hisse az sermaye düşük üst band kırılırsa baska dünya çok
hisse az sermaye düşük üst band kırılırsa baska dünya çok
düşeni kırdı tobo çalışırsa en az 840
bol kazançlar iyi hafta sonları
Benzer teknik formasyonda (TOBO onaylı, düşeni kırmış) Bist'te o kadar çok hisse var ki hocam.. Onları değil de Çimbeton'u almak için özel nedenler olmalı.. Bir çeyrek kâr, bir çeyrek zarar yazan bir şirketi niçin almalıyız? Almak için sebep sadece düşük sermayeli olması ise, işleri daha istikrarlı küçük sermayeli şirketler de mevcut.. Hem de kendi sektöründe bile.. Üstelik çok daha uygun fiyatlıları da mevcut. (Nominal fiyatlardan bahsetmiyorum elbette) Bu tercih tahta yapıcısına güven olsa gerek
Neyse, şimdi maç seyredeceğim. Sonra yine yazışırız. Bol kazançlar..
Son düzenleme : deva-i dert; 19-08-2023 saat: 22:14.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Ülkenin birisinde 2 adet yazılım şirketi var..
A Şirketi ilkine göre daha ucuz ve kâr marjları ve sermaye getiri yüzdeleri daha yüksek. A şirketi bir çok alana yönelik yazılım programı geliştiriyor, ama hiç birisinde tekel değil, ya da özel bir uzmanlığı yok. B şirketi ise daha ufak ve görece daha hızlı büyüyor. Sağlık alanında uzmanlaşmış, özellikle hastanelerdeki BT, MRI, X-Ray, Ultrasound imaj görüntüleme, bunları saklama ve ihtiyaç halinde raporlama ve analiz etme üzerinde ilerliyor ve şimdilik çok az da olsa ürünlerini yurtdışında sağlık hizmeti veren kuruluşlara da pazarlama imkanı sunabilmiş durumda. A şirketi B şirketinden daha likit ve görece daha az borçlu durumda, ama iki şirketin de finansal sağlığı yerinde.
Böyle bir durumda 2 şirketten birisini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Hocam hisse seçerken temelde dört filtrem var. Muhtemeldir ki pek çok hisse senedi yatırımcısı ile benzeşiyoruz.
1.karlılık, satışların ve karların büyümesi
2.finansal durumu, (net) kaldıraç oranı (sizin tavsiyenizle), finansal borç oranı, cari oran
3.f/k ortalamasına olan uzaklığı (hisse fiyatını değerlendirmek açısından)
4.ypp ve ihracat oranı.
Verdiğiniz örnekte A sirketi ucuzluk, daha az borçluluk ve daha yüksek karlılık, B sirketi ise ihracat potansiyeli itibariyle benim kriterlerime uyuyor.
Ben, kriterlerime daha fazla uyum sağlayan A sirketini seçerdim. Çeyreklik dönemler itibariyle izler, kriterlerime göre bozulma gördüğümde elden çıkartır baska arayışlara gecerdim.
Yer İmleri