Sayfa 1361/2388 İlkİlk ... 3618611261131113511359136013611362136313711411146118612361 ... SonSon
Arama sonucu : 19102 madde; 10,881 - 10,888 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,095
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Türk askerinin Afrika'daki nüfuzu ve Türk nüfuzunun ilerleyişinin işleyişi

Türkiye'nin Afrika'ya temelli girdiği, ancak bunu belirli adımlarla yaptığı açıktır.

Bunlar, öncelikle ilgili Afrika hedef ülkesinin halkının sempatisini kazanmak için camiler ve kamu hizmeti projeleri inşa etmek, şirketler aracılığıyla Türk yatırımı ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ile devam etmek ve enerji, madencilik konularında anlaşmalarla bitirmektir.

Ve en önemlisi tabii ki ordunun eğitiminin yanı sıra Ankara'dan silah sistemlerinin satın alınmasını da içeren güvenlik ve savunma anlaşmalarına ilişkin anlaşmalarla nüfuzun artırılması tamamlanır.

Son olarak, Türkiye'nin Afrika'daki ittifaklarını genişleterek, Erdoğan'ın KKTC'nin uluslararası alanda tanınmasını teşvik etmesi umulmaktadır.

Türkiye 2023'ün ilk 6 ayında 17 ülkeye önemli miktarda askeri kaynak tahsis etti.

İş birliği Anlaşmaları ve Mali Yardım Uygulama Protokolleri çerçevesinde Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Burundi, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Özbekistan, Somali, Tunus, Ukrayna ve Ürdün.

Barışı Destekleme ve Koruma Harekatları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Bosna, Kosova, Somali, Libya, Lübnan, Irak ve Azerbaycan'da toplam 11 görev icra ediliyor.

Çözüm

Yukarıdan, Fransa ve ABD'nin Rusya ve Türkiye tarafından Afrika'dan yer değiştirmesi için var olan tehlikeyi anlıyoruz, her biri kendi nedenleriyle ve çıkarlarıyla "dokunaçlarını" Afrika’da açmış durumda.

"Şer Ekseni" başlıklı yazımızda bu tehlikeye dikkat çekmiştik! Türkiye’nin amacı Fransa ve Batı'nın Afrika’dan tamamen çıkarılmasıdır. Bilindiği gibi, Nijer de Batı karşıtı dansa katılarak Fransa ile olan anlaşmalarını tamamen iptal etti.

ABD ile Fransa, Türkiye'nin her yerde kendi çıkarlarına zarar veren ve bir müttefik değil "Truva atı" gibi davranan bir ülke olduğunu unutmamalıdır. Bugüne kadar Suriye, Libya, Güney Doğu Akdeniz, Ege'de ve son dönemde Mali ve Nijer’de olduğu gibi.

Rusya'daki Afrika Zirvesi'nden sonra, eski köle tüccarlarına ve mevcut sömürücülere karşı bir isyan olarak yeni bir güç oyunu ortaya çıkıyor.

Yeni gelişen jeopolitik manzara, Avrupa'nın çok ötesindeki bölgelerde geleneksel güç dinamiklerine meydan okuyan Rusya'nın emelleri ve stratejik hamleleri hakkında daha incelikli bir anlayış gerektiriyor.
    bir söz var sanırım men çi guyem, tamburam çi guyed idi....
    sanırım politika özellikle dış politika sadece yapılacak demekle olmuyor. bu politikanın da diğer ülke politikalarının da mesela ekonomi, mesela eğitim vs... birbirleriyle ilişkisini kuracak koordine edecek makamlar ne yapar. pardon yok mu yoksa. ben sadece birçok konuda kakafoni türü eylemler politikalar görmekteyim. tabii ki benim aciz aklım ve salakça tecrübelerim bu büyük politikaları anlayamaz...

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bir söz var sanırım men çi guyem, tamburam çi guyed idi....
    sanırım politika özellikle dış politika sadece yapılacak demekle olmuyor. bu politikanın da diğer ülke politikalarının da mesela ekonomi, mesela eğitim vs... birbirleriyle ilişkisini kuracak koordine edecek makamlar ne yapar. pardon yok mu yoksa. ben sadece birçok konuda kakafoni türü eylemler politikalar görmekteyim. tabii ki benim aciz aklım ve salakça tecrübelerim bu büyük politikaları anlayamaz...
    Temel ana sistem Kapitalizm. Kapitalizmin amcaoğlu var Emperyalizm.
    Emperyalizmi tarif edersek; gelişmekte olan ve az gelismiş ulkelerdeki gelisme cabalarini baltalamak.
    Çünkü ülkeler; gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş şeklinde olmazsa Kapitalizm calismaz.
    Gelismis ulkelerde derin devletler vardir. Gecmisleri binlerce yil geriye gider, derin devletlerin oldugu ulkelerde bu makamlar ve koordine unsurlari tamamen derin devletlerin kontrolundedir ve politikalar o ülkenin ulusal cikarlarini korumak olarak sekillenir.
    Gelismekte olan ve az gelismis ulkelerde derin devlet yoktur. Bu ulkelerdeki kilit makamlar baska gelismis ulke derin devletleri tarafindan doldurulur.
    Mesela Bati Afrika oldugu gibi Fransa tarafindan doldurulmustur. Dogu Afrika ise Ingiltere.
    Mesela Finlandiya, derin devleti yoktur, Rusya ile sinirlari var ve kolayca Nato'ya teslim oldu. Ama Isvec'in derin devleti var, Kuran yaktiriyor.
    Norvec'in de derin devleti oldugu goruluyor. Danimarka'nin da derin devleti var ve oldukca kuvvetli.

Son olarak, Türkiye'nin Afrika'daki ittifaklarını genişleterek, Erdoğan'ın KKTC'nin uluslararası alanda tanınmasını teşvik etmesi umulmaktadır
    Yunan akillidir, analez kaabiliyeti vardir. Bu cok dogru.

Türkiye'nin amacı Fransa ve Batı'nın Afrika'dan tamamen çıkarılmasıdır.
    Bu dogru degil. Yazinin icinde diyor ki, Turkiye "Truva Atidir."
    Bu dogruysa, Turkiye'nin nasil boyle bir amaci olabilir?
    Once Turkiye'nin hangi ulkenin truva ati oldugunu yazmaliydi.
    Sonra da o ulkenin amacinin, Fransa ve Bati'yi Afrikadan cikarmak oldugunu yazmaliydi.
    Amaç Fransa'yi Bati Afrikadan cikarmak. Bu Arap Bahari basladigi andan itibaren belliydi. Ben de o zamandan beri yaziyorum.
    Ama Batiyi cikarmak degil.
    Fransa cikacak, baska bir batili gelecek. Ama Fransa'ya da bir seyler verilecek.
    Fransa, Italya degildir.
    @erefefik

3. Dolarda 27 TL'deki bariyer yikildi galiba. Yikildiysa hizla 28 olmasi cok normal.
    @erefefik

4. Cumhuriyet
    @cumhuriyetgzt
    Uzmanlardan Celal Şengör ve Naci Görür'e tepki: 'Kıyamet senaryosu çiziyorlar'
    https://cumhuriyet.com.tr/turkiye/uz...-tepki-2106537
    Bir savci sorusturma acsin. Biliyorlarsa depremin zamanini konussunlar. Yoksa dogru kodese. Bunlarin lafina bakip, tonla tasinan var.
    Dogru kodese.
    @erefefik

5. Ayvagobelek Kapalicarsidan bildiriyor:

Gr altunu 1740 TL den satiyorlar...
    @erefefik

6. Hicbirsey eskisi gibi degil...
    Avradini kesen...
    @erefefik

7. Ayvagobek suan Kuledibinde,

Burada gr altun alis 1650
    Satis 1790...
    Artik boyle makas olur...
    @erefefik

8. Cumhuriyet meyhanesinin onundeyim canim hic iraki da cekmiyor.
    @erefefik

Sayfa 1361/2388 İlkİlk ... 3618611261131113511359136013611362136313711411146118612361 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •