Sayfa 951/1005 İlkİlk ... 4518519019419499509519529539611001 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 7,601 - 7,608 arası.

Konu: Viop LI

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Tokatlı sisteme sen niye destek vermedin?
    Parayı geldin borsaya voba bağladın gidip ucuzdan mevduata bağlasan sisteme destek atmış olurdun.
    Niye destek vermedin?
    O destek vermedi bu vermedi sen verdin mi Tokatlı?
    Bizim borsada olmamız pratikte destek zaten....Yazıyı dikkatli okursan bir cümlesinde şu vurguyu yaptım...: .sistemin açığını kendi çıkarları için kullanarak düşük faizle altın ve döviz....o da yetmedi....ihtiyaç olmayan eşyalar stok yapıldı....dolayısıyla bu uygulanan sistem fossss oldu..Yazacak çok şey var da şimdilik yazmayalım....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

2. ABD tatildi ama böyle bir haber girilmiş,

>>>>>
    https://www.finansgundem.com/haber/m...kliyor/1747908
    04 Temmuz 2023 - 22:10

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türk bankalarına ilişkin yayımladığı raporda para politikasındaki normalleşmeyle beraber bankaların kârlılığında da iyileşme olacağını belirtti.

24 Haziran’da TCMB’nin menkul kıymet tesisi oranını düşürdüğü hatırlatılarak “Bu adım TCMB’nin politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 15’e yükseltmesinden 2 gün sonra geldi. Uzun zamandır Türk bankalarının kârlılığını da azaltan ortodoks olmayan politikalar sürdüren TCMB’nin son adımları, ortodoks para politikasına yaklaşılmasını sağladı.” ifadeleri yer aldı.

Raporda kademeli normalleşme politikasının bankacılık sektörünün kârlılığını destekleyeceği ifade edilerek “ancak ortodoks politikaya dönüşte ardı ardına atılabilecek yanlış adımlar bankalar için temel risk olarak görünüyor” değerlendirmesi yapıldı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

ülkenin 2023 bütçesi:
    giderler : 4,470 trilyon tl
    gelirler : 3,810 trilyon tl

açık : 660 milyar tl

bugün itibariyle kur korumalı mevduattaki para :2,7 trilyon tl (yıllık gelirin % 70 i)
    haziran başında dolar : 20... 1 ay sonra 26-- 1 ayda % 30 artış
    2,7 trilyon x 0,3 = 810 milyar tl (1 ayda sadece kur korumalı mevduata verdiğimiz fark )

660 + 810 = 1,47 trilyon lira

şu hesaplara göre bu ülke batık...

İFLAS ETMİŞ durumda

ülke batık durumda iken, ''kasasında dolar var'' diye sanayi şirketlerinin ''kkm ile karına kar katıyor'' diye bankaların borsada ralli üstüne ralli yapması normal mi?

devlet battığında bunlar ayakta kalır mı ?

4. APS 627 milyon kadar artmış.

5. Düşük gelirliler büyükşehirlerden kaçmasın diye %25 kira sınırlaması geliyor olabilir.

6. Doğalgaz santrallerininden bazıları yeni ve verimli, mevcut fiyatlarda üretim yapabiliyor, bazıları sadece elektrik fiyatı yüksek olduğu zaman yapabiliyor bazıları ise muhtemelen kapalı.

Doğalgaz daha ucuza verilse belki bu sefer özelleştirmeden alınan termik santraller rekabetçi olamayacak.

Tavan fiyat yükseltilmiş, kanımca böylece hepden bazı santrallerin kapanmasının önüne geçilecek ve elektrik kesintisi olmadan yazın artan talebi karşılayabilecek.

https://www.dha.com.tr/gundem/epdkda...lamasi-2275979
    EPDK'dan piyasa takas tavan fiyatı açıklaması
    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik üreticileri ve tedarikçi şirketler için referans fiyat olan Piyasa Takas (PTF) tavan fiyatının 2 bin 600 TL/megawatt saatten (MWH) 2 bin 700 TL/MWH'ye yükseltildiğini duyurdu.

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    ülkenin 2023 bütçesi:
    giderler : 4,470 trilyon tl
    gelirler : 3,810 trilyon tl

açık : 660 milyar tl

bugün itibariyle kur korumalı mevduattaki para :2,7 trilyon tl (yıllık gelirin % 70 i)
    haziran başında dolar : 20... 1 ay sonra 26-- 1 ayda % 30 artış
    2,7 trilyon x 0,3 = 810 milyar tl (1 ayda sadece kur korumalı mevduata verdiğimiz fark )

660 + 810 = 1,47 trilyon lira

şu hesaplara göre bu ülke batık...

İFLAS ETMİŞ durumda

ülke batık durumda iken, ''kasasında dolar var'' diye sanayi şirketlerinin ''kkm ile karına kar katıyor'' diye bankaların borsada ralli üstüne ralli yapması normal mi?

devlet battığında bunlar ayakta kalır mı ?
    çark dönüyor derler ya, öyle.. gittiği yere kadar..

Sayfa 951/1005 İlkİlk ... 4518519019419499509519529539611001 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •