazarlarına daha yakınız(navlun fiyatları)....

--hava durumu dünyanın kalanına göre daha stabil...

** ortam, yabancıların iştahını kabartacak hale geldi...

** kötü havada karşılıklı işlemler, BOFA ve YK algoritması ile aşağıya sür; sahipsiz hisse muamelesi çek...yemezler...

**ister satılsın ister satılmasın; kar etmeden satmak yok...maliyetim 33 TL+dolar bazlı kaybım+alternatiflere göre kayıp...50 liraya çıktı... 2 dolar fiyatın altı yok bende...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    tatgıda nın olası satış değeri ne olabilir:

FAVÖK ö göre; favök x 12 =6 milyar-net borç (2 milyar)=4 milyar ediyor.

+1-1.5 milyar marka+peştamaliye değeri
    +maddi ve maddi olmayan duran varlıkların yeniden değerlenmesine göre 1-1.5 milyar...
    +tarla-arsaların yeniden değerlemesine göre 1 milyar 1-1.5 milyar..
    +elde edilme maliyeti ile kayıt edilen stokların satış değerine göre değerlenmdirilmesi ile oluşacak fark=1 milyar....

4+4-5 milyar olabilir......

peştamaliye:ticari bir işletmenin devri halinde; işletmeyi devir
    alanın, bu işletme hakkının maddi değeri yanında işletmenin ünü ve manevi değerleri için ödenmesi
    lazım gelen bedeldir.

son beş yıllık değerler...

son iki yılda yapılan yatırımlara ödenen miktarlar (ortalamal yıllık dolar fiyatına göre; yaklaşık 30 milyon dolar)

Mustafakemalpaşa-Bursa

Toplam Alan: 474.000 m²
    Kapalı Alan: 48.000 m²

Karacabey-Bursa
    Toplam Alan: 215.000 m²
    Kapalı Alan: 29.000 m²

Torbalı-İzmir
    Toplam Alan: 48.000 m²
    Kapalı Alan: 8.000 m²

--şu anki piyasa değeri 3.44 milyar... fiyat 50 olduğunda 6.9-7 milyar TL eder... yukarıdaki hesaptan sonra yüzde 20 devaluasyon oldu...ondan da vazgeçtim...

3. burdayız.. devam..

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    burdayız.. devam..

İspanyadaki La Tomatina festivalinden beridir domates ve domatesçiler bu kadar ayaklar altına alınmadı sayın hocam.

Şu Koç'tan bir kurtulsak iyi olacak. Bir tutam nakit akışı, bir tutam da ihracat başka bişiye gerek yok
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

5. Aralık ayındaki hisse fiyatıyla şirket değeri yaklaşık 270 milyon dolardı. Mayıs ayında 120 milyon dolara kadar düştü. Satış haberini önceden öğrenenler 18 TL den hisse toplamaya başladılar ve iki seçim arası endeks düşerken tatgd hissesi yükselişini yaptı. Satış haberi kapta duyurulduğu 22 Mayıs'ta şirket değeri 165 milyon dolardı. Bir ay sonra hisse fiyatı aynı yere gelirken şirket değeri 140 milyon dolara düştü. Sayın koç holding ve tatgıda yöneticileri bu satış kararı muhtemelen şirket tarihinde aldığınız en iyi karar. Ama birileri bunu hissede haftada bir operasyon yapmak için kullanıyor. Umarım süreci fazla uzatmadan şirketi adil değerinden satarsınız.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Nasıl da TAT'lı TAT' lı gülerdin yüzüme,
    Senden başkasını görmezdim.
    Büyülenmiş gibiydim ben
    Kanardım her sözüne,
    Senden başkasını sevmezdim.

Ne kadar yazık; meğer bir zanmış.
    O güzel çiziklerin hepsi yalanmış.

Alıntı Originally Posted by acemi353 Yazıyı Oku
    Aralık ayındaki hisse fiyatıyla şirket değeri yaklaşık 270 milyon dolardı. Mayıs ayında 120 milyon dolara kadar düştü. Satış haberini önceden öğrenenler 18 TL den hisse toplamaya başladılar ve iki seçim arası endeks düşerken tatgd hissesi yükselişini yaptı. Satış haberi kapta duyurulduğu 22 Mayıs'ta şirket değeri 165 milyon dolardı. Bir ay sonra hisse fiyatı aynı yere gelirken şirket değeri 140 milyon dolara düştü. Sayın koç holding ve tatgıda yöneticileri bu satış kararı muhtemelen şirket tarihinde aldığınız en iyi karar. Ama birileri bunu hissede haftada bir operasyon yapmak için kullanıyor. Umarım süreci fazla uzatmadan şirketi adil değerinden satarsınız.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    --geçen gün de böyle yazmıştın...sonra 32 liralara kadar çıkmıştı...tarih tekerrür eder...şimdi 32 ye çıkarsa orada durmaz da...şu parasız kumarcılar biraz kenarda dursa...

**Bugün, 50 ve 100 günlük HO test etmişiz...umarım, rahatlamıştır...

**satış sürecinde... böylece bir ayı doldurduk ve bu 1 ay sürecinde fiyat olarak da düştük...bu durumdan KOÇ HOLD. bir rahatsızlık hissetmiyor mu acaba?...Böyle bir süreç başka bir hissede olsa böyle mi olurdu?...

Sayfa 16/152 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •