Sayfa 782/903 İlkİlk ... 282682732772780781782783784792832882 ... SonSon
Arama sonucu : 7219 madde; 6,249 - 6,256 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by rcan Yazıyı Oku
    Son yazım deyip tekrar yazı yazınca inandırıcığınızı yitirirsiniz.
    Ne kadar iyi niyetli olursanız olun.
    Sadece bir tespit idi.
    Son yazım demiştim doğru.
    Ama arkadaş bana yönelik bir soru sordu
    Meramımı yanlış anlatmışım onu düzelttim sadece
    Kimseyi inandırmak,ikna etmeye çalışmak gibi bir derdim yok.

Kimsenin kazancından ve zararından bana pay düşmüyor.Tahtacı falan da değilim sizi yanlış yöne sevkedip üstünüzden para kazanayım.Dudu ustanın deyişiyle fakir bir ky yim.

Sadece bilinmeyen bir konu vardı.Onu ben bilip de söylemezsem bilmeyenlere haksızlık etmiş olurum diyerek yazdım önceki mesajları

Sağlıcakla kalın

2. Canmert arkadaş bilanço okuyabilirsin ama bakış açın dar. Arkadaşlar söyledi yazilarinda bende tekrar edeyim. Bu sirket aldigi ihaleleri 3 ay içinde yapip parasini almiyor. Kimisi 6 ay kimisi 9 ay bazilari 1 yıl surebiliyor. Simdi senin bakış açınla yılbaşında 5 milyarlik ihale almış bir şirket projeler bitmediği ve fatura kesip tahsilat yapmadığı için ilk 6 aylik bilancosu
    zarar yazan, çalışmayan ve de milleti dolandirmaya çalışan bir şirket oluyor. Peki işin doğrusu bu mu. Bu doğru olsa bugün 13 milyon lot karşılığı 93 küsur fiyatla patrondan 1.2 milyar liralık alim yapan fonlar salak mı. Bir tek senin paran kıymetli de milyarlık yatırımı gesana baglayan insanlarin parasi kiymetsizmi. Burada 18 aydan beri forumu takip edip gesan hissesi tasiyorum. Bir çok insan şirketle ilgili herseyi okuyup olan biteni gün be gün takip edip ona göre bilgi ve yorum paylaşımı yapiyorlar. Sen sadece bilancodaki üç beş satirdan yorum çıkartıp milleti uyarmaya çalışıyorsun. Yeterli bilgi sahibi olmadan yorum yapma arkadaş. Asıl böyle yaparak insanlari yanlış yönlendiriyorsun. Ben burada hisse cikacak yada düşecek demiyorum. Kimse yanlış anlamasin. Eksik bilgi ile yönlendirme ve şirketi kötüleme faaliyeti yapma diyorum.

3. Senin söylediğin sadece bir varsayım
    Yani şu anda işleri yaptı,bu işleri yapmak için giderleri oldu.Ama o giderlerin karşılığı parayı henüz almadı.
    Öyle bir şey olsa ilk çeyrekte de zarar olması gerekmiyormuydu.Demek ki işleri bitirip para almamak sadece bu çeyreğe denk gelmiş.İnşallah senin dediğin gibidir.Sene sonu giderler az olur eski yaptığı işlerden kestiği faturalar fazla olur.

Şu anda görünen gelir tablosuna göre ikinci çeyrekte EFNK da zarar var bunda hem fikir oldu mu?
    Ama her yerde 6 aylıkta büyük net kâr yapmış diye yaygara yapılıyordu.Aslında esas faaliyet gelirleri ile ilgili net kâr ilk 3 aya göre azalmış.Fatura kesilmemiş veya başka bir sebep her neyse sonuçta insanlar bu kur farkı geliri olayını bilmiyor.Herkes bilmiyor.Buradaki bilanço zamanı yapılan yorumlara göre burada da bilen yoktu.
    Ben sadece bunu düzelttim.

Diğer dediğiniz önce işin yapılıp faturanın sonra kesilmesi konusunu bilmiyorum o konu da sene sonunda netleşir değil mi?

4. Burada 2022 Mart, Nisan, Mayıs...... aylarında alıp hala tutanlar o zamandan beri 5 bilanço okudu.
    5 bilanço okumaları sonucu 17-18 ayda bölünmeyle 5 TL'ye düşürdüler maliyetlerini.
    Şimdi yaklaşık 18 katına geldiler.
    Zamanında 15 katına gelmişken 9 katına düşmeyi göze aldılar.
    Şimdi biri gelip 15 gün önce alıp % 15 kazandığını söylüyor ve senet hakkında negatif beyanda bulunuyor.
    Bundan sonra yazacaklarım kimseye öneri değildir.
    Ben bu senette gelecek gördüğüm için (kimse ile temel, teknik tartışmam) 2025-26 yılına kadar bekleyebilirim.
    Ve 2 sene sonra daha az kar ederek satabilirim.
    Ama kısa vadecilerin bir çeyrek bilanço değerlendirmesi yapıp 15 gün önce aldığı senedi satarak sonrasında yaptıkları Gesan analizine katılmam.
    Ne güzel kar etmişler. Umarım 365/15 = 24,.. kadar kar ederler bir yıl içinde.
    Ben çayımı içerim.
    2025-26 yıllarını beklerim.
    Yatırım tavsiyesi değil bunlar.
    Kendi gerçeğim.
    Her koyun kendi bacağından asılır.

5. 13 milyon lotu patrondan alan fonlar salak mı bilmiyorum belki trend neyse ona atıyorlardır

Ama eğer bu fonlar salak değilse o zaman patronlar salak.Çok kazanacakları şirketin lotlarını bir senede ikinci kez satıyorlar.Tıpkı benim hisse hektaşın patronu gibi

Kimbilir belki patronlar fedakarlık yapıp şirkete 5 sene vadeli faizsiz borç verirler.

Ama o zaman da sattıkları lot kadar ilerideki kârlardan şahsi zararları olacak

Gerçi bunu yapacaklarını da söylemediler ama neyse

Bana müsaade
    Bana cevap yazmayın konu kapansın
    Herkes kendi bildiğini yapsın

6. Ben kısa vadeci,al satçı değilim
    BIST 30 firmalarında temettü yatırımcısıyım
    Gesam ve Alfasta kısa vadeli yüzde 20-30 arası potansiyel gördüm ve bir kereliğine yaptım.
    Elimde gesan ve alfas yok.Alfası da yüzde 30 kârla sattım 20 günde.
    Gesan ve Alfaslar Doas ve Tuprs oldular.

Negatif yorumlara açık olmanız sizin faydanıza
    At gözlüğü ile bakmanın acı sonuçlarını hektaşta biz yaşadık.Bir senede paramız üçte birine düştü.Sasada da param yarıya düştü.
    Hisseye aşık olmam yüzünden

Ben de kimseye al sat tut tavsiyesi vetmedim
    Okuyun önceki mesajlarımın altında yazıyor
    Hisse fiyatı artabilr de azalabilir de dedim.

Herkes net kâr 3 katına çıkmış diye uyurken uyandırmaya çalıştım.Aslında EFNK düştü diyerek.

Bazı arkadaşlar buna teşekkür edeceğine saldırıya geçti

Ben daha buraya gelmem merak etmeyin

Sataşma olmasın yalnız

Benim saçma yorumlarım olarak görün aldırmayın

7. Güzel bir satım olmuş hisse çok dayak yememiş ama patron lar ın parayı napacaklarını açıkla mamaları hoş olmadı...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

8. Niki ni hatırlayamadım altın üye li bir arkadaş dı ilk dönemlerde her bilanço da bu fiyat etmez şöyle böyle der dururdu... Bazı arkadaş lar ne kadar eski olursa olsun büyüme hisselerini çözemiyolar...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

Sayfa 782/903 İlkİlk ... 282682732772780781782783784792832882 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •