Sayfa 227/342 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 2734 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1. peki böyle bir şirket 2018 yılında neden konkartado ilan etmiş (bu üç ay sürmüş...sonrasında toparlanmış..)

malum üretilen paneller dolar bazında satılıyor...2018 yılında bir kur şoku yaşanmış...dolar 3,74 ten ta 7,31(%95 ) i görecek kadar çıkmış..yani iki kat çıkmış ve yıl sonunda da dolar 5,32 den kapanış yapmış (%42)...

cw enerji tüm tahaaütlerini yerine getirip ürünlerini teslim etmesine rağmen yaptığı işin ücretini tahsil edememiş...iş yaptığı firmalar sıkıntı yaşadıkları için ödemelerini yapamamışlar...bu yüzden de cw enerji finansal olarak sıkıntıya girmiş...bu sıkıntı da berabirinde üç aylığına konkortado ilan edilmesine neden olmuş..

işte bu olaydan dersler çıkaran şirket daha sağlam çalışmaya başlamış...gelirlerinin %57 sini oluşturan paneller henüz fabrikadan ayrılmadan tahsilatını tamamlıyor...diğer işlerde de tutarın önemli bir kısmını avans olarak alıyor...bir de sağlam müşteriler ile çalışmaya başlamış olması lazım ki riskini sıfıra düşürsün...büyük bir ihtimalle bunu da yapıyordur..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. arz izahnamesinde bu yılın ikinci yarısından itibaren (tahminen haziran ayı ve sonrasında ) panel kapasitemiz 1300 den 1800 e çıkacak...eva fabrikamız da faaliyete girmiş..şirketimiz güzel bir süreç yaşıyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. cw enerji ürettiği panellerine 12 yıl garanti veriyor...ayrıca 30 yıl da belirlenen miktarda panellerin enerji vereceğinin garantisini veriyor...şirket yaptığı ges lerde kendi bünyesinde bulunan invertör ,panel ,akü ...v.b ürünleri kullanıyor..böylece arz güvenliğini sağlıyor...projeleri aksamıyor..

4. cw enerjini ayrıca 5 ilde toplamda 10,55 MW kapasiteli 10 adet ges santrali vardır..bu santrallerin ürettiği elektriği 2028 yılına kadar YEKDEM kapsamında 133 USD /MWh dan satma hakkı vardır.. bu santrallerden geçen yıl 15,33 GWh lık bir elektrik üretmiştir..

bunu bir çok yatırımcı henüz bilmiyor...

5. cw enerji 09,06,2022 yılından itibaren EPDK dan 49 yıllığına şarj ağı işletme lisansı almıştır...şu ana kadar da elektrikli otomobillerin şarjı için 78 adet şarj istasyonu üretip lisan hakkı vermiştir..ileride elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile her köşe başında bunlardan olacaktır...

6. file:///C:/Users/dunya/Downloads/CW%20Enerji%20-%20Fiyat%20Tespit%20Raporu.pdf

arz izahnamesi bu linkte arkadaşlar...zamanı olanların 65 sayfadan oluşan bu raporu okumalarında fayda var...2023 yılında gerçekten de 638 milyon dolarlık satış hedefi var.....tabi bu hedefe eva ve lityum pil satışları dahil edilmemiş...2023 yılının ikinci yarısından sonra bu iki ürün de katkı vermeye başlayacak..

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    cw enerji 09,06,2022 yılından itibaren EPDK dan 49 yıllığına şarj ağı işletme lisansı almıştır...şu ana kadar da elektrikli otomobillerin şarjı için 78 adet şarj istasyonu üretip lisan hakkı vermiştir..ileride elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile her köşe başında bunlardan olacaktır...
    Bu önemli bir atılım ..Tamam sektörde rekabette çok olacak ama bir köşede yer alması çok olumlu...
    Bakalım iyi adımlar atılıyor.. Önümüzdeki 2 tane çeyrek bilançoda ufaktan karşılıklarını görürsek daha popüler bir hisse olabilir.

8. Araştırma için teşekkürler keko.linki açamadım ama sen zaten özetlemişsindir okuduğum kadarıyla

Sayfa 227/342 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •