Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8035 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    2002-2008 döneminde EURUSD nerede ise 2 katına çıkmış o arada USDTRY de stabl kalmış. Ürün satılan bölge güçlenirken ithal girdilerin fiyatlandığı USD güç kaybetmiş. Bir ara otel lobilerinde yabancı bankalar şube açtı kredi veriliyor deniyordu, sıfır faizli krediler filan oluyordu diye biliyorum. Avrupa'dan işçi vs döviz girişi de desteklemiş olabilir.

Yani rüzgar lehimize işlemiş sonraki dönemde ise terse dönmüş. 2013 Gezi olaylarından sonraki hafta Deutchebank'dan Citibank takasında çok büyük geçişler olmuştu.

Sadece parite açısından değil, doğrudan ve dolaylı sermaye girişi ile özelleştirme gelirlerinin de kat be kat fazla olduğu dönemdi.
    AB uyum politikaları vb.nin getirdiği rüzgar, ayrıca dünyada da para bolluğunun yaşandığı ve paraların EM' lere aktığı dönemdi ilgili tarihler.

Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Sadece parite açısından değil, doğrudan ve dolaylı sermaye girişi ile özelleştirme gelirlerinin de kat be kat fazla olduğu dönemdi.
    AB uyum politikaları vb.nin getirdiği rüzgar, ayrıca dünyada da para bolluğunun yaşandığı ve paraların EM' lere aktığı dönemdi ilgili tarihler.
    Evet, ayrıca o zamanlar elde olan ne kadar işletme lojman vs de satıldı bütçe sorun olmadı. İnsanların apartman mantolamaya parası yok iken birden Fransız balkon modası başladı. Gayet iyi evler yıkılıp tekrar yapılıyordu. Deniz Baykal'ın arabası Renault 19'du diye hatırlıyorum. Yani Renault 21 herkeste yoktu. Opel Astra Vecta moda idi birden Volkswagen Audi moda oldu.

O günlerin geri gelmesi imkansıza yakın. Twitter'da bir ekip var her #tag altına mehdi gelecek bolluk olacak vs mesaj atıyorlar. Mehdi bile gelse durum sakat. Sonuçda elektirik bedava olsa bile eve getirecek alt yapının inşaası lazım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Evet, ayrıca o zamanlar elde olan ne kadar işletme lojman vs de satıldı bütçe sorun olmadı. İnsanların apartman mantolamaya parası yok iken birden Fransız balkon modası başladı. Gayet iyi evler yıkılıp tekrar yapılıyordu.

O günlerin geri gelmesi imkansıza yakın. Twitter'da bir ekip var her #tag altına mehdi gelecek bolluk olacak vs mesaj atıyorlar. Mehdi bile gelse durum sakat. Sonuçda elektirik bedava olsa eve getirecek alt yapının inşaası lazım.
    TL' nin değerinin gerçeklerle örtüşmediği bu nedenle de ithalata dayalı bireysel tüketimin de tavan yaptığı dönemlerdi haklısınız.
    Ancak bunun sorumlusu elbette ki vatandaş değildi. Sürdürülemez bir politikanın tabiidir ki sonuçları olacaktı.
    Özelleştirme başta olmak üzere(ki Tekel vb. çok sayıda tartışmalı özelleştirmeler haber de oldu) elde edilen kaynaklar, üretimi arttırmak veya teşvik etmek için de kullanılmayınca...

4.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    TL' nin değerinin gerçeklerle örtüşmediği bu nedenle de ithalata dayalı bireysel tüketimin de tavan yaptığı dönemlerdi haklısınız.
    Ancak bunun sorumlusu elbette ki vatandaş değildi. Sürdürülemez bir politikanın tabiidir ki sonuçları olacaktı.
    Özelleştirme başta olmak üzere(ki Tekel vb. çok sayıda tartışmalı özelleştirmeler haber de oldu) elde edilen kaynaklar, üretimi arttırmak veya teşvik etmek için de kullanılmayınca...
    IBM'de çalışan kişi 2000 dolar alırken aynı işi yapanın maaşı 4000 dolara karşılık gelen TL idi. Enflasyon olmayınca ücretler düşürülemedi bence. Para bol olunca ister istemez harcandı. Dolar artar diye bankada bekleyen 100-150 milyar doları olanlar o zaman üzüldü. Yengemin 300 bin EUR su vardı geçinemiyorum ne yapsam TL'ye mi dönsem diyordu Almanya'dan gelen emekli maaşı yetmiyordu.

O zamanlar AVM'lerde Grohe, Gewiss vs marka armatürler vardı seramik İspanya'dan geliyordu. Galeria, Capitol belki bir iki dışında tüm AVM'ler sonradan yapıldı diye hatırlıyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    IBM'de çalışan kişi 2000 dolar alırken aynı işi yapanın maaşı 4000 dolara karşılık gelen TL idi. Enflasyon olmayınca ücretler düşürülemedi bence. Para bol olunca ister istemez harcandı. Dolar artar diye bankada bekleyen 100-150 milyar doları olanlar o zaman üzüldü. Yengemin 300 bin EUR su vardı geçinemiyorum ne yapsam TL'ye mi dönsem diyordu Almanya'dan gelen emekli maaşı yetmiyordu.

O zamanlar AVM'lerde Grohe vs marka armatürler vardı seramik İspanya'dan geliyordu.
    Hatırlıyorum üstadım... USD bazlı maaş veren bir vakıf okulunda çalıyordum... 2000-2001 yılları.
    USDTRY 5xx.xxx lerden 1.7xx.xxx lere çıkınca "bu artık sürdürülebilir değil!" diyip o rakamdan TL' ye çevirmişlerdi maaşları.
    Dolar bazında 2x zam yapmış oldular ve dolar bir daha o seviyeleri 2008 e kadar görmedi...

Kadın çalışanın çok olduğu bir kurum olduğundan orijinal parfüm satan strawberry.net isimli yabancı site konteynerla mal gönderiyordu kuruma

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •