Sayfa 322/661 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422 ... SonSon
Arama sonucu : 5286 madde; 2,569 - 2,576 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Asil bomba istirak temettu gelirleri olacak. Artik bu gelirler ne olacak? Yeni sirkete gelecekler. Oradan Bankaya gelirler mi? Yeni sirket temettu vermem derse ne olur? Kafamda deli sorular?
     Alıntı Originally Posted by Kalantor bey Yazıyı Oku
    Ben de öyle anladım da, yeni şirketin %100 sahibi iş bankası olacaksa mühasebe işlemlerinden başka bir faydası yoktur.
    İş Bankası hayatına sadece banka olarak devam etse ve bir şekilde iştiraklerini yeni şirkete devretse ve banka da o yeni şirketin iştiraki olursa o zaman Atatürk hisselerinin kamulaştırılması teranesi de gümlemiş olur (mu acaba?).
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Kalantor bey Yazıyı Oku
    Ben de öyle anladım da, yeni şirketin %100 sahibi iş bankası olacaksa mühasebe işlemlerinden başka bir faydası yoktur.
    İş Bankası hayatına sadece banka olarak devam etse ve bir şekilde iştiraklerini yeni şirkete devretse ve banka da o yeni şirketin iştiraki olursa o zaman Atatürk hisselerinin kamulaştırılması teranesi de gümlemiş olur (mu acaba?).
    Evet yapılacak işlemler muhabesel olarak sadeleştirme işlemidir.
    Hakimiyet yine isbankasinda olacaktır.
    Ama bu ayrışma sonunda oluşan Anonim şirket
    Ne olacaktır şirketlere ait hisseler bu anonim şirkette olması ne sagliyacaktir.baska bir niyet varsa ancak yeni anonim şirket kurulunca belli olacaktır kanaatimce.
    Yy TV.degildir
    Sagliklar

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Tiflis, Gürcistan
    Gönderi
    142
     Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Asil bomba istirak temettu gelirleri olacak. Artik bu gelirler ne olacak? Yeni sirkete gelecekler. Oradan Bankaya gelirler mi? Yeni sirket temettu vermem derse ne olur? Kafamda deli sorular?

Doğru noktaya parmak bastınız.
    Öncelikle yeni şirketin borsaya açılması lazım.
    Temettü vermem diyeceğini sanmıyorum.
    Tam tersi güzel temettü verir diye düşünüyorum.
    Neticede banka değil, bir holding olacağı için bankaların temettü kısıtlamasına da takılmayacak.

4.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Asil bomba istirak temettu gelirleri olacak. Artik bu gelirler ne olacak? Yeni sirkete gelecekler. Oradan Bankaya gelirler mi? Yeni sirket temettu vermem derse ne olur? Kafamda deli sorular?

Devir eden işc, devir alan işhol, devir olan iştirakler. Parasal bir artı eksi olmayacak. Yani 5 liralık şirket 15 veya 0,5 liraya gitmeyecek. 30 hazirana göre gidecek. Ancak bu işde hem devir eden hem devir alan, hemde devir edilen ürün karlı çıkamaz. Temettü konusu kimin karlı çıkacağını netleştirir. Örneğin devir alan yeni şirket işhol olacaksa henüz halka açık değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
    Hani bir zamanlar bir banka(!) vardi 2 sene üst üste yatırımcısına temettü veremeyen.... halbuki daha sonra bu gözler ne temettüler gördü başka şirketlerden..
    Ereglisi, simdi Tüpraşı
    .. kel alaka işte, birden aklıma geldi....

6. Bu olay borsada rastlanan bir durum değil. Borsa geneli için evet olumlu. Bence iştirakler içinde olumlu, banka a-b-i nasıl etkilenir bilmek zor. İleride bir hükümet gelip alırım satarım keserim asarım demesin diye bu işlem yapılıyor olabilir. Kendini korumak içinse duble faydalı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    Ben de bir sey zannetmistim. Sadece147sirketmis.
    https://m.bloomberght.com/is-bankasi...pluyor-2337244

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Hakan'i yine bu sekil daha cok sahalarda gormek istiyoruz
    piyasa seviyor beyefendiyi
    Bir zahmet bir de geri alim n'oldu, unuttu mu falan iki cift aciklama citlatirsa seviniriz
    bir de garanti toplamda 5 extra tur bindirdi, umarim fiyati takip ediyordur, capital'deki eski söylem (en buyuk piyasa degeri, bla bla bla...) su ara tirt oldu da...
    Hakan bey'e hızlı geri bildirimi icin tesekkür ediyoruz. Abi saygılar

Sayfa 322/661 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •