Sayfa 832/853 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Kim aday olursa olsun sonuç değişmeyecekti. tayyip'in gerçek oyu %42 civarıydı. çakma gandi yerine başkası aday olsaydı tayyip aynı şeyleri yapıp yine kazanmış görünecekti. imamoğlu grubunun reklamlarından etkilenmişsin. çakma gandi gitsin, cehape başına imamoğlu gibi sağcı gizli gerici biri gelsin, çok daha düşük oylar alacağını göreceksin.

Benim gibi düzgün kişi arayan ve mecburen cehape ye oy veren bir kesim var. imamoğlu, mansur gibi tam sağcı biri gelirse bu kesimi kessen cehape ye oy vermez. Geri kalan sürüde vermez çünki aslı tayyip varken çakma imamoğlu oy alamaz. İstanbul'u alma sebebi cehape den aday olmasıydı ve cehape yi yöneten düzgün kesimin idare edecek kadar düzgün gördüğü biri idi.
    Yanlış düşünüyorsun, İmamoğlu konusunda seninle aynı fikirdeyim, uzun zamandır da yazdım, burada da yazdım bulurum da gerekirse.
    İmamoğlu 2. RTE hatta ondan daha fazla ABD yanlısı diye, ancak İmamoğlu gelsin politikasını bizatihi Kılıçdaroğlu kendi yönetiyor, seçim afiş ve posterlerinde arkasında İmamoğlu ve Mansur resimlerini ben yerleştir, demedim kendisine, ayrıca her mitinge bu ikiliyi de neredeyse götürdü ve konuşturdu yani beni İmamoğlu ve Mansurla birlikte seçiyorsunuz aslında onlarla birlikte yöneteceğim dedi, bu BUGÜNE KADAR RASTLANMIŞ BİR ŞEY DEĞİL, BİR SOLCU , ARKASINA SAĞCILARI ALMIŞ RESİM VEREN VE MİTİNG YAPAN BİRİNE OY VERİYORSA KESSELER NASIL İMAMOĞLUNA OY VERMEZ PEK ANLAMADIM . Bugün de vermemeliydi.
    Aslında bugün Fatih Altaylı da benden sonra böyle konuşmuş Gültekin'in yorumlarını konuşmuş izlemeni isterim ALTAYLI İYİ BİRİ DİYE DEĞİL nasıl Kılıçdaroğlu indirilecek gör diye.
    https://youtu.be/zZY1LUXvkk0
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bu dönemi baykal yarattı. O başlatmasaydı, bu dönem gelmeyecekti. hali ile daha kötüde olsa baykal ın eseri.

çakma gandi BENCE proje değil.
    imamoğlu proje. Neden proje olduğunu taaa İstanbul belediye başkanlığı seçimini kazandığı günlerde, gelişen olaylara bakıp yazmıştım. Anormal şeyler olmuştu. Siyaset tarzı, kökeni ve görevi değilken batılı büyükelçilerle yemekler yemesi vb.

çakma gandi'nin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ve çocukluğuna dayanıyor olmalı. Yüzeysel yazayım önemli bir konu değil.
    O psikolojik sorunlar sebebi ile başa geçmeyi ölüm kalım meselesi olarak görüyor.

O kadar çok istiyorki, başa geçebilmek için her türlü naneyi yiyor. abd den emir alıyor, katilleri, hırsızları, terörrist destekçilerini partiye alıyor. Sağcılar çok oy alıyor diye sağcı gibi görünüp sağcıları destekler görünüyor. vb. vb.

Çok istediği en tepe noktaya gelmek için her şeyi yapıyor ama kapasitesi yeterli gelmiyor. Ayrıca sanırım son 5 veya 10 yıldır bunamış olmalı. Son yıllarda aldığı kararlar normal bir zekânın ürünü olamaz.
    Baykal ın evet çok yanlışı var ama muhtemelen öyle emredildi kendisine, ancak ben, bir adam hastaneye yürüyerek gidiyor ve çıkışta konuşamaz yürüyemez hale geliyorsa, veya Mehmet Ali Birand gibi hastaneye kontrole gidip ölüyorsa, veya vali Yazıcıoğlu, veya Muhsin Yazıcıoğlu veya Adnan Kahveci gibi trafik veya hava koşulları nedeniyle ölüyorsa veya birden bunalıma girip intihar ediyorsa ve yerine kim veya kimler geliyorsa kendileri bilmeseler de proje dirler, diye düşünüyorum.
    Kılıçdaroğlu bugüne kadar ne muhalefet üretti veya ne üretebilirdi Ekmek için Ekmeleddin i çıkarıp adama doğru dürüst miting yapmamak nedir, İmamoğlu nu da o lanse etti, bak meclise kaç parti soktu ve kimleri soktu. Kalan noktalarda sana katılıyorum, benden bu kadar.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

3. emekli zammı neden verilmedi?
    kimsenin söylemeye çekindiği olay seçimlerde kılıçdaroğlunun 15000 tl vaad etmesi ve dolayısı ile anketlerde emekli oylarının chp ye kaydığının görülmesi..yani şimdi istanbullunun cezalandırıldığı ortada iken emeklinin cezalandırıldığı görünmüyormu? birde aşağılanarak.. hala bir şeyler olacak reis son anda sürpriz yapacak..yok bahçeli 8000 teklif edecek..
    muhalefet desen kendi derdine düşmüş gazeteciler kem küm..yani bu muhalefet kazansaydı acaba ne olurdu???
    istanbul belediyesi de kaybedilmiştir şimdiden geçmiş olsun..
    yok yahudiler yok kriptolar arka planda olsalar bu kadar böyle acı acı toplumu ezip yoldan çıkaramaz sonunda bu milletin tepkisinden korkarlar..
    bahsedilen siyonistler bakayım rusya yı bitirdikten sonra ne yapacaklar? herhalde artık yön olarak bizle beraber orta doğuyu gösterecekler
    iş te ozaman geçmiş olsun avrupa...gerçi yine abd ye birşey olmaz..başka bahara artık..tüm dünya ayağa kalkınca abd belki başka gezegen arayışına girer..
    yokluk mertliği bozar.. da ..açlık ne yapar? allah göstermesin de oraya doğru bir görüntü var..

4. Şu notu düşeyim hastaneye dikey olarak gidip yatay olarak çıkanlarla ilgili yorumlarım bilgiye dayanmıyor, ancak Ecevit'ten ve Hüsamettin Özkan'dan bu yana hastaneye gittiğinden kötü kim çıkmışsa ben de şüphe uyandırır, Baykal için bu durum extra böyledir, Baykal ın doktor hataları sonucu küt olduğu neredeyse kesin iken doktorları da bayındır da olması lazım meşhur tiplerdir.
    Birand da bence içinden çıktığı topluma her konuda aynı fikir taşımayan bir insandı, tıpkı Üzeyir Garih gibi dediğim gibi hiç bir şey bilmiyorum birazda ben boş konuşayım verdiğim geçici rahatsızlık için özür.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Yanlış düşünüyorsun, İmamoğlu konusunda seninle aynı fikirdeyim, uzun zamandır da yazdım, burada da yazdım bulurum da gerekirse.
    İmamoğlu 2. RTE hatta ondan daha fazla ABD yanlısı diye, ancak İmamoğlu gelsin politikasını bizatihi Kılıçdaroğlu kendi yönetiyor, seçim afiş ve posterlerinde arkasında İmamoğlu ve Mansur resimlerini ben yerleştir, demedim kendisine, ayrıca her mitinge bu ikiliyi de neredeyse götürdü ve konuşturdu yani beni İmamoğlu ve Mansurla birlikte seçiyorsunuz aslında onlarla birlikte yöneteceğim dedi, bu BUGÜNE KADAR RASTLANMIŞ BİR ŞEY DEĞİL, BİR SOLCU , ARKASINA SAĞCILARI ALMIŞ RESİM VEREN VE MİTİNG YAPAN BİRİNE OY VERİYORSA KESSELER NASIL İMAMOĞLUNA OY VERMEZ PEK ANLAMADIM . Bugün de vermemeliydi.
    Aslında bugün Fatih Altaylı da benden sonra böyle konuşmuş Gültekin'in yorumlarını konuşmuş izlemeni isterim ALTAYLI İYİ BİRİ DİYE DEĞİL nasıl Kılıçdaroğlu indirilecek gör diye.
    https://youtu.be/zZY1LUXvkk0
    Burada ilave bişey göremedim. Yazdıklarımı değiştirecek bir şey yok.

Bir tek şu var, yanlış düşünüyorsun demişsin. Olabilir. Diğer konularda pek yanılmam ama Siyaset konusunda yanıldığım geçmişte epey olmuştur. Siyasette mantık olmadığı için olsa gerek, birde çok fazla gizli dolap dönüyor. Yurt dışı ve yurtdışı bağlantılı medya çok etkinler. akp kurduruluyor, 14 ayda başa geçiyorlar. akp liderlerini ve fetö liderini cehape den baykal ve başka birileri yükseltiyorlar. Bunu nasıl bilebilirsinki.? Gizli servis elemanı olursan belki bilebilirsin.

Beklersek nasıl olsa çakma gandi inip başka biri geçecek. O zaman şu an öngördüklerim gerçekleşecekmi göreceğiz.

Eğer radikal sağdan birileri cehape başına geçerse cehape nin oyları bir kaç seçimde %10 altına inecek.

Radikal sağdan kastım mhp, iyi parti yada dinCİ kesimden birileri cehape başkanı olursa.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Baykal ın evet çok yanlışı var ama muhtemelen öyle emredildi kendisine, ancak ben, bir adam hastaneye yürüyerek gidiyor ve çıkışta konuşamaz yürüyemez hale geliyorsa, veya Mehmet Ali Birand gibi hastaneye kontrole gidip ölüyorsa, veya vali Yazıcıoğlu, veya Muhsin Yazıcıoğlu veya Adnan Kahveci gibi trafik veya hava koşulları nedeniyle ölüyorsa veya birden bunalıma girip intihar ediyorsa ve yerine kim veya kimler geliyorsa kendileri bilmeseler de proje dirler, diye düşünüyorum.
    Kılıçdaroğlu bugüne kadar ne muhalefet üretti veya ne üretebilirdi Ekmek için Ekmeleddin i çıkarıp adama doğru dürüst miting yapmamak nedir, İmamoğlu nu da o lanse etti, bak meclise kaç parti soktu ve kimleri soktu. Kalan noktalarda sana katılıyorum, benden bu kadar.
    Buradada yazdıklarımı değiştirecek bişey göremedim. İkimizde kılıçdaroğlunu ağır eleştirmişiz, hatalarının sebebi olarak farklı şey söylemişiz.

Şunu ekleyebilirim.

Bizdeki SİYASETÇİLER BATIYA GÖBEKTEN BAĞLIDIR. Parti başına geçme niyeti olanlar önce abd ve ingiltere yetkilileri ile görüşür İZİN isterler. DESTEK isterler.
    izin ve destek almışlarsa, bu izni ve desteği kullanarak partide liderliğe oynadıklarını ilan ederler. Batılılarda kendilerine gelen başkan adaylarına bakarlar, işlerine en çok geleni seçerler. Gerçekten batıya bağlı olacakmı, kapasitesi seçilmeye uygunmu, seçilebilmeye yakınmı. Leke almaya yatkın olması ekstra tercih seçeneğidir.

baykal da, kılıçdaroğlu bu aşamalardan geçmiştir. diğer partileri zaten abd ve diğer batı gizli servisleri kurdu. Onlar parti bile değiller. Batıya hizmet eden örgütler. O sebeple onları incelemeye gerek yok.

cehape de başa geçmek isteyenlerin abd ve ingiltere ile görüşüp izin destek istediklerini söylemiştim. Gider el etek öperler ve onların nasıl işlerine yarayacaklarını anlatırlar. baykal içinde aynı, kılıçdaroğlu içinde aynı, başkası içinde aynı. Bu ikisi uzun yıllardır ön planda olduğu için her şeyleri ortaya çıkıyor. İnce henüz başa geçemediği için onunkiler çıkmadı. Eminimki oda aynı aşamaya girmiştir.

Hali ile bu tür bir şeye proje demek doğru olmaz. Proje ne demek. Yoktan bir plan yapar aktörleri seçersin, sonra uygulamaya geçersin.

Sağcıları katilleri hırsızları cehape ye koyarak cehape yi çürütmek projedir. kılıçdaroğlu bunu çok layıkı ile yaptı. Ama baykal da yaptı, gelen kişide yapacak, hatta daha geri gidersek cehape nin en başından beridir az yada çok olmuştur. Proje cehape yi çürütmektir, başkanlar piyondur. Başkanlar başlı başına proje değildir.

akp projeydi, mhp öyle. Nasıl kurduruldukları çok çok iyi isim isim nerede kimler tarafından kurduruldu hepsi biliniyor. Sıfırdan başlanmıştı. DP öyleydi menderes kuklaydı baş aktör celal bayar dı. akp dede baş aktör tayyip değildi ama üstün hatip yeteneği ile hak ederek baş aktör konumuna geldi.

cehape de durum farklı. Kişiler proje değil SÜREÇ PROJE. İçinde direnenler çok vardı, eğitimli alevi kesim cehape yi ayakta tutmaya çalışıyorlardı. Bakmışlardır Aleviliği çürütmeden cehape yi yok etmek zor, Hem cehape ye hemde Alevi topluluklara hem yurt içinde hem yurt dışında uzun yıllardır operasyonlar yapılıyor ve yozlaştırılıyorlar. Çürütülüyorlar, Alevi toplulukları Alevi GERÇEK LİDERLERİNDEN koparıp sahte alevi grup ve liderlerine yönlendiriliyorlar. O sahte gruplarda Aleviliği batırıyorlar. Son buluşları pkk yı Alevi koruyucusu gibi göstermek. Bu şekilde Aleviliği pkk ile yanyana gösterip bilmeyen halk gözünde aşağılıyorlar. Buda proje. Hali ile Aleviliği cehape ile beraber batırarak cehape yi çürütüyorlar. Pek çok Alevi dedesi(lideri) gerçek dede değil. Sonradan kurdurulmuş örgütteki sahte insanlar. Peygamber soyundan değiller. Alevi lider olman için Peygamber soyundan gelip din eğitimi almış olman gerekir. Alevi dedeleri konusunun uzmanı değilim ama bildiklerimin bir kısmı bunlar.

Zaten işide başardılar artık geri dönüşü olmaz.

Her neyse, ilerleme olmuyor yazdıklarımı açmam gerekti.

Bence bu konuyu keselim. Azda olsa başımı belaya sokma ihtimali olan şeyler yazmam gerekti.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by maltepe Yazıyı Oku
    emekli zammı neden verilmedi?
    kimsenin söylemeye çekindiği olay seçimlerde kılıçdaroğlunun 15000 tl vaad etmesi ve dolayısı ile anketlerde emekli oylarının chp ye kaydığının görülmesi..yani şimdi istanbullunun cezalandırıldığı ortada iken emeklinin cezalandırıldığı görünmüyormu? birde aşağılanarak.. hala bir şeyler olacak reis son anda sürpriz yapacak..yok bahçeli 8000 teklif edecek..
    muhalefet desen kendi derdine düşmüş gazeteciler kem küm..yani bu muhalefet kazansaydı acaba ne olurdu???
    istanbul belediyesi de kaybedilmiştir şimdiden geçmiş olsun..
    yok yahudiler yok kriptolar arka planda olsalar bu kadar böyle acı acı toplumu ezip yoldan çıkaramaz sonunda bu milletin tepkisinden korkarlar..
    bahsedilen siyonistler bakayım rusya yı bitirdikten sonra ne yapacaklar? herhalde artık yön olarak bizle beraber orta doğuyu gösterecekler
    iş te ozaman geçmiş olsun avrupa...gerçi yine abd ye birşey olmaz..başka bahara artık..tüm dünya ayağa kalkınca abd belki başka gezegen arayışına girer..
    yokluk mertliği bozar.. da ..açlık ne yapar? allah göstermesin de oraya doğru bir görüntü var..
    maltepe, kılıçdaroğlunun emekli vaadi ile tam ilişkisi yoktur. kılıçdaroğlu memurada çok verecem demişti, yinede tayyip memura kılıçdaroğlundan daha fazla zam yaptı. Ayrıca son seçim vaadleri öncesi geçen yılda emekliye az zam verildi. Gerçek enflasyonun yarısı kadar zam aldılar ayrıca asgari ücrete gelen zammın çok altında aldılar. Vekil emeklileri ise kendilerine 3 kat zam aldılar geçen yıl. Bu yılda benzer tarife yaparlar.

Emekliye bi sebeple zam vermiyor. Belki en dipten alanlara çok verdiği içindir, belki EYT liler ek yük oldu onu diğer emeklilerin sırtına yüklediler, belki emekliden oy alamıyorlardır o sebepledir, belki başka birşey veya hepsi birden.

Ayrıca emekliyi koruyan bir örgüt yok. Taksiciler bile emeklilerden çok daha başarılı korunuyorlar.
    Emeklilerin bir derneği var, bir sürü yolsuzlukları ortaya çıktı. Emekli hakları içinde hiç bir ciddi faaliyetleri yok. Emekli aidatları ile bir kaç otel açmışlar oralarda yiyip içip eğleniyorlarmış.

Şaşırdığım nokta ise emekli gazeteciler, emekli avukatlar. Onlar normal emekliden ayrı zammı alıyorlarki hiç ses çıkarmıyorlar. Gazeteci emeklilerinin millet vekili emeklileri gibi bazı hakları aldıklarını okumuştum. Vekiller gibi erken emekli oluyorlar ve kömür madeni işçileri gibi zor meslek olarak kabul ettirmişler. Tabi bunları kabul ettirmelerinin tek nedeni ellerinde siyasetçiyi batıracak veya çıkaracak güç olması. O sayede vekillerle beraber sırtımızdalar.

Avukat emeklilerini anlamıyorum, neden topluca dava açıp emekli haklarını savunmuyorlar. Onların mesleği bu, neden kazığı sessizce kabulleniyorlar. yoksa onlardamı emekli vekil haklarına sahip.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Piyasayı yüzeysel takip ettiğimden dolayı yazmamıştım. Bu haftalarda Ons altında biraz yükseliş bekliyordum, biraz yükselmiş. Eğer batının Rusya ve Çin ile olan savaşında ekstra bir kötü gelişme olmazsa ons altının hafif hafif yükseleceğini var sayıyorum. Yanlız global ekonomiyi yüzeysel takip ettiğimden bu yazımı fazla ciddiye almayın. Neden yükselmesini bekliyordum o konuda bile net fikrim yok. Bi ara grafiğe bakıp "yükselecek" demiştim ve o ara fiyatı 1915 dolar dı. Diğer bağlantıları hesaba katmamıştım.

Ekstra gelişme olursa ne olur.? İki yönede hızlı hareket olabilir. Ne tarafa olur hiç fikrim yok, belki gelişmenin özelliğine bağlı olur. Ons altının savaşla olan korelasyonlarına hakim değilim. Altın fiyatı İngilteredeki 5 siyonist bankanın işlemleri ile belirlendiğinden, kendi çıkarlarına göre onlar karar vereceklerdir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 832/853 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •