Sayfa 807/1005 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: Viop LI

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Kredi Kartı faizi 1,36 gözüküyor, uygulama değişmiş olabilir. Sanki %50
    Hemşerim 1 ağustos dedi ya. Ben 1 temmuz biliyordum.
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Dolar topiğindede yazmış. Orada da altında turnayı gö ünden vurmuş
    Askerlik anılarına benziyordu çoğu yalan kuru sıkı.

3. Kredi Kartı faizi Temmuz'da artmayacak gibi.

>>>>>>>

ı) Referans oran: 32-45 gün vadeli olarak açılan Türk lirası cinsi tüm mevduat türlerine
    bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı üzerinden hesaplanan oran ile
    Merkez Bankasınca belirlenen politika faizinin yüzde on artırılması ile hesaplanan oran
    arasından düşük olan dikkate alınarak hesaplanan ve en son ilan edilen orandan aşağı ya da
    yukarı yönde yüzde beşten fazla değişmesi halinde güncellenerek Merkez Bankasınca her ayın
    sondan beşinci iş günü ilan edilen oranı,

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...3e5acf-odE-VuS
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 21.06.2023 tarihinde onaylanan, 1.100.000.000 TL nominal tutara kadar yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya ihraç edilecek borçlanma aracına ilişkin ihraç belgesi ve başvuru formu ek'te yer almaktadır

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1161431

HEKTAŞ hakkında tüm bilgiler mevcut.

benim nezdimde 75 milyar piyasa değeri edecek şirket değil,zaten pd-dd 21 kat fazladan işlem görmekte,fk.sı 116 yıl.

ytdğl.

5. Vergiler ile ilgili bir rapor.

Ekonomi 1 trilyon dolar olsun İthalat 350 milyar dolar olsun. 350 milyar dolarılık ithalattan alınan KDV diğer kısımdan alınanın 3,3 katı.

https://www.ey.com/tr_tr/tax/kdv-en-...-dolayli-vergi

Vergi gelirlerinin üçte biri KDV’den oluşuyor

Dolaylı vergiler içinde KDV önemli bir yer tutuyor. 2022 yılı bütçe gerçekleşmeleri Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Aralık Ayı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşme Raporu” ile açıklandı. Buna göre 2022 yılı vergi gelirleri 2 trilyon 353 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu vergi gelirleri içinde dahilde alınan 175 milyar TL, ithalde alınan 579 milyar TL olmak üzere toplam 754 milyar TL’lik KDV yer alıyor. Buna göre KDV, 2022 yılında toplanan vergi gelirlerinin neredeyse üçte birini oluşturuyor.

KDV’den sonra en büyük dolaylı vergi kaleminin ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olduğunu görüyoruz. 2022 yılında gerçekleşen vergi gelirlerinin 420 milyar TL’sini ÖTV oluşturuyor. Bu verginin de yaklaşık yarısının alkol ve tütün ürünlerinden toplanan ÖTV olduğunu söyleyebiliriz. Toplam ÖTV tutarı ise toplam vergi gelirlerinin %18’ine tekabül ediyor. Sadece bu iki dolaylı vergi 2022 yılında toplanan verginin yarısını oluşturuyor.

6. Geçen TV'de birisi adam yurt dışına ihraç ediyor sonra aynı malı ithal edip satıyor dedi, garip bir durum. Muhtemelen vergi vs avantajı olmalı.

7. Büyük kar/zarar oluşmuş.

8. Tacirlerin short maliyeti eksi olmuş.

https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...785217/photo/1

Sayfa 807/1005 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •