Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
ABD ve Asya'da Soda Külü Fiyatlarý Tedarik Kesintisinin Ortasýnda Hýz Kazanýyor, Avrupa Piyasasý Sakin Kalýyor
16-Aðu-2023
Soda Külü fiyatlarý, özellikle düþük stoklar ve cam endüstrisinden alýmlardaki yavaþ artýþ nedeniyle ABD ve Asya pazarlarýnda marjinal bir yükseliþ ivmesi kazandý. Soda Külü'nün önde gelen küresel üreticileri ve tedarikçileri, Temmuz 2023'te faaliyetlerini kârlýlýða göre ayarladýlar. Ancak Avrupa Soda Külü fiyatlarý, zayýf talep, ekonomik yavaþlama ve piyasadaki mevcut talepleri karþýlamaya yetecek stoklar nedeniyle makul düzeyde kaldý.
Çin'de, cam imalat sanayindeki düþük alt sektör talebi nedeniyle arzdaki düþüþe raðmen, Temmuz 2023'te Soda Külü genel fiyat eðiliminde aylýk bazda hafif bir düþüþ gözlendi. Ayrýca, bu ayýn baþýnda ihtiyaç bazýnda Soda Külü alýmý yapýlýyor ve bu konudaki satýn alma heyecaný ýlýmlý seyrederek piyasadaki dengeli hissiyata iþaret ediyor. Ayrýca, Weifang Shandong'da (Çin) 20 Haziran 2023'ten Temmuz 2023'ün ortasýna kadar toplam 1,2 Milyon mt/yýl üretim kapasitesine sahip Shandong Haihua Grubu'ndaki planlý bakým duruþu ve üretim oranlarýndaki düþüþ, Soda Külü tedarikini kýsýtladý ve olumsuz etkiledi. Aðustos 2023'teki fiyatlar. Piyasa katýlýmcýlarý, ülkedeki alt sektör talebinin iyileþmesine raðmen kar marjlarýný korumayý tercih etti.
Benzer þekilde ABD pazarýnda Soda Külü fiyatlarýndaki istikrar, 2023 Aðustos ayýnýn ikinci haftasýndaki arz sýkýntýsýndan kaynaklandý. ABD'deki Soda Külü üreticileri, küresel pazarda 2023 yýlýnda bir toparlanma öngörüyor. mevcut zayýf talep temelleri ve gelecekte talepte beklenen mevsimsel artýþ nedeniyle. Cam imalatý, tekstil ve kimya baþta olmak üzere çeþitli sektörlerde kullanýlan Soda Külü, 2023 yýlýnýn baþýndan itibaren fiyatlarýnda düþüþ yaþadý. Çeþitli sektörlerde zayýflayan talep, dünya çapýndaki üreticilerin üretim seviyelerini yeniden deðerlendirmesine neden oldu.
Bununla birlikte, Almanya pazarýndaki Soda Külü fiyatlarý, cam imalat sektöründeki kötümser talep ve stok fazlasý nedeniyle Temmuz 2023'te düþük seyretti. Ayrýca Avrupa Merkez Bankasý bölgesel piyasada enflasyonu düþürmek amacýyla faiz oranlarýný artýrdý. Yurt içi alýcýlar bekle-gör tutumu sergiledi ve üreticiler Almanya'da birikmiþ stoklarý daha düþük marjlarla azaltmayý tercih etti. Ekonomik ve jeopolitik belirsizlikler ile finansal koþullardaki sýkýlýk, 2023 yýlý Temmuz ayýnda talebi olumsuz etkiledi. Eurostat verilerine göre, ekonomik güven endeksi Temmuz 2023'te yaklaþýk %1 oranýnda düþüþ göstererek güneye doðru ivmesini yeniden sürdürdü. Arz açýsýndan bakýldýðýnda, Soda Külü fiyatlarý, Almanya pazarýnda Temmuz ayýnda istikrarlý arz ve yüksek stok seviyelerinden kaynaklandý. Kimyasal üreticisi BASF
Soda Külü fiyat eðiliminin, büyük ölçüde yavaþlayan üretim hýzlarý nedeniyle ABD ve Asya'da kýsa bir süre için artmasý bekleniyor. ABD Soda Külü fiyatlarýndaki artýþýn talepten ziyade, duruþlar ve operasyonel oranlardaki aksamalardan kaynaklanan arz azalmasýndan kaynaklanmasý bekleniyor.
Gazeteci: Peter Schmidt yazmýþ, bende yapistiriverdim.. ytd
Kuraklýðýn Neden Olduðu Darboðazlar Panama Kanalýný Týkadýðýndan Önemli ABD Petrokimya Ürünleri Hakkýnda Kaygýlar da var! Gemiler için.
Yine dejavu, bu geçen haftaki durum taze! Ytd
1 üye 10 çekirdek citlatan ziyaretçi! Hepi topu bu 😊 sýksan limonu anca bu kadar çýkýyor demek ki! Ytd
Aksa?
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri