Sayfa 302/661 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402 ... SonSon
Arama sonucu : 5287 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Akbank ile arasındaki fiyat farkı %40 civarındaydı şu an neredeyse Akbank bunu ikiye katladı , Garanti ile arasındaki fark iki katıydı şu an Garanti bunu 3 e katladı. Bakınca Türkiyenin en büyük özel bankası ve holdingi sayılır. Peh yemişim senin büyüklüğünü beceriksizler. Bu bankayı yönetmeyi kesinlikle haketmiyorsunuz.

2. 15 Haziranda BİST100 5495 puan bu gün itibarıyla 7714 puan BIST100 artış %40 , 15 Haziran İşc 13,80 tl bu gün 17,30 tl artış %25. Türkiyenin en büyük özel bankası ve BIST in lokomotif hisselerinden birisi olmasına rağmen BIST100 kadar bile performans gösterememiş.

Yazdik bunlarin olacagini secimin hemen ertesi gunu.... sikayet edip durdunuz.

Nasil secimden once degisim geliyor diye butun bankalari outperform yaptiysa, gelmeyince de boyle.

Ben birsey olacagini tahmin etmiyordum ozellere ama kurda devaluasyon oldu, en azindan onu kapattilar. Ozel banka alacaksam da piyasada en az mali kalmis, yani en hizli hareket edebilecek Garantiyi alirdim.

4. Kimseyi kandırmanın anlamı yok. Bankacılık işini en iyi önce Garanti sonra Akbank yapıyor. Özsermaye karlılığında İşbankın iştirak gelirleri çıkartılıp birde o şekilde hesaplansın o zaman gerçek oranlar çıkar. Bakalım o zaman İşbank özsermaye karlılığında nerede.

5. Ayrıca yabancı önce şirketin vizyonuna yönetimine ve gelecekteki bilançonun durumuna göre pozisyon alır. Dev olsan kaç yazar bunlar yoksa niye hisseni alsın.

6. 2022 karından Garanti 1,88 tl , Akbank 1,53 tl , işbankası 0,9 tl temettü vermiş. Hangisi hisse başına daha çok kar etmiş. Kar ödenmiş sermayeye verilir , özsermayeye değil. Kabul etmesi belki zor olabilir ama İşbankası bu yönetimi hak etmiyor. Ben hisse sahibi olayım yada olmayayım ATATÜRK ün kurduğu bu bankayı liyakatsiz kişilerin yönetiminden kurtarmak için her alanda mücadele edeceğim.

7. CHP hisseleri varsaysalım Hazineye ve dolayısıyla Varlık Fonuna devredildi. Bu durumda çoğunluk hisseye sahip olmak ve yönetimde söz sahibi olmak için Munzam sandığı ve Varlık fonu arasında hisse alış yarışı başlarmı? Eğer altın hisse yok ise evet ve bu kime yarar tabiki yatırımcıya. O zaman niye Munzam sandığı hisselerini artırmak ve %50+1 e çıkarmak için hiç bir çaba sarfetmiyor. Demekki çökmek koskoca bir yalan ve algı oyunu. LİYAKAT ŞART HERKES VE HER KURUM İÇİN. Ancak keser döner sap döner bir gün bu algı oyununu oynayanların aleyhine döner işte o zaman yatırımcıya gün doğar. İşbankası yatırımcı ilişkilerinin yöneticileri ile yaptığım görüşmelerde bu forumları okuduklarını bizzat kendileri söylediler. Benim mesajım onlara. Gün ola harman ola.

8. Bu hisse koşmuyorsa koştururlar gülüm. Elmi yaman beymi yaban yakında görüşürüz.

Sayfa 302/661 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •