Sayfa 47/1004 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Viop LIII

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Ev almak mantikli degil kira fiyatlari yuksek
    mustakil evlerin kiralari 8000 euro felan
    bu parayi yasal yollar ile sokucaksin vergisi vs vs derken getirisi goturusunden fazla oluyor
    Yas olayi onemli degil
    Sadece yeterli gelire bakiyorlar
    Turkiye den basvurursan 1 yillik oturum veriyorlar
    Ispanya'ya giris yapip ordan basvuru yaparsan 3 yillik aliyorsun
    1500-4500 euro arasi avukat masrafi var
    belgeler vs vs cocuk oyuncagi .
    Barcelona Madrid harici diger kucuk sehirler tercih edilebilir ben tercih etmedim etmis olsam simdi orda idim
    Müstakil evler çok pahalıymış gerçekten. Yeğenim eramusla gitti. odalar 800-1000 eur civarı, kent merkezlerine biraz uzakta 3 odalı evler 1500-2000 eur civarı dediydi. Bu fiyatlar Sevilla'da geçerli. Madrit ve Barcelona için bir tık daha yukarı olabilir. Gittiği üniversite Almeria diye bir kentteydi. Biraz daha ucuza kalmış..

2. oha zararmı açıklamış sasa...

bak hisseyi hep gömerim ama zarar beklemezdim...

beş para etmez derdim ama bu devirde zarar ne ya...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Benim borsa tahminim şu şekilde. Ekonomi yönetimi için kkm baş belası kuru bu şekilde tutamazlar yada tutmaları daha ağır sonuçlar doğurabilir. Kkm yi iptal edip sermaye kontrolü de olmaz. Onun için kkm deki büyük bir kısmını borsaya çekmek isteyeceklerdir. Bunu da borsa go go ile iştahlandiracaktir. Buradaki kontrol yada müdahale daha kolay ve ekonomiye öyle bir zararı yada etkisi olmaz. Seçime kadar en azından böyle gider diye düşünüyorum. Diğer bir konu RTE bu ekonomi yönetimine çok fazla katlanamaz. IMF yi istemez RTE.

4. KKM'ye yatan paranın çok azı borsaya gelir..

5. Ee bu Sasa büyüme şirketiydi hani. Ciro Tl bazlı bile geçen seneyle aynı. Kur iki kat olmuş ciron aynı. Satış adedin yarı yarıya o zaman. Hadi buyur

6. Almeria 1500 ise ayni yer barcelonada 3000 dir kesin

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Müstakil evler çok pahalıymış gerçekten. Yeğenim eramusla gitti. odalar 800-1000 eur civarı, kent merkezlerine biraz uzakta 3 odalı evler 1500-2000 eur civarı dediydi. Bu fiyatlar Sevilla'da geçerli. Madrit ve Barcelona için bir tık daha yukarı olabilir. Gittiği üniversite Almeria diye bir kentteydi. Biraz daha ucuza kalmış..
    8000 euro ya kiraladiklari evlerin satis fiyati 3 milyon euro civarinda
    bu kirayi ve harcamalarini yasal yollar ile ulkeye sokacaksin birde bunun vergisi var
    3+2 5 yil boyunca Ispanyaya her yil 200bin euro getirdigini farzedelim
    Ispanya da is yapamiyorsun diger ulkelerden kazancin 200.000 euro ise ispanyada yapacagin isten elde edecegin gelir de kisitlama var maximum 40.000
    yani diger ulkelerden ne kazanip ispanyaya getirirsen onun max %20 si

Barcelona da mustakil iyi bir evde oturmanin sana harcamalarin ile birlikte maliyeti minimum 15bin euro
    degermi bence ispanya icin degmez

250bindi Yunanistan sanirim simdi 500bine cikardilar .Yunanistan daha mantikli .
    Ispanyada 8000 euro verdigin eve Yuanistan da maximum 1500 verirsin [ 800 e oturan tanidigim var]

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Abi "kira fiyatları yüksek" ise ev almak mantıklı olmuyor mu?
    Başka bir vurgu varsa ben anlamadım. Ama Malaga, Cordoba, Sevillia civarında girilir bence aksiyona
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7. sasa viop -7 ....
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

8. KKM deki para sahipleri 2$ dan Kochol almayip simdi 5$ dan Kchol mu alicaklar ?[Kchol sadece ornek]

2023 ilk 3 ayinda DDKKM degisik isler icin kullanildi
    Kisisel Hesabindan DDKKM yap karsiliginda %13-14 ile Ticari kredi al . [Son zamanlarda fatura vs vs sorup zorluk cikarmislardi onunda cozumunu buldular cirosu 5 milyon altindaki zombi sirketler bu fatura ve belgeden muaf tutuldu
    kisisel hesabinda 1 milyon$ DDKKM yapan kisinin ortagi oldugu sirketlere 18 milyon kredi verildi]
    1 nolu vezneden parayi cek 30 dakika sonra 2 nolu vezneden %30 ile mevduata yatir
    Bu paralar Borsaya felan gelmez

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim borsa tahminim şu şekilde. Ekonomi yönetimi için kkm baş belası kuru bu şekilde tutamazlar yada tutmaları daha ağır sonuçlar doğurabilir. Kkm yi iptal edip sermaye kontrolü de olmaz. Onun için kkm deki büyük bir kısmını borsaya çekmek isteyeceklerdir. Bunu da borsa go go ile iştahlandiracaktir. Buradaki kontrol yada müdahale daha kolay ve ekonomiye öyle bir zararı yada etkisi olmaz. Seçime kadar en azından böyle gider diye düşünüyorum. Diğer bir konu RTE bu ekonomi yönetimine çok fazla katlanamaz. IMF yi istemez RTE.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 47/1004 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •