Originally Posted by
müzikal
Portföyümde olsaydı, uzun vadeli eklemiş olduğum için bu haber sebebiyle fiyat geri de gelse satmazdım. Pahalı buluyorsam gözünün yaşına bakmaz ilk dakikada verirdim. Artık karar sizin. Pek yardımcı olamadım sanırım

Normal bir hisse için pahalılık sınırlarında gibi görünse bile ufak bir büyüme hissesi olduğu ve her bilançoda ciddi oranda tekrar ucuzlayabildiğine daha önce şahit olduğum için satmaya kıyamıyorum da. (Daha önceleri almak için her niyetlendiğimde pahalı bulup başka hisselere giriyordum ve her bilançoda rasyoları yarıya ya da daha aşağısına inebiliyordu ve almadığıma pişman ediyordu beni) Bu sefer bir de ihracaat oranının yüksekliğinin yanında bir de yıllıklandırılmış kârının yarısından fazlası kadar da kambiyo kârı yazma potansiyeli var, net döviz pozisyonunun oldukça iyi olmasından dolayı. Son dönemdeki sert çıkışında bunun da etkisi oldu muhtemelen. Karar vermesi oldukça zorlaştı. 1 aylık getirisi yeterli şimdilik deyip, sonradan tekrar girme şeklinde satış fikrine daha yakınmışım gibi bir his var, belki kendime itiraf etmekte güçlük çekiyorum.
Daha önce kimseye böyle bir soru da yöneltmemiştim işin açıkçası. Bana bu tip, benzer soruları soranları şimdi daha iyi anlıyorum.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri