Sayfa 164/254 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214 ... SonSon
Arama sonucu : 2027 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: ASTOR - Astor Enerji A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Açıkçası Bilanço biraz hayal kırıklığı oldu..2 milyar net kar bekliyordum.. Karın neredeyse 500 milyonu diğer faaliyet dışı gelirlerden gelmiş (faiz vs).. Bu kadar dolar bazında satış kapları geliyor çok daha fazla ciro ve net kar bekliyordum..
    Hocam yorumlarını ilgiyle takip ediyorum. Ön görülerinde de az çok haklı çıktığını görüyorum. Bundan sonraki süreçle ilgili düşünceni merak ettim. Bloomberg de 540m$ kar beklentisi, 200m$ ihracat hedefi vs haberleri geldi. Belli ki yatırımcısını korumak ve hissesinin artışının devam etmesini bekliyorlar.
    Bu süreç bende 1 korku ve 1 bilinmez merak uyandıryor..
    Korkum, 2024 de patronun da mal satma engelinin kalkması,
    Merağım ise bu hissedeki hızlı büyümenin çeyreğini dahi 2024 de yapabilir mi acaba..

2. İşleri yeni aldılar
    12 aylık bilanço çok iyi olacaktır

3.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Açıkçası Bilanço biraz hayal kırıklığı oldu..2 milyar net kar bekliyordum.. Karın neredeyse 500 milyonu diğer faaliyet dışı gelirlerden gelmiş (faiz vs).. Bu kadar dolar bazında satış kapları geliyor çok daha fazla ciro ve net kar bekliyordum..
    esas faaliyetlerinden kur farkı geliri 500 ama kur gideri de 400 civarında. oradan çok bi şey gelmedi. birbirini götürüyor.

karın büyük bir kısmı esas faaliyetlerden geliyor. bilançoyu bir daha inceleyin isterseniz.

4. Bilançoyu çok iyi inceledim..Zaten kendim iktisatçıyım..Astor çok iyi büyüme odaklı bir şirket..Genel Kurulunada bizzat katıldım.. Halende portföyümde taşıyorum..Patronları çok iyi niyetli insanlar daha öncede yazmıştım..Astor un yeni projeleri Elektrikli araçlar için yurt çapında kurmayı planladığı şarj istasyonları heyecan verici bunun dışında Kapasite artışı ve şimdilik açıklamadıkları güzel projeler olduğunu düşünüyorum..Genel Müdür yıl sonunda 540 milyon dolar hedefini gerçekleştireceğiz dedi.. Zaten ilk 6 ayda 240 milyon dolar ciroyu gerçekleştirdiler.Geri kalan 6 ayı 300 milyon dolar ciro yapsalar.. Yılsonu 13 milyar TL ciro gelebilirlir..(doları ortalamasını 28.5 aldım)..Bu takdirde net karımız 5 milyar veya 5.5 milyar gelebilir.. Şu an 46 olan F/K 25 e düşecektir. Borsada özellikle enerji ekipmanları üreten GES panelleri ve ASTOR a büyük taleple beraber genel halka arz edilen hisselerin fiatları diğer BİST 30 un klasik hisselerine nazaran oldulça yüksek.. Bugün THY şişe Sahol koç hold ,çimentolar ereğli gibi bir çok köklü firmaların piyasa fiatları son arz edilen şirketlerin 5 de bir hatta 10 da bir fiatlarında. Ancak bazen borsada trendler fiatlara yön veriyor.. Bu yüzden en ufak olumsuz bir havada tüm bu şirketler taban oluyor..Borsada büyük para sahipleri güçlerini birleştirerek tahta yapma dediğimiz hisseleri inanılmaz fiatlara getirebiliyorlar.. Bu yüksek ve cazip fiatlar şirket patronlarının hisse satma konusunda iştahlarını artıyor. Bir müddet sonra patronların hisse satmak için sıraya gireceklerini görürsek şaşmayalım.. Bu nedenle portföyümüzü tek bir kağıtta değilde çeşitli sektörlere ait hisselerden oluşturalım.. Şuanda ASTOR da trendin BİST ile beraber devam edeceği kanısındayım.. Bu arada banka kağıtlarına bakmaktada fayda var diye düşünüyorum..

5. 116 maliyetle bir miktar mala girdim. Sirali hedeflerim 140 ve 160.

Ytd

6. Bu tarz hisseler satılmaz toplanır hedefler çok büyük

7.  Alıntı Originally Posted by balici Yazıyı Oku
    Bu tarz hisseler satılmaz toplanır hedefler çok büyük
    Aynen oyle ama zaten gidecek hisseleri az cok bilince daldan dala atlayip parsayi almak daha iyi oluyor. 116 maliyetle girdigim hisseden ilk hedefi 140 tl den bes gun icinde yuzde 20 karla ciktim. Diger pot olanlarda lot artirdim. Ha hissenin onu acik daldan dala atlamayi sevmeyen 160 i bekleyebilir. Ikinci direnc bolgesi.

Ytd

ASTOR günlük,

Sayfa 164/254 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •