Sayfa 260/822 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 6575 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: EndeksS

1.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

mesaj 2040 tan devamla
     Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

mesaj 2059 dan devamla

mesaj 2059, 2065 ten devamla
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. mesaj 2073 ten devamla

3. mesaj 2074 te üstteki grafikte yakın vade, ağustos vade ve xu030(spot) aynı grafikte 3' lü olarak gözükmekte, bir alttaki grafikte ise y.vade ile ağustos vadeyi sildim xu030 yalnız bıraktım,

sonuçlar:
    y vade de makas farkı kapanabilir, mesaj 2073 te sarı ok,
    ağustos vade de bu nedenle a.mavi okla işaretli aşağı çizgiyi test edeblir mesaj 2073 te alt a.mavi ok,
    xu030 yalnız xu030 u gösterdiğim grafikte çizgiye vurarak direçte kalmış, içeri girerse
    mesaj 2073 te vadelide fiyatlar çnce üst a.mavi okla işaretli yere kafa atar, sonra aynı gün veya bir sonraki gün (salı) makas farkını yemeye aşağı inerler, mesaj 2073 te alt a.mavi ok,

belirgin ve belirleyici olan xu030, direnci 6411.xx de olacak, seans açılışta vadeli hareketi değil, saat 10:00 da xu030 hareketini 6411.xx den referanslamak daha mantıklı duruyor,

6320.xx ise austos vade için kısa vadede SL dir
    Son düzenleme : indregandi; 02-07-2023 saat: 10:18.

4. TL de hal böyleyken, gelelim esaslı yere USD ye

mesajlar 2060, 2061, 2062, 2063, 2064
    usd bazlı bu grafiklerde henüz bir ilerleme yok, bu aynı zamnda m.şimşek ve gaye erkan cephesinden somut adımlar yada somutlaşmalar, somutlaşma burada beklentinin resme dökülmesi manasında henüz bir gelişme yok,

o nedenle grafiklerde ilerleme yada 7 kasım yelpazesi üstüne bir sıçrama yok, tek bir sıçrama var o da ağustos vadeni makas farkı ki buda TL tarafta açıkladım ilk etapta yenmeye müsait,

bunu da artık xu030 olarak vermek mantıklı duruyor(bkz grafik aşağıda), spot yol alamazssa vadeli ne yapacak çay karıştırır
    Son düzenleme : indregandi; 02-07-2023 saat: 10:13.

5.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    TL de long bölgedeyiz mesaj 2058, 2059
    USD de short bölgedeyiz mesaj 2051, 2060
    mesaj 2047, 2048 ve 2049 un gerçekleyebilmesi için,

USD işinde çözüm şart,

şu halde piyasa yol alamıyor USD ama iyimserliğini koruyor TL,
    bu piyasa USD iskantosuna (USD dedki artış) kendi malını alarak (garanti ve koç holding öncülüğünde başlayan geçmiş hareket) artık gidemez,

sıkar büzükleri,

o nedenle şimşek ve mb henüz işin başında erken dönemdeyken,
    kendileri için gerekli olan USD yüksekliğini sağladıktan sonra, o seviyeden ??? itibaren
    ne yapıp yapıp USD yi aşağı bakıtmalılar,
    TL de long bölgedeyiz mesaj 2058, 2059
    USD de short bölgedeyiz mesaj 2051, 2060

USD işinde çözüm şart,

aynen bakın burada USD bazlıda short bölge a mavi yelpaze altında açıkça belli oluyor,

kısadan hisse

mesaj 2062 den devamla

6. bu çalışmayı daha önce burada ve X lı topikte verdim,

bakın ons altında fiyatlar sarı çizgiler arasında ekim 4.haftasına giderse 2011.xx lu seviyeler, sonrasında ons altın bu sıkışmadan serbestkalıyor,

bu şu demek, onsu sıkıştıran ''bu şey bir irade demek olacağına göre, bu irade ekim 4.haftasında zortlayacak'' demektir, yani grafik çalışırsa ons değişecek ve değiştirecek, ama küçük, ama büyük

d e ğ i ş t i r e c e k

7.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    mesaj 2074 te üstteki grafikte yakın vade, ağustos vade ve xu030(spot) aynı grafikte 3' lü olarak gözükmekte, bir alttaki grafikte ise y.vade ile ağustos vadeyi sildim xu030 yalnız bıraktım,

sonuçlar:
    y vade de makas farkı kapanabilir, mesaj 2073 te sarı ok,
    ağustos vade de bu nedenle a.mavi okla işaretli aşağı çizgiyi test edeblir mesaj 2073 te alt a.mavi ok,
    xu030 yalnız xu030 u gösterdiğim grafikte çizgiye vurarak dirençte kalmış, içeri girerse
    mesaj 2073 te vadelide fiyatlar çnce üst a.mavi okla işaretli yere kafa atar, sonra aynı gün veya bir sonraki gün (salı) makas farkını yemeye aşağı inerler, mesaj 2073 te alt a.mavi ok,

belirgin ve belirleyici olan xu030, direnci 6411.xx de olacak, seans açılışta vadeli hareketi değil, saat 10:00 da xu030 hareketini 6411.xx den referanslamak daha mantıklı duruyor,

6320.xx ise ağustos vade için kısa vadede SL dir

mesaj 2073 ten devamla

mesaj 2074 ve 2075 ten devamla

abedenin 4 temmuz nedeniyle kapalı olabileceğini bu sabah radayodan değilde analizi yaptığım zaman bilseydim, büyük olasılıkla hareketin yukarı olacağını tahmin edebilirdim,
    yinede xu030 6411.xx refaransının iş yaptığını düşünüyorum, xu030 bu değerden içeri girdi, bkx grafik üstte,

bu manada 6748.xx seviyesi xu030 için geçilemez değil ancak bir belirteç rakam,

diğer bir manada tl referanslar için ya sonuncu ya sondan ikinci, yani bu bölümde çizgilerin sonuna gelmiş bulunuyoruz, 03 ocak 2023 ten bu yana sürdürdüğümüz short baskı ve yatay hareket sonlanıyor demek oluyor, TL hareket yeni yükseklere devam ederse bu,... bu saatete ''yeni'' demek, yeni hareket

8.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

USD işinde çözüm şart,

mesaj 2063 ten devamla, TL iyimserlik yerini acaba TL de ''yeni'' ye bırakabilecek mi'' yani xu030 da 6748.xx geçen fiyatlar ve vadelide

Sayfa 260/822 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •