Sayfa 841/1024 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,721 - 6,728 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Başından beri bankacılarla ve mt'lerle iyi geçinme tarftarıyım. Neden?
    Bu sektörde çalışan çok arkadaşım var. Mesela İş bankası şube müdürü çocukluk arkadaşım var.
    Bu arkadaşlar da insanlar ve bizim iş ortaklarımız.
    Onların sorunları, hedefleri ve stresleri var.
    Yaptıkları iş ise ticari bir iş.
    Onlar da daha çok kar etmeyi isteyecekler ki primleri artsın.
    Faiz düşük mü bırakıp başka bankaya gidin.
    Ama 100-200 TL için de banka banka gezip vakit kaybetmek bence anlamsız.
    Bu konuda devletimize de hak vermek lazım.
    Iyi gecinmek ayri sey cikarlarini korumak ayridir.
    2006-2010 arasi borsa disinda idim tum paramizla (5 degisik kisi ortak hareket) ve her ay 4 degisik bankadan oran aliyordum.
    Paramiz ir banka subesi icin onemli bir miktar tutuyordu.
    Bir kismi doviz ve bir kismi da TL idi.
    Aradan bir sure gectikten sonra subelerin artik kendinde olan parayi kaptirmamak icin kendi aralarinda anlasarak ayni orani verdiklerini anladim ama gec anladim.
    Ne zaman anladim dersiniz?
    Aradan 1 sene gecti ve rekabet kurumu bir bankacinin mailini de delil gostererek bankalarin kendi aralarinda anlasip ortak bir faiz orani belirledikleri konusunda bir sorusturma actiginda.
    Sorusturmadan bir sey cikti mi?
    Tabii ki hayir.
    Sizlere tavsiyem ayni bankanin da subelerini arada bir degistirin, arada bir oran aldiginiz bankalara yenilerini katin, eskilerinden bazilarini cikartin.
    Bu sekilde onlari sasirtip size karsi organize olmalarina engel olabilirsiniz.
    Bankacilara acimiyorum.
    Cebimi dusunuyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Acaba yurtdışında tl faiz alabileceğimiz, TC kurallarına tabii olmayan,
    Bu cümlenin başıyla sonu birbirini geçersiz kılar. TL, TCMB'nin bilgisayar ekranındaki dijital bir iz'dir sadece. TCMB ekranında olmayan TL olamaz. Faiz kazanan veya kazanmayan, bankalardaki "kaydi para" isimli her bir kuruş TCMB ekranında gözükür. Mevduatçının da, bankaların da, yabancıların da, sıcak para getirenlerin de, hükümetin (Hazine'nin) de... "benim TL'lerim" diyeceği her bir kuruş için bu geçerli. Herkes, TCMB ekranında kendine ayrılan sayfadaki ekstrelere bakar, oradan para çekip oraya para yatırır. Bankalar bunun yaratıcısı veya yöneticisi değil; sadece ara yüzüdür, işletim sistemidir. (Aynı, dünyadaki her bir doların FED ekranında veya her bir yuan'ın PBoC ekranında olduğu gibi)

Bunun istisnası basılı paradır. Ona da tefeci dışında kimse sisteme sokmadan faiz ödemez.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Başından beri bankacılarla ve mt'lerle iyi geçinme tarftarıyım. Neden?
    Bu sektörde çalışan çok arkadaşım var. Mesela İş bankası şube müdürü çocukluk arkadaşım var.
    Bu arkadaşlar da insanlar ve bizim iş ortaklarımız.
    Onların sorunları, hedefleri ve stresleri var.
    Yaptıkları iş ise ticari bir iş.
    Onlar da daha çok kar etmeyi isteyecekler ki primleri artsın.
    Faiz düşük mü bırakıp başka bankaya gidin.
    Ama 100-200 TL için de banka banka gezip vakit kaybetmek bence anlamsız.
    Bu konuda devletimize de hak vermek lazım.
    Abla mesele 100 TL değil.biraz saf olsan 6 dan aylık faiz bağlarlar.hic birinin iyi niyetine inanmam.sen ne kadar bilgi sahibi isen o kadar faiz aliyorsun

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Iyi gecinmek ayri sey cikarlarini korumak ayridir.
    2006-2010 arasi borsa disinda idim tum paramizla (5 degisik kisi ortak hareket) ve her ay 4 degisik bankadan oran aliyordum.
    Paramiz ir banka subesi icin onemli bir miktar tutuyordu.
    Bir kismi doviz ve bir kismi da TL idi.
    Aradan bir sure gectikten sonra subelerin artik kendinde olan parayi kaptirmamak icin kendi aralarinda anlasarak ayni orani verdiklerini anladim ama gec anladim.
    Ne zaman anladim dersiniz?
    Aradan 1 sene gecti ve rekabet kurumu bir bankacinin mailini de delil gostererek bankalarin kendi aralarinda anlasip ortak bir faiz orani belirledikleri konusunda bir sorusturma actiginda.
    Sorusturmadan bir sey cikti mi?
    Tabii ki hayir.
    Sizlere tavsiyem ayni bankanin da subelerini arada bir degistirin, arada bir oran aldiginiz bankalara yenilerini katin, eskilerinden bazilarini cikartin.
    Bu sekilde onlari sasirtip size karsi organize olmalarina engel olabilirsiniz.
    Bankacilara acimiyorum.
    Cebimi dusunuyorum.

Syg,
    kimsenin bizim kara kaşımıza aşık olmadığı gibi bizimde kimsenin kara kaşına aşık olmamamız lazım !!! dudu abi çok güzel özetlemiş her zaman ki gibi !!

Neden devlet faizleri dusurmek istiyor anlayamiyorum ben
    Aylik enflasyon orani tuike gore nasil hesapladilarsa 12 devletin bankalara gec likidite adi altinda verdigi kredi 12.95
    Bankalarin bize asagi yukari verdigi oranlar ortalama su anda 13-14 arasinda zaten tl mevduatindan devlet olarak yuzde 15 dolarda yuzde 18 kesiyorsun daha neden devlet vatandasini soymak istiyor ki
    Vatandas kendine zaten bu parayla bir nevi bes acmis oluyor ve bes getirisi de devlete kaliyor + devlet o paradan stopaj kesiyor

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ne kadar gayri resmi bir ulkeyiz yahu................

Maaslari da oyle yaparlar - asgari ucreti oder- ust kismi elden odeme yaparlar insanlara...

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    1M $'a geçen ay %5 alındığını gördüm. şu an yine ona yakın bir faiz veriyorlardır. bu tip yüksek faizde bddk dan kaçmak için cüzdana mesela %4,25 yazılıyor gerisi gişeden elden ödeniyor. daha önce bu şekilde para bağlamıştım.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Bizim gibi dusuk faiz alanlar ile yuksek faiz marji arasi ile olusan havuz olmali..............

Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    Bankalarda havuz hesabi Vardir faiz farki oradan odenir
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    abla demokrasi mitingine niye katılmadın, üzdün beni.
    şaka maka ablam yukarıdaki konuda haklı.
    bazı atmasyonları ben de gördüm.
    tabi para miktarı da fark eder.
    en kızdığım husus adam belki 10 milyonu var iyi oran alıyor miktarı yazmıyor hava basıp gidiyor.
    sonra ben de dahil birçok kişi bankaya sorduğunda şaka gibi cevaplar alıyor.
    kardeş yaz miktarı biz de bize uyar mı anlayalım.
    ha miktarı yazmayacaksan oranın da önemi yok.
    şu bile yeter 10 milyon üstü mesela.
    direkt oranı geçeriz.
    14.60 temdit aldım diyen birisi vardı haziran sonu sorduğumda aynı bankaya yeni giriş 13.25 verdi .bu bankanın bugüne kadar doğru dürüst faiz verdigini görmedim belliki reklam yapıyor yada milyonluk hesap var sorunca 150kya aldım diyor .korkuyorsanız hiç yazmayin .

Sayfa 841/1024 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •