Sayfa 851/1005 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 6,801 - 6,808 arası.

Konu: Viop LI

1. Çalışmalar hayatını sağlık sektöründe gece ve bayram nöbeti tutarak geçirdim. Nispeten fabrikalara göre hafif ve kolay. Gece nöbeti bana göre kolay hafif de olsa işkenceydi. Hele evliysen gençsen bu bir kat daha işkence. Evli yada gençler gece vardiyası olan işi kabullenmeleri çok kolay olmaz bu yüzden belki sığınmacıya yol veriyorlar. Köylerde çoğunlukla Afgan çoban var kimse çobanlık yapmak istemiyor. Çobanlık günlük 15 saat ve gece dahil olan bir meslek. Gündüz iyi gece çobanlık bence normal bir insanın yapabileceği bir iş değil.

2. Ülkenin lise ve yüksek öğretim programı iş gücü piyasasına tamamen zıt sayılacak düzeyde plansız programsız. Her üniversitede eğitim fakültesi fen-edebiyat fakültesi var. Mezun kadar istihdam yok. Bunlar mezun olduktan sonra üç harfli market yada hizmet sektöründe çalışıyor. Az bir kısmı özel okullarda yada dersanelerde düşük ücrete çalışmak zorunda.

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ülkenin lise ve yüksek öğretim programı iş gücü piyasasına tamamen zıt sayılacak düzeyde plansız programsız. Her üniversitede eğitim fakültesi fen-edebiyat fakültesi var. Mezun kadar istihdam yok. Bunlar mezun olduktan sonra üç harfli market yada hizmet sektöründe çalışıyor. Az bir kısmı özel okullarda yada dersanelerde düşük ücrete çalışmak zorunda.
    O sebepten veled uçak,bakım bölüme gitti,gitti derken puanları iyi olmasa zor du kendi tercih etti,rehber 9gretmenj ile beraber.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Konya merkezde firmalar çalışacak vasıflı vasıfsız adam bulamıyor. Bunun sebebi ya gerçekten Konya da çok fazla sanayi bölgesi var ya da özellikle gençlerimiz iş seçiyor iş beğenmiyor verilen ücreti şartları beğenmiyor çalışma konusunda dirençli olabilir ailevi nedenlerden. Bu arada işkur destekli basit kolay iş kolları var bir yıl ile sınırlı daha önce iş gücüne katılmamış bayanlar gençler istihdam ediliyor.
    İşçi sıkıntısı çok yüksek, mesela vasıfsız paketleme için 13,5 artı mesai ve diğer haklar, tavan vinçi kullanan personel 14,5 artı mesai ve haklar. 1 temmuzdan itibaren geçerli ücret, ancak 2 aydır personel bulamıyoruz. Bu sürede bir işçi Cezayir’e gitti, biri kira yüzünden memleketine gidecek, iki tanesi ücret yüksek bulduğu için başka yere gitti. Yani 4 personel açığımız var, 30 yılı aşkın süredir çalışıyorum hiç bu duruma tanık olmadım. Fabrika Gebze’de.

Eyt baş aktör, ikinci etken kira, diğeri ise ücretlerinin üç aydan daha az bir ömrünün olması.

5.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    O sebepten veled uçak,bakım bölüme gitti,gitti derken puanları iyi olmasa zor du kendi tercih etti,rehber 9gretmenj ile beraber.
    Devletin acilen ilerde yabanci mensup nüfus üreme artış sorunu yüzünden inşaat, tarım hayvancılık gibi sektörlerde iş hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmak zorunda. Mesela çobanlık için hergun gece 15 saat çalışmak üstelik sigortasız gecenin soğuğunda ayazında çalışmak zor. Bu konuda devlet desteği ve planı ile. Yerli nüfusu teşvik için. 15 saat çalışmadan sonra bir gün izin ve sigorta ve kolaylaştirici ekipmanlar. Yani iki çoban istihdam edilecek sigortalarını devlet ödeyecek.

6. Patronlar hep bana demekten vazgeçsin bakın bakalım nasıl düzeliyor bu işler. Döviz geliri olup, tl maaş ödediği işçisinin çektiği sıkıntıya destek olmayan patronlar ağlamasın. Adam 5 yılda 100 milyon€ büyümüş, hangi çalışanının derdi ile ilgilenmiş? Beyaz yakalılar ayrı vaka. Her gün eriyorlar, fabrikalarda mavi yaka daha değerli, hala ellerinde starb... bardağ ile havalı olduğunu sanmaya devam ediyor.

7.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    İşçi sıkıntısı çok yüksek, mesela vasıfsız paketleme için 13,5 artı mesai ve diğer haklar, tavan vinçi kullanan personel 14,5 artı mesai ve haklar. 1 temmuzdan itibaren geçerli ücret, ancak 2 aydır personel bulamıyoruz. Bu sürede bir işçi Cezayir’e gitti, biri kira yüzünden memleketine gidecek, iki tanesi ücret yüksek bulduğu için başka yere gitti. Yani 4 personel açığımız var, 30 yılı aşkın süredir çalışıyorum hiç bu duruma tanık olmadım. Fabrika Gebze’de.

Eyt baş aktör, ikinci etken kira, diğeri ise ücretlerinin üç aydan daha az bir ömrünün olması.
    Konya'da da aynı sorun var. Halamın oğlunun çalıştığı sulama sistemleri fabrikası normalde işçi haklarının olmadığını sürekli eften püften sebeple işçi çıkaran bir yerdi. Şuan aynı iş yer daha fazla maaş ve cts pazar tatil 8 saat sonrası mesai ile 100 km uzaktan vasıfsız bayan işçi getiriyor. Ben inanmazdım çalışacak işçi arayan fabrikalar olduğuna. Biri arkadaşım biri halamın oğlunun fabrika ikiside aynı sektörde farklı firmalar ikiside çalışacak işçi arıyor. Bizim damat başlangıç 8500 iken 15 bin ile CNC torna bölümüne başladı. İlk iki hafta devamsızlık ve geç geldiği halde hiç sorun çıkarmadı. Tabi ben damadı bu konuda ciddi uyardım.

8.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Patronlar hep bana demekten vazgeçsin bakın bakalım nasıl düzeliyor bu işler. Döviz geliri olup, tl maaş ödediği işçisinin çektiği sıkıntıya destek olmayan patronlar ağlamasın. Adam 5 yılda 100 milyon€ büyümüş, hangi çalışanının derdi ile ilgilenmiş? Beyaz yakalılar ayrı vaka. Her gün eriyorlar, fabrikalarda mavi yaka daha değerli, hala ellerinde starb... bardağ ile havalı olduğunu sanmaya devam ediyor.
    Geçmişte bu konuda patronlar büyük yanlış yaptı. Merkep gibi çalışacak, çalışmak zorunda diye. Gün geldi devran tersine döndü. İyi niyetli patronlar da var hepsini aynı kefeye koymayın.

Sayfa 851/1005 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •