Sayfa 847/1024 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,769 - 6,776 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Burgan ve Odea üç para birimli hesap güncel faiz oranlarını bilen var mı?

2.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Burgan ve Odea üç para birimli hesap güncel faiz oranlarını bilen var mı?
    Odea nın üçlü hesabı var mı?

Alıntı Originally Posted by fanatik59 Yazıyı Oku
    Odea nın üçlü hesabı var mı?
    Farklı adlar altında bir çok bankada var. Vakıfbank, Burgan, Odea

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Farklı adlar altında bir çok bankada var. Vakıfbank, Burgan, Odea
    Odeada hangi adla geçiyor?

Alıntı Originally Posted by Poyraz Yazıyı Oku
    Evet geçen hafta başı 13.75 e indirmişlerdi, bu hafta başı da 13.50 ye her hafta başı faizleri düşürüyorlar, e-turuncunun günlük faiz vermesi ve başlangıç oranı cazipti, bu oran ile artık sınıfta kaldılar, enpara nın bile altına indi oranları (100 k ve üstü 32 günlük % 13,75 - 46 günlük % 14), bugün daha yüksek faiz veren bir bankaya 32 günlük bağlamayı düşünüyorum bende paramı, odea-burgan-rodeo-anadolu gibi küçük bankaların dışında kalan banka önerilerine açığım yoldaşlar.
    E.turuncu enparanin altına ilk defa düşüyor bunda enparanin müşterilerini kaybetip geri dönmek istemesinin de etkisi var tabi yoksa su anda enpara en fazla 13 verirdi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    M3 para arzı dörtnala koşuyor.
    TCMB haftalık M3 para arzı rakamlarını bir hafta gecikmeli açıklamadan önce gösterge tahvil faizlerinde gevşeme olan haftalarda para arzının büyüdüğü anlaşılıyor.
    Bunun da söylentileri duyulduğu için dolar satım opsiyonun bankaya rahatlıkla sattım...

''Satım opsiyonu satmak''

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Burası yeri değil ama, DCD'lerdeki (veya çıplak) opsiyonların strike kurları, opsiyon primleri ve işlem alım/satım yönleri bankaların döviz hakkındaki görüşlerini kesinlikle içermez. Opsiyonlar volatilite fiyatlar. Vol. pozisyonu tutmakla, döviz pozisyonu tutmak ilintili ama temelde farklı kavramlardır. Bunun yanında, opsiyon hesaplama formülü çok standarttır. Banka (hazine türev ürün masası) 10 TL olması gereken opsiyonu 8'den satın alır veya 12'ye satar. Sonra ister bu pozisyonu taşır, isterse de başka bankalara devrederek riski üstünden atar; aracılık komisyonunu kazanır ve opsiyonu aynı gün unutur. Yani, "banka bana ucuzdan 3.50'lik opsiyon yaptırmak istiyor, demek ki doların şöyle böyle olacağını düşünüyor" diye bir şey kesinlikle yok. Bunun bankadaki kredi mevduatlarla da alakası yok. Türev ürün masası bağımsızdır, kendi portföyünü kendi tutar, taşır, hedge eder ve kapatır. Bilanço yönetimi bundan çok farklıdır. Kredi-mevduatlardan doğan döviz ve likidite pozisyonlarını kendileri tutar, taşır, hedge eder ve kapatırlar. Bu 2 işlevi (ve daha fazlasını) aynı personele yaptırmayı deneyen bankalar en son 15 yıl önce tarihin tozlu sayfalarında yerlerini aldılar.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

8.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bunun bankadaki kredi mevduatlarla da alakası yok. Türev ürün masası bağımsızdır, kendi portföyünü kendi tutar, taşır, hedge eder ve kapatır. Bilanço yönetimi bundan çok farklıdır. Kredi-mevduatlardan doğan döviz ve likidite pozisyonlarını kendileri tutar, taşır, hedge eder ve kapatırlar. Bu 2 işlevi (ve daha fazlasını) aynı personele yaptırmayı deneyen bankalar en son 15 yıl önce tarihin tozlu sayfalarında yerlerini aldılar.
    Sn Jondowes,

Bir banka elinde fazla döviz , az TL olduğunda bu dövizi nasıl hedge eder? Yine yukarıdaki belirtilen opsiyon piyasasını mı kullanır? (türev masasından farklı kanaldan), ya da swap işlemi mi yapar, yaparsa hangi piyasadan yapar?, Yoksa viop'ta mı işlem yapar?. Dövizi TL'ye açık pozisyon vermeden TL kredi verilebilir hale sokmak için banka tam olarak hangi kanalları kullanır?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 847/1024 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •