Sayfa 126/368 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon
Arama sonucu : 2937 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bir Warren Buffet videosu seyrediyordum, en sonunda dayanamadım, 'yalanını sevsinler' deyip kapattım.

Adam "zorunlu haller dışında nakitte para tutmam, hep bir kısım şirketlerdedir param" diyor bir çok muhabbetinde, şimdi burada da kalkmış diyor ki "hisse senetlerinin fiyatı düşünce üzülmem, bilâkis sevinirim, daha çok alırım."

Nakitte para tutmayacaksın, ama fiyatlar düşünce sevinip daha çok hisse senedi alacaksın. İstersen 100 milyar dolarlık bütçen olsun, nakitte para tutmayı sevmeyince nasıl olup da her düşüşte hisse senedi alacak para buluyorsun.

"Düştükçe alıyorum, düştükçe alıyorum." Piyasanın en büyük yalanı bu. Ya gerçekten elinde ciddi bir para yok, sadece aylığından tasarruf ettiklerinden her ay düştükçe alıyorsun. Ya da palavranın büyüğünü sıkıyorsun. Zaten fonu büyük olan adam planını yapar alacaklarını belirler sonra alır. Hadi diyelim yarısını ya da 1/3'ünü nakitte bıraktın. Düştükçe al, düştükçe al, bir yerden sonra zaten nakitte paran kalmaz, boyuna kadar hisse senedine boğulursun. Büyük fonu olup da bu şekilde nakitini tüketen adam sonraki düşüşlerde eline geçecek 3-5 kuruşla alsa ortalamasını nasıl düzeltir de düşünce mutlu olur.

Buffet'tan konuşalım mesela. Diyelim 100 milyar dolarlık fonu var.. (El Hak, var) Nakitte kalmayı sevmiyor, sadece zorunlu haller için belli miktarda parayı nakitte tutuyor diyelim. Hadi diyelim, bu adam 10 milyar dolarını zor durumlar için tutsun nakitte. Piyasa % 10 düştü aldın, eee?? Zaten senin mal varlığın % 10 erimiş o durumda, elinde olan %10'luk nakitle alıp da neyine sevineceksin be adam?? O 10 milyarı 10'a bölsen de 10 kere düştükçe alsan da o düşüşü tazmin edecek hikaye çıkaramazsın bekleyip, fiyat tekrar yükselene kadar.

Sanki sonsuza kadar bitmeyen bir nakit döngüsü var, düştükçe alıyormuş.

Her ay 1000 dolar 1000 dolar hisse senedi alan adamın durumuna benzemez bu düştükçe alırım hikayesi, ya da düşünce sevinirim hikayesi. Düşmeye sevinen tek kişi tamamen nakitte olup fırsat bekleyendir. Gerisi palavra.
    Adamı adam yapan, adamın mentalitesini değiştiren, adamı zengin yapan Charlie Munger olmuş bildiğin, ama biz onu yüceltip duruyoruz sürekli.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Kendini yenileyebilmek, yeni şeylere adapte olabilmek önemli. Şahıslar için de, şirketler içinde. Bu minvalde borsa yatırımlarımda rehber olarak sıklıkla kullandığım bir mali analiz programından ve onun alternatifinden bahsedeceğim. Programın adı: Fastweb Mali Analiz Pro. İçinizde muhakkak ki kullanan vardır. Rakibi olanını kullanan da.

Elbette ham bilgi ya da ham veri tek başına işe yaramıyor, o programdan hangi doneyi alacağın, filtrelemeleri neye göre ve nasıl kuracağın kafanda kurduğun senaryoya göre oluşturabileceğin bir şey. Ayrıca aldığın verileri nasıl yorumlayacağın daha da önemli. Ancak 500 tane şirketin tek tek bilançolarıyla uğraşmak yerine bu programın filtreleme özelliklerini kullanıp istediğin şirketleri bulup sonra onları detaylı incelemek hem işimi kolaylaştırıyor, hem de harcadığım zamanı kısaltıyor. Bu konuda programın hakkını teslim etmem ve onu hak ettiği yere koymam gerekiyor.

Ayrıca Yaşar Erdinç hocanın bir yadigârı. Sonradan ilaveleri olsa da, temel kurgusu, yani nelerin nasıl seçileceği ve listeleneceği, ya da görsel olarak verilerin nasıl sunulacağı kısmı ve mantığı tamamen ona ait. Yıllardır ona saygım ve hürmetim ve de programdan oldukça faydalanmam gereği önüme gelen kişilere de sürekli öneririm ve nasıl kullanılmasının daha verimli sonuçlar doğurabileceğini de öğretirim.

Yalnız şöyle bir durum ortaya çıktı. Artık piyasada onun saltanatını sarsan alternatif programlar mevcut. Fintables bunlardan birisi. Fastweb Mali Analiz Pro'ya göre oldukça amatör şekilde başlayıp, gittikçe kendilerini geliştirdiler ve sürekli de kendilerini yenileyip üstüne bir şeyler ekliyorlar. Orada da Yunus Şahin'in katkısı büyük. Zaten ana ortağı da o galiba. Ben sadakatim gereği Fastweb Mali Analiz Pro'da kalmak istiyorum ve rekabette geri kaldıklarını, bazı yenilikler yapmalarını öneriyorum sürekli. Hatta neleri eklerlerse, neleri yenilerlerse daha iyi bir profile sahip olacaklarını da söylüyorum. Ama gelelim ki arka planda çalışanlar Fintables kadar yeniliğe açık değilller ve oldukça defansif davranıyorlar. Program gittikçe yavaşlıyor, eskiyor ve kendini yenileyemiyor. Yakında çok geride kalacaklarının farkında dahi değiller.

Yıllık aboneliğim Ağustos 15'te bitiyor ve ben uyarmaktan, yeni önerilerde bulunmaktan ve karşılığında sessiz bir duvar görmekten artık sıkıldım ve bu tavır karşısında aboneliğimi yenilemekten vazgeçtim. Ben de dahil dışarıdan gelen önerileri ciddiye alan ve bilgiyi ve verileri daha iyi sunan ve kendini sürekli yenileyen Fintables tarafına geçeceğim. Ha orada her şey dört dörtlük mü? Değil. İkisine aynı anda abone olabilir miyim? Evet olabilirim. Ama buna gerek var mı? Bence yok. Fastweb Mali Analiz Pro'da elde edebileceğin verilerin ve sunumların % 90-95'ini zaten Fintables'ta da bulabiliyorsun, üstüne üstlük bir yığın da ekstra özellikleri mevcut.

Biraz da onlar düşünsün, bakalım kaç abonelik kaybedecekler bu defansif, kendilerini yenilemekten kaçınan ve pek de umursamayan tavırları karşısında?
    Clausewitz

3. Ucuzdur, pahalıdır yorum yapmam, an itibariyle küçük şirketler aldığım için portföyüme de koymam, ama, çok uçup kaçmamış da olsa rakamları, TOASO'nun bilançosu ve genel verileri hoşuma gitti. Elinde tutanlar için bereketli ve bol kazançlı olsun.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Ucuzdur, pahalıdır yorum yapmam, an itibariyle küçük şirketler aldığım için portföyüme de koymam, ama, çok uçup kaçmamış da olsa rakamları, TOASO'nun bilançosu ve genel verileri hoşuma gitti. Elinde tutanlar için bereketli ve bol kazançlı olsun.
    FROTO da iyi. TTRAK içlerinde en iyi gibi duruyor kabaca verilerine baktığımda. (ucuzluk/pahalılık başka bir mevzu)
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kendini yenileyebilmek, yeni şeylere adapte olabilmek önemli. Şahıslar için de, şirketler içinde. Bu minvalde borsa yatırımlarımda rehber olarak sıklıkla kullandığım bir mali analiz programından ve onun alternatifinden bahsedeceğim. Programın adı: Fastweb Mali Analiz Pro. İçinizde muhakkak ki kullanan vardır. Rakibi olanını kullanan da.

Elbette ham bilgi ya da ham veri tek başına işe yaramıyor, o programdan hangi doneyi alacağın, filtrelemeleri neye göre ve nasıl kuracağın kafanda kurduğun senaryoya göre oluşturabileceğin bir şey. Ayrıca aldığın verileri nasıl yorumlayacağın daha da önemli. Ancak 500 tane şirketin tek tek bilançolarıyla uğraşmak yerine bu programın filtreleme özelliklerini kullanıp istediğin şirketleri bulup sonra onları detaylı incelemek hem işimi kolaylaştırıyor, hem de harcadığım zamanı kısaltıyor. Bu konuda programın hakkını teslim etmem ve onu hak ettiği yere koymam gerekiyor.

Ayrıca Yaşar Erdinç hocanın bir yadigârı. Sonradan ilaveleri olsa da, temel kurgusu, yani nelerin nasıl seçileceği ve listeleneceği, ya da görsel olarak verilerin nasıl sunulacağı kısmı ve mantığı tamamen ona ait. Yıllardır ona saygım ve hürmetim ve de programdan oldukça faydalanmam gereği önüme gelen kişilere de sürekli öneririm ve nasıl kullanılmasının daha verimli sonuçlar doğurabileceğini de öğretirim.

Yalnız şöyle bir durum ortaya çıktı. Artık piyasada onun saltanatını sarsan alternatif programlar mevcut. Fintables bunlardan birisi. Fastweb Mali Analiz Pro'ya göre oldukça amatör şekilde başlayıp, gittikçe kendilerini geliştirdiler ve sürekli de kendilerini yenileyip üstüne bir şeyler ekliyorlar. Orada da Yunus Şahin'in katkısı büyük. Zaten ana ortağı da o galiba. Ben sadakatim gereği Fastweb Mali Analiz Pro'da kalmak istiyorum ve rekabette geri kaldıklarını, bazı yenilikler yapmalarını öneriyorum sürekli. Hatta neleri eklerlerse, neleri yenilerlerse daha iyi bir profile sahip olacaklarını da söylüyorum. Ama gelelim ki arka planda çalışanlar Fintables kadar yeniliğe açık değilller ve oldukça defansif davranıyorlar. Program gittikçe yavaşlıyor, eskiyor ve kendini yenileyemiyor. Yakında çok geride kalacaklarının farkında dahi değiller.

Yıllık aboneliğim Ağustos 15'te bitiyor ve ben uyarmaktan, yeni önerilerde bulunmaktan ve karşılığında sessiz bir duvar görmekten artık sıkıldım ve bu tavır karşısında aboneliğimi yenilemekten vazgeçtim. Ben de dahil dışarıdan gelen önerileri ciddiye alan ve bilgiyi ve verileri daha iyi sunan ve kendini sürekli yenileyen Fintables tarafına geçeceğim. Ha orada her şey dört dörtlük mü? Değil. İkisine aynı anda abone olabilir miyim? Evet olabilirim. Ama buna gerek var mı? Bence yok. Fastweb Mali Analiz Pro'da elde edebileceğin verilerin ve sunumların % 90-95'ini zaten Fintables'ta da bulabiliyorsun, üstüne üstlük bir yığın da ekstra özellikleri mevcut.

Biraz da onlar düşünsün, bakalım kaç abonelik kaybedecekler bu defansif, kendilerini yenilemekten kaçınan ve pek de umursamayan tavırları karşısında?
    Üstad selam

ilk başladığımda Fastweb ile başladım. Çok sıkıntılı ve sınırlı bir program.
    Sonra Analiz ekspert kullandım uzunca bir süre. Efsane, tavsiye ederim. Fakat çok maliyetliydi.
    Sonra para vermemek için iş yatırımdan alıp kendi db mi oluşturdum.

6.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Üstad selam

ilk başladığımda Fastweb ile başladım. Çok sıkıntılı ve sınırlı bir program.
    Sonra Analiz ekspert kullandım uzunca bir süre. Efsane, tavsiye ederim. Fakat çok maliyetliydi.
    Sonra para vermemek için iş yatırımdan alıp kendi db mi oluşturdum.

Aslında güzel bir şey yapmışsınız. Kendi veritabanını ve hatta istediğiniz verilerle istediğiniz grafikleri oluşturmak en iyisi..

Sözüm ona, bizce değerli bir arkadaşa, beraber benzer bir çalışma yapalım diye teklifte bulunmuştuk belki 2 yıl önce, ancak hâlâ net bir cevap yok. 'Bahtı'nın 'çık'masının bu programla ilintili olduğuna inanması gerekli zannımca

Kendi çalışmanızdan bir kaç görsel paylaşabilir misiniz, sizce sakıncası yoksa.. Hatta ... (bu kısmı sonra doldurayım..)
    Son düzenleme : deva-i dert; 28-07-2023 saat: 12:29.
    Clausewitz

7. Kuşlu sitede bir Çetin Özyurt Bey var, o da kendi çapında çalışmalar yapıyor benzer tarzda.. Abonelik sistemi var mı yok mu, kendisiyle de temas kurmak lazım belki.. varsa sizin böyle bir çalışmanız, siz de bir abonelik sistemi başlatabilirsiniz, verilerinizi yansıtmakta bir sıkıntı yaşamayacaksanız.
    Clausewitz

8. Üstad
    Rahmetli Yaşar Erdinç hocanın eğitimlerinde kullandığı dosyanın birebir aynısını yaptım.
    Üzerine Üzeyir hocanın öz varlık karlılığı nı yaptım.
    Ayrıca bir kaç ekstra strateji vs...

Sayfa 126/368 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •