Bu arada giriş yapıyorum..
Bu arada giriş yapıyorum..
herkese selamlar arkadaşlar...ben de dünden beri hissedeyim...kocaer şirketini çok beğendim...ikinci çeyrek bilançosunu görmek istiyorum...tabi geldiğim cwene hissesinin de ikinci çeyreğini görmek istiyorum...ikisinin de bilançosunu gördükten sonra kararımı tekrardan gözden geçireceğim...o vakit geldiğinde hangisinin potansiyelinin daha yüksek olduğuna inanırsam onda kalarak yoluma devam edeceğim...
elimde vbtyz ve toaso hisselerim de var...bir de az miktarda yeotk var...bakalım nasibimizde neler olacak...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
23 mayısta yeni yatırımını tamamlamış...katma değeri yüksek ürünler üretecek..tabi üretime geçer geçmez da 25+15 =40 milyon dolarlık ihracat bağlantısını da kurdu...çok beğendim şirketi...arzdan bu güne kaç kat arttı bilmiyorum ama hala benim gözümde yatırım yapmaya değer ve ucuz olarak görünüyor...
avrupaya ihracat yapabilmek için yeşil çelik katagorisine geçmek gerekiyor...yeşil çelik , çelik üretirken enerjisini yenilenebilir enerjiden elde eden dolayısı ile çevreyi kirletmeyen enerjidir ...bu şirketin yüklü döviz fazlası var...yine cirosunun büyük bir kısmı ihracattan geliyor yani döviz bazlı...buda onu güçlü kılıyor..
son günlerde başta termal enerji olmak üzere enerji yatırımları var...zaten bunun için de enerji şirketi kurdu...termal ve ges enerjide etkin olmaya çalışacak...enerji ihtiyacının tamamını buradan karşılayacak...fazla kalanını da yekdem kapsamında elektirik dağıtım şirketlerine satacak...bu şekilde enerji bağımsızlığına kavuşacak ve maliyetlerini düşürerek net kar marjını artıracak...
şirket doğru kararları hızlı bir şekilde alıp ,hızlı bir şekilde uyguluyor....ereğli bile hala yeşil çeliğe geçemedi...buda bu şirketin vizyonunun yüksek olduğunu gösteriyor....
açıkçası bu şirketin bilançolarını çok merak ediyorum...ikinci çeyreğin iyi geleceğine inanıyorum...ama 23 mayısta yeni yatırımlar faaliyete geçtiği için vede ikinci çeyrekte bir ay kapalı olması nedeniyle asıl olumlu etkilerin üçüncü çeyrekte görüleceğini düşünüyorum...
bu şirketin temettü verme alışkanlığı da var...hem büyüme odaklı hem de temettü odaklı bir şirket....geçen aylarda ereğlide emekli olmayı düşünmüştüm...galiba kocaer ereğliden çok daha doğru bir şirket...![]()
Yer İmleri