mesaj 2074 te üstteki grafikte yakın vade, ağustos vade ve xu030(spot) aynı grafikte 3' lü olarak gözükmekte, bir alttaki grafikte ise y.vade ile ağustos vadeyi sildim xu030 yalnız bıraktım,
sonuçlar:
y vade de makas farkı kapanabilir, mesaj 2073 te sarı ok,
ağustos vade de bu nedenle a.mavi okla işaretli aşağı çizgiyi test edeblir mesaj 2073 te alt a.mavi ok,
xu030 yalnız xu030 u gösterdiğim grafikte çizgiye vurarak direçte kalmış, içeri girerse
mesaj 2073 te vadelide fiyatlar çnce üst a.mavi okla işaretli yere kafa atar, sonra aynı gün veya bir sonraki gün (salı) makas farkını yemeye aşağı inerler, mesaj 2073 te alt a.mavi ok,
belirgin ve belirleyici olan xu030, direnci 6411.xx de olacak, seans açılışta vadeli hareketi değil, saat 10:00 da xu030 hareketini 6411.xx den referanslamak daha mantıklı duruyor,
6320.xx ise austos vade için kısa vadede SL dir
Son düzenleme : indregandi; 02-07-2023 saat: 10:18.
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
TL de hal böyleyken, gelelim esaslı yere USD ye
mesajlar 2060, 2061, 2062, 2063, 2064
usd bazlı bu grafiklerde henüz bir ilerleme yok, bu aynı zamnda m.şimşek ve gaye erkan cephesinden somut adımlar yada somutlaşmalar, somutlaşma burada beklentinin resme dökülmesi manasında henüz bir gelişme yok,
o nedenle grafiklerde ilerleme yada 7 kasım yelpazesi üstüne bir sıçrama yok, tek bir sıçrama var o da ağustos vadeni makas farkı ki buda TL tarafta açıkladım ilk etapta yenmeye müsait,
bunu da artık xu030 olarak vermek mantıklı duruyor(bkz grafik aşağıda), spot yol alamazssa vadeli ne yapacak çay karıştırır
Son düzenleme : indregandi; 02-07-2023 saat: 10:13.
bu çalışmayı daha önce burada ve X lı topikte verdim,
bakın ons altında fiyatlar sarı çizgiler arasında ekim 4.haftasına giderse 2011.xx lu seviyeler, sonrasında ons altın bu sıkışmadan serbestkalıyor,
bu şu demek, onsu sıkıştıran ''bu şey bir irade demek olacağına göre, bu irade ekim 4.haftasında zortlayacak'' demektir, yani grafik çalışırsa ons değişecek ve değiştirecek, ama küçük, ama büyük
d e ğ i ş t i r e c e k
mesaj 2074 ve 2075 ten devamla
abedenin 4 temmuz nedeniyle kapalı olabileceğini bu sabah radayodan değilde analizi yaptığım zaman bilseydim, büyük olasılıkla hareketin yukarı olacağını tahmin edebilirdim,
yinede xu030 6411.xx refaransının iş yaptığını düşünüyorum, xu030 bu değerden içeri girdi, bkx grafik üstte,
bu manada 6748.xx seviyesi xu030 için geçilemez değil ancak bir belirteç rakam,
diğer bir manada tl referanslar için ya sonuncu ya sondan ikinci, yani bu bölümde çizgilerin sonuna gelmiş bulunuyoruz, 03 ocak 2023 ten bu yana sürdürdüğümüz short baskı ve yatay hareket sonlanıyor demek oluyor, TL hareket yeni yükseklere devam ederse bu,... bu saatete ''yeni'' demek, yeni hareket
Yer İmleri