Sayfa 366/425 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 2,921 - 2,928 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu arada öyle ya da böyle kambiyo karı 800 milyon gelecek.Şimdi ama faaliyet karı değil diyenler olacaktır,kısmen haklılar da ama sonuç değişmez faaliyet karlarıyla beraber 6 aylıkta 1 milyarın üstü kar gelirse,üç aylıktaki 117 milyonluk karı altı aylıkta ona katlamış olur,bu da dikkat çeker,bizim işimize yarar.F/K da yeni bilançoyla beraber 1.5 oluyor PD /DD ni tam analiz edemedim o da bence çok iyi bir yere gelecek.Ucuzduk bedava olacağız.Dolar bazlı değerimiz konusunda hiç yazmıyayım,dolar malum her gün o öngörüyü değiştiriyor.
    maalesef piyasa öyle yada böyle faaliyet dışı tek seferlık karları ve kur gelirlerii fiyatlamıyor . 2022 karını fıyatlamadı
    gsd içinse hem faaliyet hem faalıyet dısı karları fıyatlamıyor . bunun tamemn patron kaynaklı oldugunu defaaten soyledık .
    ilk defa karşısına hak arayan buyuk bır gurup çıktı . samet ise ek alım yapmıyor şahsı olarak en azından

2. Şirketimizin Hollanda'da faaliyet gösteren %100 bağlı ortaklığı GSD Shipping BV'nin %100 sermaye payıyla Marshall Adaları'nda kurmuş olduğu Nejat Maritime Ltd. tarafından Japonya'da inşa edilen bir adet kuru yük gemisinin alım işlemleri tamamlanmış olup, gemi 27 Haziran 2023 tarihinde teslim alınarak,uluslararası sularda kuru yük taşıma faaliyetlerine başlamıştır.
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

E bu gemi teslimatı denizcilik kısmında otomatik olarak yüzde 15 kapasite artırımı yaptık demek oluyor.İkinci gemi de benim bildiğim eylül ayına kadar teslim alınacak.O da teslim alındığında gemicilik kısmında yüzde otuz kapasite artırımı üçğncü çeyreği etkileyecek demektir.Bugünkü 26 dolar kurunu dönem sonu kuru kabul edersek 902 milyon altı alylık kambiyo karı kesinleşti demektir.Buna ilişkin hesaplamaları daha önce yapmış ve yazmıştım zaten.Temmuz sonu bilanço var,2 ağustosta çok heyecanlı bir genel kurulumuz var,yüzde 10 hemen hemen kesin alacağımız bir temettü var,silopi işini kovalayan samet var, çok ama çok güzel gelişmeleri izlemeye devam.

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    E bu gemi teslimatı denizcilik kısmında otomatik olarak yüzde 15 kapasite artırımı yaptık demek oluyor.İkinci gemi de benim bildiğim eylül ayına kadar teslim alınacak.O da teslim alındığında gemicilik kısmında yüzde otuz kapasite artırımı üçğncü çeyreği etkileyecek demektir.Bugünkü 26 dolar kurunu dönem sonu kuru kabul edersek 902 milyon altı alylık kambiyo karı kesinleşti demektir.Buna ilişkin hesaplamaları daha önce yapmış ve yazmıştım zaten.Temmuz sonu bilanço var,2 ağustosta çok heyecanlı bir genel kurulumuz var,yüzde 10 hemen hemen kesin alacağımız bir temettü var,silopi işini kovalayan samet var, çok ama çok güzel gelişmeleri izlemeye devam.
    bunlar zaten bılnen gelışmeler ve bır katkısı olmadı veya oldurulmadı .

Yok sn rowıng öyle demeyin ,bizim halkımız görsel zekalıdır,gözüyle görmeden inanmaz hesap yapmaz.Nasıl ilk üç aylık kar 117 milyon gelirken yahu baskılanmış kur var bu kasadaki dolar veya dolarla hesabı yapılan gemiler falan bu düşük değerle hesaplanıyor demeden dümdük bu 117 çok az dediyse,şimdi de 1.1 veya 1.2 milyar 6 aylık kar geldimi de zaten bu biliniyordu demeden o kara odaklanılır.Ha borsada her zaman spek ne derse o olur da bu sefer samet falan var olay değişik olabilir.

Neyse zaten ben artık kağıdın yatırımcısıyım objektif olamam,gelişmeleri seyredelim bakalım neler olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yok sn rowıng öyle demeyin ,bizim halkımız görsel zekalıdır,gözüyle görmeden inanmaz hesap yapmaz.Nasıl ilk üç aylık kar 117 milyon gelirken yahu baskılanmış kur var bu kasadaki dolar veya dolarla hesabı yapılan gemiler falan bu düşük değerle hesaplanıyor demeden dümdük bu 117 çok az dediyse,şimdi de 1.1 veya 1.2 milyar 6 aylık kar geldimi de zaten bu biliniyordu demeden o kara odaklanılır.Ha borsada her zaman spek ne derse o olur da bu sefer samet falan var olay değişik olabilir.
    2022 de 1,4 mılyar kar gelınce yok artık fılan dedık ama 9 krs temettu kararı alındı . hısse 4,5 tl den 2,50 tl düştü
    - bu hissede yönetim sorunu var ,şeffaf deiller
    - halka açıklık oranı yuksek 600 milyon hisse var
    -imtiyazlı hisseler nedneiyle yönetime girmek mümkün deil
    - bu nedenlerle kımse yuksek bır pozısyon almıyor veya alamıyor .
    not : samet 115 mılyon oyu konsolıde ettı kurulda bu oran 400 üsütüne çıkmalı (100 gsd de -hakan- adeo mty otel ile geriye az hısse jalır kı )

600 milyon lot bu fiyatlardan düşünülürse çok değil.Bu fiyatları ve hatta çok daha üstünü fırsat görüp samet ve mac kağıdı toplamış.Artık 600 milyon lot yok 500 var piyasada.

Sayfa 366/425 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •