Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Bir tane temettü hissesi de ben alternatif olarak sunayım, en azından biraz değişik bir bakış açısı da sunmuş olmak niyetiyle : AVGO (Broadcom)

Dolar temettü isteyenler düşünebilir.

Hep İngiltere’den gelip Kalkan’a yerleşen ve pound emekli maaşları ile krallar gibi yaşayanlara özenmişimdir zamanında.

Benzerini fırsat olarak sunma potansiyeli taşıdığı için bir alternatif olarak değerlendirmek üzere paylaşmak istedim.

Sağlıkla …

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    EREGL'den dolayı uzun vadeli temettü hissesi alanlar zararda kanısı oluştu bir şekilde o intiba giderilir diye tahmin ediyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Bir tane temettü hissesi de ben alternatif olarak sunayım, en azından biraz değişik bir bakış açısı da sunmuş olmak niyetiyle : AVGO (Broadcom)

Dolar temettü isteyenler düşünebilir.

Hep İngiltere’den gelip Kalkan’a yerleşen ve pound emekli maaşları ile krallar gibi yaşayanlara özenmişimdir zamanında.

Benzerini fırsat olarak sunma potansiyeli taşıdığı için bir alternatif olarak değerlendirmek üzere paylaşmak istedim.

Sağlıkla …
    Hocam bizdeki AVGYO'yu çağrıştırdığından ismi dandik geldi ama...
    Baktım grafik olarak da güzel görünüyor. Teşekkürler paylaşım için.

Bu arada bu bizim chip üreticisi Broadcom' muş yahu. 30 yıllık şirket. Taş.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. Geçen Ege Cansen videosu izledim, Turgut Özal zamanında ithal ikameci politikadan ihracat odaklı ekonomiye geçilmiş. Bana göre ikisi de aynı, maksat döviz kazanmak ama sonradan düşününce hiç alakası olmadığını anladım.

İthal ikameci politikada iç piyasada tüketilen ithal şeylerin benzerlerini iç piyasaya yönelik yapıyorsun, ithal kadar kaliteli ve pahalı olmuyor ama bir şekilde iş görüyor.

İhracatçı politikada ise dış pazarda rekabet edebilecek oradaki enayi müşterilere değil akıllı ithalatçılara uygun ürün üretmen gerekiyor. Orada durumu anlayıp şimdi dış pazarda bilinen markaları alma, oralarda distribütör netwokü kurma, mağaza açma vs işlemler yapılıyor.

Şu an hala fasonculuktan tam çıkamadık gibi.

Yurt içi alım gücü düştükçe anlamlı ve katma değerli ürün üretmenin de bir motivasyonu olmuyor, diğer sebepler ile birlikte talep olan ülkede fabrika veya üretim tesisi kurulması girişimci için daha avantajlı oluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen Ege Cansen videosu izledim, Turgut Özal zamanında ithal ikameci politikadan ihracat odaklı ekonomiye geçilmiş. Bana göre ikisi de aynı, maksat döviz kazanmak ama sonradan düşününce hiç alakası olmadığını anladım.

İthal ikameci politikada iç piyasada tüketilen ithal şeylerin benzerlerini iç piyasaya yönelik yapıyorsun, ithal kadar kaliteli ve pahalı olmuyor ama bir şekilde iş görüyor.

İhracatçı politikada ise dış pazarda rekabet edebilecek oradaki enayi müşterilere değil akıllı ithalatçılara uygun ürün üretmen gerekiyor. Orada durumu anlayıp şimdi dış pazarda bilinen markaları alma, oralarda distribütör netwokü kurma, mağaza açma vs işlemler yapılıyor.

Şu an hala fasonculuktan tam çıkamadık gibi.

Yurt içi alım gücü düştükçe anlamlı ve katma değerli ürün üretmenin de bir motivasyonu olmuyor, diğer sebepler ile birlikte talep olan ülkede fabrika veya üretim tesisi de kurulması girişimci için daha avantajlı oluyor.
    O yıllar Türkiye için inanılmaz bir fırsattı bir bakıma,
    Ancak ne altyapımız, ne insan gücümüz, ne siyasi istikrarımız yetmedi...

Biz AET gümrük birliğine(Şimdiki AB) dahil bir ülke idik. Çin ise ambargolarla boğuşan yaralı bir dev...

Çin örneği aşağıda:

5.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    O yıllar Türkiye için inanılmaz bir fırsattı bir bakıma,
    Ancak ne altyapımız, ne insan gücümüz, ne siyasi istikrarımız yetmedi...

Biz AET gümrük birliğine(Şimdiki AB) dahil bir ülke idik. Çin ise ambargolarla boğuşan yaralı bir dev...

Çin örneği aşağıda:

İlgili süreç, daha sonradan siyasi irade eliyle değiştirilen sermaye birikiminin de oluştuğu yıllardır.

Feyyaz BERKER, Halis KOMİLİ, Hüsnü ÖZYEĞİN, Mehmet Emin KARAMEHMET... vb.

Robert'lilerin yükseliş yılları. Sonra alavereler, dalavereler...

Hasbi MENTEŞOĞLU vardı bir de dönemin kahramanlarından... İlk Kurbağa, Salyangoz ihracatı yapan, Türkiye'yi hayali ihracatla tanıştıran ilk adam...

6.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    İlgili süreç, daha sonradan siyasi irade eliyle değiştirilen sermaye birikiminin de oluştuğu yıllardır.

Feyyaz BERKER, Halis KOMİLİ, Hüsnü ÖZYEĞİN, Mehmet Emin KARAMEHMET... vb.

Robert'lilerin yükseliş yılları. Sonra alavereler, dalavereler...

Hasbi MENTEŞOĞLU vardı bir de dönemin kahramanlarından... İlk Kurbağa, Salyangoz ihracatı yapan, Türkiye'yi hayali ihracatla tanıştıran ilk adam...
    2.Dünya savaşı sonrası verdiği kredilerle USA'nın; hem "dünyanın başına bir kez daha dert olmasınlar", hem de "kendime bağlamış olurum" diye büyüttüğü Alman ve Japon ekonomilerinin, ucuz iş gücü ve patent kural vb tanımayan Çin üretim hamlesine yenilişi...

Zamanında Çin'de kurulan tekstil kentlerini okuduğumu hatırlıyorum. Adamlar bir kenti iplik, diğerini dokuma, yakındaki yerleşimi takım elbise, bir sonrakini kravat, sonrakini ayakkabı şehri olarak dizayn ettiler. Lojistik olarak bütün dünyaya erişebildiklerinde, neyi satmak isteseler artık ucuza satabilir hale gelmişlerdi. Sonra ne Alman'lar kaldı, ne Japonlar...

7. Mp3 player iPod çıkınca Apple almak lazımdı, telefon işine sonradan girdiler.

Türkiye'de mp3 dosyaları ve player varken Hollandalı birisi bu nedir filan diyordu, muhtemelen oralarda o tip şeyler patent yüzünden yasaktı.

8. Geçen internette ABD'ninTürkiye'den ithalatına baktım mücevherat ve el halısı başlarda geliyor.

https://oec.world/en/profile/bilater...sa/partner/tur

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •