Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4342 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Þ.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by Hissedarxd Yazýyý Oku
    YEKDEM ile CANTE arasýnda nasýl bir iliþki kurdun anlamadým. Üstelik davalarýn birbiri ile en ufak emsalliði de yok ki, emsal karar gibi yazmýþsýn.

CANTE davasýnda "kanunlarýn geriye doðru iþletilemeceði" konusunda EPDK tarafýndan hukuka aykýrý olarak gerçekleþtirilen bir eylem var. Ýlk derece mahkemesi de zaten kararýnda bunu açýkça belirtmiþ.

Diðer taraftan, yürütmenin durdurulmasý talebinin reddi, mer'i mevzuata uygun. Fazla gelen elektrik faturasýný el mecbur ödeyip sonra mahkeme kararý ile geri almak gibi bir þey yani. Ben ödemem, mahkemeye verdiðim için sonra öderim gibi bir þey yok yani. Hukuk sistemimiz "kurumlarýn saygýnlýðýna halel gelmemesi" þeklinde özetlenebilecek bu doktrin üzerine kurulu. Son tahlilde bu borç EPDK'ya ödendi ve geri alabilmek için davaya devam ediliyor.

Davanýn esasý Anayasa ve kanunlara aykýrýlýk. Bununla ilgili milyonlarca içtihat var. EPDK'nýn bu davayý kazanma þansý sýfýr...YTD

Son olarak. Ben büyük balýðýn peþindeyim, EPDK tarafýndan gelecek haber bildiðin istavrit, hamsi...
    --hem ilk mahkeme hem de istinaf mahkemesi þirketi haklý bulmasýna raðmen þirket davayý danýþtay da kaybetmiþ...yeniden deðerlndirem mahkemede danýiþtaya uymuþ...ilk iki mahkemeninin de geçerli bir hukuki gerekçeleri olduðu su götürmez...

--karanlýkta ýslýk çalmaya devam edin...

2.  Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    --hem ilk mahkeme hem de istinaf mahkemesi þirketi haklý bulmasýna raðmen þirket davayý danýþtay da kaybetmiþ...yeniden deðerlndirem mahkemede danýiþtaya uymuþ...ilk iki mahkemeninin de geçerli bir hukuki gerekçeleri olduðu su götürmez...

--karanlýkta ýslýk çalmaya devam edin...
    Ortada bir emsal karar yok diyorum, anlamýyorsun. Alakasýz 2 ayrý dava. Mahkemeymiþ, Danýþtaymýþ bilmem neymiþ...40 yýl bu iþin içerisindeydim ben, kime ne anlatýyorsun ?

Diyorum ki, CANTE davasýnda 30 Eylül 2022 tarihinde, EPDK tarafýndan Usul ve Esaslar'da yapýlan deðiþikliðin temel hak ve hukuk kurallarýnýn aksine geriye dönük olarak iþletilmesi durumu var. Senin temel yanýlgýn "yürütmenin durdurulmasý talebinin reddini" kaybedilmiþ bir dava gibi görmen.

Bu mesajýný ve son cümleni not ettim. 1 Eylül yani yarýn Adli tatil sona erecek. Tahminim odur ki, 1.5-2 ay içerisinde (daha önce de olabilir) konu ile ilgili karar çýkar. O zaman konuyu detaylýca tartýþacaðýz...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...

Alýntý Originally Posted by Hissedarxd Yazýyý Oku
    Ortada bir emsal karar yok diyorum, anlamýyorsun. Alakasýz 2 ayrý dava. Mahkemeymiþ, Danýþtaymýþ bilmem neymiþ...40 yýl bu iþin içerisindeydim ben, kime ne anlatýyorsun ?

Diyorum ki, CANTE davasýnda 30 Eylül 2022 tarihinde, EPDK tarafýndan Usul ve Esaslar'da yapýlan deðiþikliðin temel hak ve hukuk kurallarýnýn aksine geriye dönük olarak iþletilmesi durumu var. Senin temel yanýlgýn "yürütmenin durdurulmasý talebinin reddini" kaybedilmiþ bir dava gibi görmen.

Bu mesajýný ve son cümleni not ettim. 1 Eylül yani yarýn Adli tatil sona erecek. Tahminim odur ki, 1.5-2 ay içerisinde (daha önce de olabilir) konu ile ilgili karar çýkar. O zaman konuyu detaylýca tartýþacaðýz...
    --geriye dönük olup olmadýðý deðil konu; karar, ilk olarak çýktýktan sonra EPDK ile þirket arasýnda olan yazýþmalar, istemler var ise geriye dönüklük geçerliliðini kaybedebilir...ilk kararýn gerekçesi de önemli, ayrýca sebepszi zenginleþme durumu da olabilir...

Açýklamada sabit fiyatlý olan ve tüketicileri koruduðu için AUF kapsamýna alýnmayan ikili anlaþmalarýn da EPÝAÞ’a sunularak güvence altýna alýndýðý belirtildi ve þu hususlar vurgulandý, “Bu kapsamda EPÝAÞ’a yapýlan gerçek dýþý bildirimler sebebi ile 40 þirket hakkýnda idari soruþturma açýlmýþ ve faiziyle birlikte 15 milyar 355 milyon TL’yi aþan bir meblaðýn sisteme iadesine karar verilmiþtir.
    https://www.enerjigunlugu.net/azami-...ari-54566h.htm

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •