Polarize yalnis olmuş
Dolarize yazmak istediydim
Polarize yalnis olmuş
Dolarize yazmak istediydim
Şimdi ülkeleri tam hatırlayamıyorum ama geçen günlerde Türkiye'ninde içinde bulunduğu 3 EM ülkesinin borsaları aynı şekilde artmışlar..bilseydim grafikleri saklardım..yani kayıtsızca EM'lere bir akış var..
Esasen Türkiye toxic üçlüden biri..bu konularda onlarca cümle gözüme ilişti..bu sebeple diğer borsalara nazaran BIST'e bu kadar akış olacağını zannetmiyordum..neyse borsa uzmanı sensin..ucuz, pahalı vb. sen daha iyi bilirsin..
Para boldu doğru..yanlız faiz, sıkılaştırma felan, gel git yapan paradan bahsediyoruz..yani risk on, risk off anlamında..şimdi şöyle düşünelim..Piyasalar artık büyük MB'larının sıkılaştırma yapamayacağını anladıysa ne olur..yukarıda Kanada MB'sını anlattım..örnek..
Global ekonomi cansızken yani büyümede zorlanıyorken, hatta bana göre durgunluğa doğru giderken neden emtialara aksın para..emtia sıkıntısı mı oluşacak ki..hele birde borsalar varken..
Son düzenleme : enki; 18-07-2017 saat: 00:00.
Hatta bi gün gelcek baban vefat ettimi içi coin dolu cep telefonu miras kalacak
Al oğlum tüm servetiniz bu
Ve moruk kafayı yer
Yaş çok ileri uykum geldi galiba
Hayırlı rüyalar
Unutmayın gunduzki sorunlarınızı uykuya dalmadan cozmezseniz
Uykunuzda gununuz gibi bastard olabilir
Pür dikkat
O üç ülke para birimi toksik felan değil
Üçü aynı paralelde yukardan aşağı diger adamların haritada sağdan sola esterabim yapmasini engellediklerinden
Öyle üstlerine çamur atiliyo herhal belkim felan yani veya fakat lakin ama
Sarı öküz hikayesi gibi birini yeseler
Elleri rahatliyo
Enkinin yazdığı şu anlaşmalı ...... (ayıp söz )
Biz morukta olsak agzimiza biber neyim surerler
Öyle kelime kullanılır ay çok ayıp :-)
Moruk çok yaşlandı
Forumdan sıkıldı artıkın yazmayacak
Herkese Allaha emanet ola
Tabi Moruga da :-)
Forumda uzman olarak kabul edilecek kişiler bellidir. Para piyasaları ve bankacılık konusunda sn Jondowes uzmandır. Ben de çoğu şeyi ondan öğreniyorum.
Yukarıdaki QE quantitative expansion yani parasal genişleme konusu ile ilgili şu önemli farkı söyleyebilirim.
Gelişmiş ülkelerde dar para arzı (M1) büyüktür , para çarpanı ve para hızı gelişmekte olan ülkelere göre (V1) düşüktür bu bağlamda geniş para arzı M3 = M1 x V1 diyebiliriz.
Gelişmekte olan ülkelerde ise dar para arzı küçüktür , para çarpanı ve para hızı gelişen ülkelere göre daha büyüktür. yine M3= M1 x V1 eşitliği geçerlidir diyebiliriz.
O nedenle gelişmiş ülkelerde QE yani parasal genişleme gelişmekte olan ülkelerdeki kadar enflasyon yaratıcı koşullar oluşturmayabilir.
Bildiğim kadarıyla parasal genişleme , yüksek para çarpanı ve para hızı ve düşük bir dar para arzına sahip gelişmekte olan ülkelerin geniş para arzlarını çok daha enflasyona duyarlı olacak şekilde büyütüyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Uzmanlık
İnsanoğlunun rafine şekerden imal ettiği en fosarya terimdir
Bi ileri adımı
Azmanliktir
Yer İmleri