Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Temmuzda 2023 ve sonrasında emekli olan öğretmen yaklaşık 24.000 tl emekli maaşı alacak...
Ama temmuzdan önce emekli olanlar tüm öğretmenler(aynı koşullara sahip) 17.000 tl maaş alacak.
Buradaki farklılık nasıl düzeltilecek?
not; rakamlar yaklaşık olarak hesaplanmıştır.
Evden eve semtten semte kiralar değişiyor... biri ufak tefek 2 artıbir bodrum yada zemin katta güneş görmez çok eski binada oturur 3bin kira öder, diğeri yeni yapılı 3 artıbir deniz manzaralı evde oturur 50bin kira öder
Hamdım Piştim Yandım
Önümüzdeki 2 yıl içinde evler dahada artacak....bu uygunan yüzde 25kira sınırı.... gelecekte acı olacak.... inşaatlar çok az...
ARABA-EV fiyatları genelde al-satçılardan dolayı yükseliyor.
Komşum var.Araba alıp-satıyor.500 bine aldığını bir hafta sonra 580 den satışa veriyor...
Bu tür spekulatif uygulamanın önüne geçmek çok kolay..İSTENİRSE TEK KARARNAMEYE BAKAR...
Alınan ev 3-5 yıl,alınan araba 2 yıl satılamaz,şeklinde yönetmelikle bu tür hareketlere son verilir.
AMA İSTENMİYOR...
2 ve daha fazla evi olana yüksek vergi getir...Emrah'ın o zaman 300 evi olmaz.
Sosyal devlet orta ve alt sınıfı düşünmelidir..
Bir ara BREZİLYADAN gemilerle malzeme gelecek ve burada ev yapılacaktı.Yabancı mühendisler yapacak ve biz denetleyecektik...o da işlerine gelmedi...
veya 2. EL İTHAL ARABAYA İZİN..o da işlerine gelmedi....
Abi, siyasetin halkın refahını sağlamaktan daha önemli bir işi var mı?
Yer İmleri