Sayfa 1293/1312 İlkİlk ... 293793119312431283129112921293129412951303 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,337 - 10,344 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Ana kan damarı inşaat olan ülkedeki en iyi para kazanma yöntemi konut satışı.

Ben siyasi olarak bakmıyorum vatandaş gözünden bakıyorum, vatandaşın büyük bir kira sorunu var. Bunu bir nebze rahatlatmak adına belli bir kesime ( ilk evim gibi birşey) pozitif ayrıcalık sağlayabilir diye düşünüyorum.
    Önümüzdeki belediye seçimleri için pozitif etkide yaratır bence.

Şimşek kabul eder veya etmez onu bilemem ama inşaat sektörünü bitirmemeleri için yeni kaynak yaratmaları için ( sıfır evler için) bu tarz bir kredi ile hem vatandaşın elindeki parayı çekebilirler hemde borçlandırarak uzun vadede sistem döngüsünün bozulmaması için uğraşan yüzbinler yaratabilirler.
    konut kredisi kampanyasının siyasi etkileri abartılıyor diye düşünüyorum.

kirayı dahi ödemekte ödenen büyükşehirde yaşayan insanların kaçı kredi şartlarını sağlayacak.

anadolu deseniz herkes zaten asgari ücretli veya memur onu da geçtim siyasi tercihleri belli değişmez.

konut kredisi kampanyası olmaz demiyorum ama kullanabilen çok sınırlı olacaktır.

kampanya açılandığı anda ev fiyatları bir 50% daha üste koyar

2. "Evimi satıp kirada otururum, o parayla da borsada temettü hissesi alıp finansal özgür olurum" diyenler için kötü bir hamle

https://twitter.com/evsiad/status/1694407631832551758

Siz "boş eve vergi.. 2. 3. evlere vergi..." derseniz ev sahiplerinin de eli armut topluyor değil herhalde...

https://twitter.com/evsiad/status/1694419995093090544

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3. https://twitter.com/evsiad

Ev sahibi değilim yani hiç kiracım yok ama bu süreçte ev sahiplerinin ciddi anlamda haklarının yendiğini düşünüyorum.

Bu tarz oluşumlar, dernekler kurulursa belki kaybettikleri hakları geri alabilirler.

Çünkü ev sahibi denince "elinde puro içen şişman kapitalist adam" ya da "Kemal Sunal'ın filmlerindeki şark kurnazı hacı amca" algısı var. Bu değişmeli...

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    1,2 faiz olursa ev 3 milyondan değil 5 milyondan satışa çıkar...

düşük faiz malın asıl fiyatını yükseltir...

bize düşük faiz yaramıyor...

millet düşük faizi görünce saldırıyor...

hoop değerler katlanıyor...

...
    İnsanlar istiyor ki, kredi yokken düşen veya sabit kalan fiyatlar, kredi imkanı doğduğunda yükselmesin. Aynı kalsın.
    Onlar da Hugo Stinnes misali, hem enflasyonun altında borçlansınlar, hem de malları tıkır tıkır ucuza toplasınlar.

Hugo Stinnes gibi mal toplamak güzel de, 1. dünya savaşından yeni çıkmış alman ev sahipleri yok karşılarında.

Ha bugün savaşa girsek, 5 milyonluk evi 500 bin liraya versek almazlar. Öyle de cins bir alıcı kitlesi var.
    Kaos zamanlarında nakit kralken ucuzdan mal toplamayı bilmezler. "Mal kralken" ucuz olsun isterler.

2020'de covid ilk pörtlediği aylarda "riske girebilen için tam ev alma zamanı" demiştim. Çoğunluk ise "şehirler boşalacak" deyip duruyordu.
    Nedense o döneme ait başlık silinmiş. Bulamadım.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    İnsanlar istiyor ki, kredi yokken düşen veya sabit kalan fiyatlar, kredi imkanı doğduğunda yükselmesin. Aynı kalsın.
    Hahahahaha
    Memursen pardon Kiracısen isteklerini sıralamış.

1) Konut kredi faizleri mümkün mertebe 0,60-0,70 bandında olmalı. Ama şartlar müsait değilse 1,20'de olabilir.
    2) Ev sahiplerinin, beleş kredi açıklandıktan sonra, ev fiyatlarını artırmasına izin verilmemeli, ağır cezai yaptırımlar getirilmeli, gerekirse cezaevlerindeki hırsızlar salıverilip evsahipleri ile doldurulmalı
    3) Hiper enflasyon ortamı tam gaz devam etmeli. Mümkün mertebe yıllık enflasyon %150'lere çıkarılmalı.
    4) İpotekli dahi olsa, ilk kez ev sahibi olacaklara, evleri güle oynaya satma imkanı sağlanmalı.

Devletimiz çok yaşa.
    Faiz haramdır.
    Beleş kredi yaşam hakkıdır.
    Allahü ekber.
    Bayrak inmez, vatan bölünmez.

6. İnsanların uygun faizle ve uygun fiyatla ev sahibi olmak istemesi neden anormal geliyor size, anlamıyorum. Ağaoğlu ya da Sinpaş basın sözcüsü müsünüz?
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    İnsanların uygun faizle ve uygun fiyatla ev sahibi olmak istemesi neden anormal geliyor size, anlamıyorum. Ağaoğlu ya da Sinpaş basın sözcüsü müsünüz?
    Uygun rakama mühendis arayan bir firmada aylık 3 bin liraya çalışır mısın?
    Rakam firmaya göre uygun, sana da uygun mu?

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Uygun rakama mühendis arayan bir firmada aylık 3 bin liraya çalışır mısın?
    Rakam firmaya göre uygun, sana da uygun mu?
    Daha önce de seviyeyi düşürmeyi çok denedin ama biliyorsun o toplara girmiyorum
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 1293/1312 İlkİlk ... 293793119312431283129112921293129412951303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •