Sayfa 187/1005 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: Viop LII

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana göre 1 milyar doların altındaki şirketler büyüme sürecinde değil ise uzun vadede o kadar karlı olmayabilir. En uyduruk şirketin yıllık kafadan en az 10 milyon dolar gideri oluyor.

Uzun vadede ücretlerin de artacağını düşünürsek çalışan başına yıllık en az 1 milyon bin dolar cirosu olmalı.
    goca goca şirketler finansman bulamaz iken orta - küçük şirketler büyürken finansmanı nasıl bulacak , hadi şapkayı buldu diyelim içinden tavşanı çıkarabilecek mi ? hadi tavşan çıkarabildi diyelim , tavşan semiz mi ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana göre 1 milyar doların altındaki şirketler büyüme sürecinde değil ise uzun vadede o kadar karlı olmayabilir. En uyduruk şirketin yıllık kafadan en az 10 milyon dolar gideri oluyor.

Uzun vadede ücretlerin de artacağını düşünürsek çalışan başına yıllık en az 1 milyon bin dolar cirosu olmalı.
    Ufak şirketlerin tek motivasyonu büyüme hikayesi.. İlaveten sermayelerinin düşük olup, bedelsiz potansiyellerinin yüksek olması...Temel olarak anlamsız da olsa, bizim ülkede bu da ayrı bir hikaye...
    Bölünmeler ve hikaye bitince zaten belli bir olgunluğa gelemiyorsa şirkete yatırımcı ilgisi de kalmıyor ..

Büyüme şirketleri ile ilgili kendim seçim yapamıyorum diyenler için Ak Yatırım ın yeni çıkardığı Büyüme Hisse Fonu var.. İçeriğini yani şirket seçimini ben çok beğenmediysem de, bu tarz şirketlere ilgi duyan ama takip edemem, karar veremem diyenler için de bir alternatif....

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ufak şirketlerin tek motivasyonu büyüme hikayesi.. İlaveten sermayelerinin düşük olup, bedelsiz potansiyellerinin yüksek olması...Temel olarak anlamsız da olsa, bizim ülkede bu da ayrı bir hikaye...
    Bölünmeler ve hikaye bitince zaten belli bir olgunluğa gelemiyorsa şirkete yatırımcı ilgisi de kalmıyor ..

Büyüme şirketleri ile ilgili kendim seçim yapamıyorum diyenler için Ak Yatırım ın yeni çıkardığı Büyüme Hisse Fonu var.. İçeriğini yani şirket seçimini ben çok beğenmediysem de, bu tarz şirketlere ilgi duyan ama takip edemem, karar veremem diyenler için de bir alternatif....
    o dediğiniz fonun alternatifleri uzunca bir süredir var zaten ... o fonların içinde en eskisi de gedik'in yeni adıyla inveo'nun, GMR kodlu hisse yoğun fonu.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

4. Zaten kafa açmak için buradayız.

Artık aracı kurum raporlarında sektör bazında listelemeler yaygınlaşıyor, sektör bazında FD/FAVÖK, PD/Satışlar vs var, Personel başına gelir, Özkaynak Karlılığı vs de ilave edilebilir. Yabancı sitelerde bizim şirketler daha detaylı analiz ediliyor.

Ticaret şirketleri ile üretim şirketleri bazen aynı sektörde oluyor kafa karışabiliyor. Gayrimenkulde de proje geliştirenler ve kira geliri elde edenler ayrı olmalı.

Sürdürülebilirlik veya entegre raporu olmayan şirketlere bulaşmamak lazım. Oralarda daha detaylı bilgiler oluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    o dediğiniz fonun alternatifleri uzunca bir süredir var zaten ... o fonların içinde en eskisi de gedik'in yeni adıyla inveo'nun, GMR kodlu hisse yoğun fonu.
    Aynı tarz fonlar değil bu...Ben dönem dönem fon yatırımı da yaparım..
    Sizin bahsettiğiniz GMR fonu sadece hisse yoğun fonlardan biri..
    İçeriğinde bebek hisse sayısı yoğun değil...Hatta yok gibi..
    Benim dediğim fon ile bunu karşılaştırın göreceksiniz...

6. ISGYS 2008'den bu yana dolar grafiğine bakıyorum, bir ara artmış ama kabaca 30-40 milyon değerinde kalmış.

Muhtemelen bir şeyler yanlış gitmiş.

Şirketin büyüklüğü kendi çalışanının ve danışmanların vs karnını anca doyurur.

Ufak şirketler için ayrı, büyük şirketler için ayrı düzenlemeler gerekebilir. Belki küçük şirketlere sadece fonlar veya milyar dolarlık girişim şirketleri yolu ile ortak olunmasına izin verilmeli.

7. ISMEN ölçek ekonomisine uygun bir ölçekte, gelirleri de yaptığı iş ve piyasa değeri ile uyumlu, zamanında alanın isabet ettirdiği bir hisse. Ben ISGYS almıştım ve süründürünce satmıştım iyi ki satmışım ileri gidememiş.

ISMEN kabaca 1 milyar dolar değerinde.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISMEN

8. Sohbet odalarından edindiğim piyasada lotu az diye bir kavram çıkmış. Finansal dünyada yeri olmayan bir şey ama bu nerede ise ana kriter olmuş.

Büyük baş endeks mühendisliği yapınca alt kadro da benzer yöntemi kullanıyor belki.

Sayfa 187/1005 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •