Sayın Soymantı,
Sizin mali değerlendirmeleriniz dönüp dolaşıp benim söylediğim sonuca varıyor. Bazı yerleri sırf eleştirmek için yazdığınız belli. İyi okuyup değerlendirin. Daha %57 mantığını bile anlamadan yazmışsınız, bu oran %25 düşerse zaten zarar edersiniz.. Çimento şirketlerinde bu yüzde daha da fazla. Maliyet muhasebesine uzak olduğunuz anlaşılıyor. Ya da bir amacınız var.
Sıradan bir finansmancı veya bankacı değilim. Halka açık şirketlerde bu tür bilançoları yıllarca birçok kere hazırladım, denetledim ve imzaladım. Hatta emekli oldum. Yazdığım yazı kısa ve öz olarak yazılmış olup detaylara girilmemiştir. Zaten detaylı bilançosuna da bakmadım, çünkü şirket ne durumda olduğunu belli ediyor.
Altı aylıklar geride kaldı borsa da 9 aylıklar fiyatlanacak. Doğru tahminler kazandırır. Borsa birilerinin oyuncağı olmamalı. Teknik Analiz marifeti ile birileri soygunculuk yapmamalı. Asıl olan Temel Analiz olmalı. Yatırım temel Analizle olur. Günlükçü zihniyeti farklı. Kaptı kaçtı işine yeni halka açılan şirketlerde çok rastlıyoruz. Son alıcıya, şirketin üç beş misli değeri ile yüklüyorlar.
Geçmiş yazılarıma bakarsanız, 6 aylık kar tahmin rakkam vermeden dolaylı olarak 700-800 milyon olarak belirtmiştim, 640 milyon geldi, istenirse karı belli bir oranda ayarlamak sanayi şirketleri için zor değil, 9 aylık kar tahminim 1,3 milyar. Dönem bitmediği için artı eksi yanılma payım olabilir. Tabii ki hesapta olmayan durumlar hariç. Benim şahsi görüşümdür ve tahmindir. Şirket içinde olsam kar tahminimi yanılma payı olmadan çok yakın tuttururum, çünkü bizlerin dışarıdan bilgisi sınırlı kalıyor. Başkalarının görüşü farklı olabilir. Tahminler şirket içi bilgi oranına göre değişebilir.
Yer İmleri