Sayfa 486/678 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586 ... SonSon
Arama sonucu : 5420 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. İç açıcı bir bilanço değil açıkçası. Beklentilere paralel gelmiş ama hala devleti finanse ediyor vergi muafiyeti karşılığında gibi.. Bu şirketin hakkı bu bilanço değil maalesef, ne yapalım ki şu dönemlerde bunu kabullenmek zorundayız.. Finansman giderleri anormal artmış..

2. alacaklar artmış borçlar artmış diğer yönlerde iyi bilanço esas önemli olan yıllık bilanço olacak

3.  Alıntı Originally Posted by bohem Yazıyı Oku
    alacaklar artmış borçlar artmış diğer yönlerde iyi bilanço esas önemli olan yıllık bilanço olacak
    Yıllık önemli tabii ki ancak bu bizim şirket nasılsa idare ederiz hesabı gidiyor işler gibi görünüyor. Mecburen uyar diyoruz şu aralar yapılacak bir şey yok..

4. Ben bilançoyu olumsuz görmüyorum.
    Çeyreklik net kar beklenti altında gelmiş. Ama zaten tahminlerde çok dağınıktı.

Ama benim baktığım esas faliyet karı . O bence çok iyi artmış..
    Brüt karı,mdönem karı,özkaynakları artmış.

Borç tarafında artış olmuş..

Bakalım piyasa nasıl tepki verecek.

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ben bilançoyu olumsuz görmüyorum.
    Çeyreklik net kar beklenti altında gelmiş. Ama zaten tahminlerde çok dağınıktı.

Ama benim baktığım esas faliyet karı . O bence çok iyi artmış..
    Brüt karı,mdönem karı,özkaynakları artmış.

Borç tarafında artış olmuş..

Bakalım piyasa nasıl tepki verecek.
    Benim tahminim bu bilançoyu olumlu bulmayacak piyasa. Her ara dönemlerde alışkanlık olduğu üzere. Bu alışkanlığı değiştirecek rakamlar yok..

Ayrıca Esas Faaliyet karında ki artışta döviz etkisini es geçmeyelim..

6.  Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Benim tahminim bu bilançoyu olumlu bulmayacak piyasa. Her ara dönemlerde alışkanlık olduğu üzere. Bu alışkanlığı değiştirecek rakamlar yok..

Ayrıca Esas Faaliyet karında ki artışta döviz etkisini es geçmeyelim..
    Piyasanın bilançolara yaklaşımı çok tutarlı olmayabiliyor. İyi bilançolar zaten bekleniyordu diye satılırken, iyi olmayanlar tam tersine yukarı bir hareket getirebiliyor. O yüzden ben yarın ki hareketi kestiremiyorum. Vadeli taraftaki pozisyonlanmalar daha belirleyici oluyor..

Tabi esas faaliyet karı artışında döviz etkisi var.
    Dolar bazlı bakınca bakınca ilk çeyreğe göre faaliyet karı %20 , brüt kar %17 ,favök %18, net dönem karı %26 artış göstermiş..

Tabi çok daha güçlü bilançolar istiyoruz. Umarım sene sonu bizi daha çok tatmin eder..

7. #aselsan 2023 yıl sonu beklentilerini revize etti.
    ��Konsolide Gelirlerdeki Artış (TL Bazında): >%65
    ��Konsolide Kur Farkından Arındırılmış FAVÖK Marjı:>%24
    ��Konsolide Yatırım Harcamaları: 10 Milyar TL

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Piyasanın bilançolara yaklaşımı çok tutarlı olmayabiliyor. İyi bilançolar zaten bekleniyordu diye satılırken, iyi olmayanlar tam tersine yukarı bir hareket getirebiliyor. O yüzden ben yarın ki hareketi kestiremiyorum. Vadeli taraftaki pozisyonlanmalar daha belirleyici oluyor..

Tabi esas faaliyet karı artışında döviz etkisi var.
    Dolar bazlı bakınca bakınca ilk çeyreğe göre faaliyet karı %20 , brüt kar %17 ,favök %18, net dönem karı %26 artış göstermiş..

Tabi çok daha güçlü bilançolar istiyoruz. Umarım sene sonu bizi daha çok tatmin eder..
    8. Ay vadeli de bugün 13244 pozisyon kapanmış.. Yeni satıcı gelmiş.. Uzun pozisyonlar realize oluyor gibi görünüyor. Bilemeyiz tabii ki dediğiniz gibi, ama trend de bir zayıflama işareti var gibi. Yarın ola hayır ola..

Sayfa 486/678 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •