Sayfa 899/1005 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909949999 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 7,185 - 7,192 arası.

Konu: Viop LI

1. fransa gibi yerde nasıl isyan çıkıyor anlamadım, gidiyosun 2-3 haftalık maaşınla araba alıyosun, 2 aylık maaşınla ev alıyosun, ifade özgürlüğü, modernlik, demokrasi falan her bi halt max seviyede.. böyle değil miydi ?? havalimanından foto atıp -türkiye bi mühendis kaybetti, fransa bi tuvalet terliği kazandı" diye gururla ve sevinç içinde heykiren tayfa böyle anlatıyordu

60 sene evvel cezayir bağımsızlık savaşında fransız ordusu 1,5 milyon cezayirliyi katletmişti, akdeniz ve çöller kan kırmızıya boyanmıştı, modern tarihin en kanlı soykırımlarından biriydi, o esnada cezayir nüfusu 11 milyon, yani nüfusun yüzde 15 kısmını öldürmüş fransızlar.. bugün isyan eden mağripliler onların torunları, helali hoş olsun, az bile yapıyorlar, bu zamana kadar niye beklemişler ki ? sadece mağripliler değil tabii, dedeleri köle edilmiş afrikalılar ve solcu gruplar da sokaklarda, en korkulan ise yıllardır rahatsız olan sarı yelekliler yani fransa taşrasında yaşayan sağcılar da sokağa çıkarsa vay haline macron

bunlar 2-3 nesildir fransada yaşıyor, bunları asimile ederim zannetti fransız orssp çoccukları ama olmadı, onları toplu halde banliyöye tıkmak gettolara sıkıştırmak bi çözümdür zannettiler.. bizim leş tayfa hemen işi kendindan yana yontmaya kalkıyo -yok efendim ders almalıymışız, bizdeki mülteci sorunu da benzermiş.. yok öyle bi şey, bizim geçmişimizde sömürgecilik yok ve suriyeli ıraklı afganlı kültürü bizim kültürden çok uzak değil.. suriye savaşından önce de ana dili arapça olan 3-4 milyon vatandaş vardı zaten.. mesela nobel kazanan aziz sancar demişti- bizim evde arapça konuşulurdu diye, hdp başkanı mithat sancar kuzeni olarak aynı şeyi söylemişti.. yani sokakta karşıdan gelen birinin hataylı mı, yoksa halepli mi olduğunu kolayca ayırdedemez kimse..

2.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    her gün %3-5 .. bu kârı yedirirler mi?
    Spek yukarı çektikçe elinde şişirilmiş malın turşusunu mu kurar? dağıtıma geçip ,kenarda 2-3 ay bekler mi?
    Speğin malı çakması için de iyi seviyeye çekmesi gerek. Döviz cinsi taşıma maliyeti uçtu gitti adamın. Herhalde bedavaya malı çakmayacak millete. Dediğiniz 7500 civarı olur.
    Müzmin bir secbul fanıyız. Yerim, içerim, saplarım. Ey yatırımcı nâdânı terk etmeden yaranı arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayın lütfen. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

3.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    ulaştırma ile şişirilmiş bir endeks.. buralardan ne thy ne pgs ne de tav alırım..

Tuvalet kağıdı 10 kat daha gidebilir.. ama endeks gitmeyebilir..

Yabancı yok, yatırım yapılamaz seviyedesin, cdsin iflasa yakın.. döviz durumunu bilmeyen yok..
    Buraya kadar gelmesi de ayrı bir mucize..
    Ulaştırma bende var ,1 ay sonra yapistirrim dicemde beceremiyom.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

4. Yabancı terk edeli yıllar oldu,kazanırken kimse şikayet etmiyor ama poz gereği yazması kolay..
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Hala çok uygun kağıtlar var. AKSEN incelenmeye değer. Fair value 40 gözüküyor. 28 e kısada dalacak gibi. Zaman ayırıp incelemeye değer.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Ulaştırma bende var ,1 ay sonra yapistirrim dicemde beceremiyom.
    1 ay önce yapıştırsaydın,olurdu..

7.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Yabancı terk edeli yıllar oldu,kazanırken kimse şikayet etmiyor ama poz gereği yazması kolay..
    Yabancı oranı bile yanlış bakılıyor..
    Tl bazlı bakıp %60 dan %27 ye indi demek doğru değil.
    Dolar bazlı bakınca insan vehameti görüyor...

8. Havacılık var ama vermedim verseydim falan tartışılıyor.
    Ekim görmeden neden veresin ki?
    En parlak dönemdesin şu an, pahalı olanın 900 göreceğini düşünüyorum ve zerre kadar endişe etmem.
    Ha yine virüs olur veya Rusya kaynaklı bir problem o zaman zaten başka ama diğer türlü en parlak dönemde niçin vereyim?

Burada yıllardır olan ve sadece fiyat “geçen sene bu kadardı şimdi bu kadar “ yaklaşımıyla bakan arkadaşlar var.
    Ocak ayıydı yanılmıyorsam Ttrak demiştim, şaka yaptığımı 3-5 lot aldığımı, hatta neredeyse pazarladığımı dahi ima edenler olmuştu.
    Sebep 8-10 ay önce şu kadardı şimdi 500.
    Herhalde bu kadar kaotik dönemde en sağlam durup net getirisi olan şirketkerin başındakilerdendi düzeltme öncesinde.

Elimizde olan kağıtları bir analiz neticesinde alıyoruzdur.
    Kaldıracı da (viop ta olduğunuzdan dolayı kaldıraç diyorum) ortama göre ayarlıyoruz.
    Çoğu zaman rallilerin içinde olamıyoruz sebebi de hep 3-5 ay önce bu kadardı yaklaşımı.

Ben elimdekilerle devam edeceğim bir süre daha.
    Bakalım yol nereye gidecek.
    İyi pazarlar.

Sayfa 899/1005 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909949999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •