Artan

119,90 10 18:10
119,00 9.98 18:10
89,25 9.98 18:10
19,84 9.98 18:10
10,15 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

27,72 -10 18:10
266,25 -9.97 18:10
12,11 -9.96 18:10
4,31 -8.69 18:10
18,88 -8.26 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.611.550.569,16 18:10
9.634.403.182,10 18:10
8.770.191.589,13 18:10
6.677.173.059,35 18:10
6.431.362.293,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4400 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ne kadar kalacağımı bilmiyorum ama ilk etapta ikinci ve üçüncü çeyrekleri görmek istiyorum...sonra kararımı veririm...dediğim gibi çok şey istemiyorum kocaerden..beni enflasyona ezdirmesin vede üzerine de geçinebileceğim kadar temettü versin yeterdir...

lot miktarına gelince öyle çok önemsediğim için sormadım...biraz kişisel meraktan sordum...yoksa bir hissede bulunup bulunmamamı bu güne kadar hiç bir zaman kişilere bağlamadım...zaten o yüzdendir ki ben hisselerin takasına bakmam..aynı şekilde derinliği de takip etmem..çünkü bu iki unsur da algıları kolaylıkla etkileyebiliyor...ben hep böyle oldum böyle de kazandım..

sizi ereğliden tanıdım...gördüğüm kadarıyla ereğlideki yatırımcılar çok oturaklı ve bilgili...aynı şekilde sermayeleri de belli bir yere gelmiş bu yüzden de çok da riski sevmeyen by da diyebileceğimiz yatırımcılardan oluşuyor...acaba tahminlerimde yanılıyor muyum diye merak etmiştim...

sizin gibi arkadaşlar çelik sektörünü çok iyi tanırlar...hisseyi de çok uzun taşımayı severler...ben henüz o yapıya bürünmedim...hisseleri genelde meyveleri olgunlaşmaya başlamaya başladığında alıyorum...tabi benim alış tarzımın başlarında da çile çekmek vardır ama bu çile yıllara yayılmaz...bir kaç ay en fazla..
    Ereğli'de yazmamın bir sebebi en çok takip edilen başlık olduğu için. Diğer sebebi de insanları yanıltmak üzere kurulmuş bir tezgahın olduğuna inanmamdı. Buna kendimce son vermek için orada yazmaya başladım. Son verdik de hep beraber. Ama bu durumu anlayamayanlar maalesef hala zırvalıyorlar. Ben istediğimi yaptım ve vicdanen çok ama çok huzurluyum bu konuda.

Yazan çizen arkadaşlar arasında benden çok daha bilgili insanlar var. Onların analizleri daha iyi fikir verecektir. Benim öyle bir iddiam yok. Mevcut durumun analizini yaparım, geleceğe yönelik fikrimi söylerim. O kadar.

Sermaye konusu göreceli bir konu. Benim için çok olan bir başkası için az olabilir. Rakam adet vs asla telaffuz etmem. Sadece şunu söyleyebilirim; 30 yıldır bu piyasada yatırımcıyım, yaptığım yatırımlardan reel olarak kazanma oranım %80 civarı, %20 sinden kaybederim. Başarı oranım %80 dir yani. Hala dahi bu piyasada yatırımcı olmaya devam ediyorum, çok şükür hiçbir şikayetim yok.

Tek hedefim var. Vadem sonsuz. Neyim varsa kızımındır. Ona da yatırım yapmanın ne olduğunu küçük yaştan beri öğretiyorum, inşallah ömrüm yeter de onun nasıl bir yatırımcı olacağını görebilirim.

Daha fazla yazmayayım, secerem çıkacak yakında. Zaten insanlar kızıyor sonra.

Hadi sağlıcakla kal. Bol kazançlar

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Ereğli'de yazmamın bir sebebi en çok takip edilen başlık olduğu için. Diğer sebebi de insanları yanıltmak üzere kurulmuş bir tezgahın olduğuna inanmamdı. Buna kendimce son vermek için orada yazmaya başladım. Son verdik de hep beraber. Ama bu durumu anlayamayanlar maalesef hala zırvalıyorlar. Ben istediğimi yaptım ve vicdanen çok ama çok huzurluyum bu konuda.

Yazan çizen arkadaşlar arasında benden çok daha bilgili insanlar var. Onların analizleri daha iyi fikir verecektir. Benim öyle bir iddiam yok. Mevcut durumun analizini yaparım, geleceğe yönelik fikrimi söylerim. O kadar.

Sermaye konusu göreceli bir konu. Benim için çok olan bir başkası için az olabilir. Rakam adet vs asla telaffuz etmem. Sadece şunu söyleyebilirim; 30 yıldır bu piyasada yatırımcıyım, yaptığım yatırımlardan reel olarak kazanma oranım %80 civarı, %20 sinden kaybederim. Başarı oranım %80 dir yani. Hala dahi bu piyasada yatırımcı olmaya devam ediyorum, çok şükür hiçbir şikayetim yok.

Tek hedefim var. Vadem sonsuz. Neyim varsa kızımındır. Ona da yatırım yapmanın ne olduğunu küçük yaştan beri öğretiyorum, inşallah ömrüm yeter de onun nasıl bir yatırımcı olacağını görebilirim.

Daha fazla yazmayayım, secerem çıkacak yakında. Zaten insanlar kızıyor sonra.

Hadi sağlıcakla kal. Bol kazançlar
    yorumlarından zaten ne kadar kaliteli ve bilinçli bir yatırımcı olduğun belli oluyor dostum..borsa konusunda benden daha tecrübelisin...benim borsa hayatım daha yeni 17 yıl oldu...ilk yıllarımda çok sermaye kayıp ettim.. ereğlide bir çok kişi hissesine aşık olmuş...uzun süre birlikte olunca işte bazen bu tür zoraki aşklar da oluşuyor...

bence önümüzdeki iki bilançodan sonra sektör hisselerinden kocaere ciddi bir kayışın olmasını bekliyorum...kocaer pozitif ayrışacaktır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    yorumlarından zaten ne kadar kaliteli ve bilinçli bir yatırımcı olduğun belli oluyor dostum..borsa konusunda benden daha tecrübelisin...benim borsa hayatım daha yeni 17 yıl oldu...ilk yıllarımda çok sermaye kayıp ettim.. ereğlide bir çok kişi hissesine aşık olmuş...uzun süre birlikte olunca işte bazen bu tür zoraki aşklar da oluşuyor...

bence önümüzdeki iki bilançodan sonra sektör hisselerinden kocaere ciddi bir kayışın olmasını bekliyorum...kocaer pozitif ayrışacaktır..
    Teşekkür ederim nazik iltifatın için.

Bahsettiğin kayma ky tarafında olabilir bence. Zira Ereğli ve Kocaer birbiri ile kıyaslanmamalı bana göre. İkisi de farklı ürünler üretip satıyorlar.

Ereğli'den çıkan buraya gelmez. Ereğli dev firma, yatırımcısı her daim büyük fonlar ve kurumsallar olmuştur. Onlar likiditeye bakarlar en başta. Hızlı kaçış gerektiğinde hızlı hareket etmek isterler. Bu kocaerde mümkün değil. En büyüğünü toplasan max 8-10 milyon dolar yatırım yapar. Bu malı da bir iki günde satamaz bu tahtada. Misal Ereğliye yatırım yapan Mittal kocaer hissesi almaz. Yarın cazip olduğunda yine Ereğli alır.

Kocaere yabancı ilgisi ya al ve satma tarzında davranan büyük fonlardan olur (misal Norges en büyük yatırımcısıdır, alır ve satmaz absürd bir olay olmadıkça), ya da ufak sermayeli minik yabancı fonlardan olur. Yerli fonların hepsi minik olduğu için, onlar da ilgi gösteriyor elbette. Bunlar arasından gerçek yatırımcının takip etmesi gereken fon Norges. Onların yaptığı analizi ve aldığı kararı küçük büyük tüm fonlar takip ediyor ve edecek.

Aslında olay çok basit, ama biz grafik mrafik daha çetrefilli olsun adam sansınlar bizi tadında ilerlemeyi pek bir itibarlı buluyoruz. Ok. Bence problem değil. Benim olayım net, gerisi tırıvırı.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •