Sayfa 45/541 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon
Arama sonucu : 4322 madde; 353 - 360 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

1. Bildiğim kadarıyla, KAP'ın açıklandığı günden önceki son 10 günün ağırlıklı ortalaması kanunen...

Alıntı Originally Posted by HYPATAI Yazıyı Oku
    10 günlük süreç tarih itibariyle hangi aralıkta olacak biliyorsanız yazar mısınız?
    Dil aslandır, yatar eşikte...

2.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Bu kısıtlanmış sermaye arttırımı 17 Liradan olsa, sermaye 800M Liradan 950M liraya çıkacak. Bir sonraki bilançoda borç kalmamış olacak. Finansman giderleri de cüzi rakamlarda olacak. Yaz aylarındaki rekor elektrik üretimleri ile bilanço güzel gelecektir diye umuyorum...
    Sermaye artırımı kayıtlı sermaye arttırılarak olmuyor mu?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Şirket döviz borçlarını türev araçları ile garantiye almıştı. Bu türev araçlarının süresi geldiğinde bankalar doğal olarak bunları yenilemeye yanaşmadı. Asıl ortak hisse fiyatını iyice düşürerek, hisseleri 17-20 arasında adı lazım olmayan mucize eseri 3 Milyar nakti olan yatırımcılara sattı. ODAS bu paraları şirkete avans olarak verdi, borçları kapattı. Karşılığında Toptan satış piyasasında son 10 günlük ağırlıklı olarak piyasada oluşan fiyattan bunlar için ODAS'a yeni hisse verecek. Ortalama ağırlıklı fiyat 20 Lira gibi ama +/- %20 belirleme hakkı var şirketin/alanın/patronun...

Bence çok güzel hareketler bunlar çünkü bunu isteseler %350 bedelli ilan ederek de yapabilirlerdi ve küçük yatırımcıyı ezebilirlerdi. Bu bakımdan patron, bence, çok iyi iş çıkardı...

--türev araç kullanılmamış.
    ...bilançoda yok...sizin getirdiğiniz mış gibi-boş-göz boyamaya yönelik ifadeler...nakit akış tablosuna bakınca kur zararını görürsünüz....geçen gün buraya yapıştırdım...

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Bu kısıtlanmış sermaye arttırımı 17 Liradan olsa, sermaye 800M Liradan 950M liraya çıkacak. Bir sonraki bilançoda borç kalmamış olacak. Finansman giderleri de cüzi rakamlarda olacak. Yaz aylarındaki rekor elektrik üretimleri ile bilanço güzel gelecektir diye umuyorum...
    --rekor elektrik üretimi olmadığı gibi geçen yılın yüzde 20-25 altında bir üretim var...kaldı ki maliyetler artar iken elektrik fiyatları da dolar bazında düşüyor...

ÇAN-2 termik santralinde

1 temmuz ile 3 ağustos arası 2023=Toplam Üretim: 176.899,93 MWh
    1 temmuz ile 3 ağustos arası 2022=Toplam Üretim: 219.363,00 MWh

--geçen yıla göre üretimde düşüş %24

--ayni tarihler arasında dolar bazında ortalama elektrik fiyatları (PTF)= 2022 de 13.71 cent. iken 2023 de 7.59 cent..

elektrik fiyatlarındaki düşüş %80.6
    Son düzenleme : ft-2; 04-08-2023 saat: 08:47.

5.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Şirket Yönetim Kurulu'nun 31/07/2023 tarihli kararı Çan2 Termik A.Ş.'nin 1.262.050.000.-TL'lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, 800.000.000 TL'lik çıkarılmış sermayesinin toplam satış hasılatı 3.005.423.800.-TL olacak şekilde, Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar nakden artırılması...
    Bu tür tahsisli sermaye artırımlarında Kayıtlı Sermaye Tavanı çok önem arz etmiyor yani üzerinde artışa izin veriyor SPK ancak şirketin açıklaması bu...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

6. Bilançoda yazıyor kardeşim. Türev kullanılmamış olsa finansman giderinde 800M Lira eksi görünürdü. Var mı bilançoda öyle bir eksi kalem? Yaz da öğrenelim...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

--türev araç kullanılmamış.
    ...bilançoda yok...sizin getirdiğiniz mış gibi-boş-göz boyamaya yönelik ifadeler...nakit akış tablosuna bakınca kur zararını görürsünüz....geçen gün buraya yapıştırdım...

7. Kayıtlı sermaye tavanı içinde kalıyor gördüğüm kadarıyla...

Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Sermaye artırımı kayıtlı sermaye arttırılarak olmuyor mu?
    Son düzenleme : Chetuo; 04-08-2023 saat: 21:23.

8. Okuduğunu anlayamıyorsan senin sorunun...

Cante zaten kendi kömürünü üretiyor. Dışarıdan alsaydı bile kömür fiyatları geçen yıla göre %60-70 düşmüş zaten...

https://tradingeconomics.com/commodity/coal

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --rekor elektrik üretimi olmadığı gibi geçen yılın yüzde 20-25 altında bir üretim var...kaldı ki maliyetler artar iken elektrik fiyatları da dolar bazında düşüyor...

ÇAN-2 termik santralinde

1 temmuz ile 3 ağustos arası 2023=Toplam Üretim: 176.899,93 MWh
    1 temmuz ile 3 ağustos arası 2022=Toplam Üretim: 219.363,00 MWh

--geçen yıla göre üretimde düşüş %24

--ayni tarihler arasında dolar bazında ortalama elektrik fiyatları (PTF)= 2022 de 13.71 cent. iken 2023 de 7.59 cent..

elektrik fiyatlarındaki düşüş %80.6

Sayfa 45/541 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •