Sayfa 183/1001 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

KKM/DDKM nin birikmiş etkilerinin önümüzdeki aylarda geç yansımalarını göreceğiz. Acilen reel enflasyon veya enflasyon kadar faiz ortamına ulaşana kadar, müdahalede kullanacağı ilave döviz ihtiyacını sağdan soldan bulması lazım. DTH tan KKM ye geçirdiği meblağ kadar ZK satmıştı piyasaya, o denklem de tersinden çalışacak, KKM den DTH a dönen para kadar birileri tekrar ZK tesis etmek zorunda kalacak bi de bunu arttırdılar tam bu aşamadan nedense...

Borsa...fışkırtır..ama nasıl..ya bu yapıyı tamamlayıp komple düzeltecek çabucak, ya da son dalga 5.1 ve 5.2 yapıp uzattıkça uzatacak.

Eğer bu borsanın 2020 verisiyle toplam varlığının %87 si 22.000 kişinin elindeyse, eğer 2018 sonrası ve özellikle depremle VF ve BES ler gırtlak mala girmişlerse....aşağıya verme lüksleri yok...borsamızın tamamen kontrollü olduğuna inanıyorsanız buna uyan yaklaşım budur...verip de napacak...nakte geçip de nereye gidecek..milyar milyar TL ler tabi kağıt üzerinde ekran fiyatı bu...dönüp satıyorum dese elindekinin %5 ini satamaz....mal yukarıya doğru satılır..

Çok ilginç bir döneme giriyoruz..çok yakında trend sonu var....sanki çok derine salmadan TL bazlı düzeltip bir daha yeni bir dalga yaratacak gibi...erken henüz, şu yapı bir tamamlansın bakarız..ytd

Aşil abi son zamanlarda Vf bir miktar malı palaya teslim etti diye biliyorum (BES ler zaten üstüne yattı) dolar bazlı inanılmaz kar etti, zaten hali hazırda bu işleri kredili yapmış olması gerektiğinden çayın taşıyla çayın kuşunu vurdu diyebiliriz. halka arzlara da girdiyse biraz da oradan vurmuştur

Elbet çevrem de çok fazla esnaf tanıdığım yok,o cenahta işler iyi olabilir.Gözlemlerini yazan arkadaşlar olursa çok memnun olurum.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tabi her birey kendi çevresine bakarak durumu yorumluyor.Yanlış enformasyonun her şekilde kral olduğu çağımızda doğru ne onu bilmek zor.O nedenle biraz ampirik gözlemlerimize bakmak lazım.Ben ve çevrem geneli itibariyle orta ve orta üstü geliri olan insanlardan oluşuyor.Bila istisna her tanıdığım geçen yılla bu yıl arasında bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kaldı.Hobisinden vazgeçen de var,yurtdışı gezisinden de,dışarda yemeği bırakan da,migros yerine üç harflilerden alışverişe başlıyan da arabasını satan da herkes kendi seviyesinde bir alt seviyeye düştü gibi bir şey.Bilemiyorum sizlerin gözlemleri nasıl.E herkes fakirleşiyorsa işler nasıl iyiye gidiyor)))
    Ben de son 9-10 senede kazandığım para kadar parayı neredeyse son 1.5-2 senede kazandım. Covid bittikten sonra işler bir açıldı o açılış, 2021 de demiştim merkez bankaları bir halt yiyemez enflasyon uçar borsalar da peşinden diye, parayı koydum borsaya sonrası malum

Buyur buradan yak.

Bu yaptıklarımın büyük kısmını da bankalara ucuz kredi kartları ile finanse ettirdim hele seçimden önceki ortam efsaneydi

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben de son 9-10 senede kazandığım para kadar parayı neredeyse son 1.5-2 senede kazadım. Covid bittikten sonra işler bir açıldı o açılış, 2021 de demiştim merkez bankaları bir halt yiyemez enflasyon uçar borsalar da peşinden diye, parayı koydum borsaya… sonrası malum

Buyur buradan yak.
    Kastım bu değil sn patrick.Sizin gibi işi tamamen sermayeyi döndürerek para yönetimi ile geçinen pek çok tanıdığım var.Aslında ben de onlardan biri sayılırım.Kastım başka.Sizin asli mesleğiniz yok mu favök ne durumda ))))))))))Kendi mesleğinizden kazandığınız para geçen yıllara oranla nasıl.Bu para yönetimi işi sermayeye sahip olanalar için tatmin edici olabilir.Ama bunun da bir sonu gelir.Neticede profesyonel değiliz.İlerde bu cenahtan kazanılan paralar azalırsa bu fakirleşme ile bizler de etkileniriz.Ondan eminim.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tabi her birey kendi çevresine bakarak durumu yorumluyor.Yanlış enformasyonun her şekilde kral olduğu çağımızda doğru ne onu bilmek zor.O nedenle biraz ampirik gözlemlerimize bakmak lazım.Ben ve çevrem geneli itibariyle orta ve orta üstü geliri olan insanlardan oluşuyor.Bila istisna her tanıdığım geçen yılla bu yıl arasında bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kaldı.Hobisinden vazgeçen de var,yurtdışı gezisinden de,dışarda yemeği bırakan da,migros yerine üç harflilerden alışverişe başlıyan da arabasını satan da herkes kendi seviyesinde bir alt seviyeye düştü gibi bir şey.Bilemiyorum sizlerin gözlemleri nasıl.E herkes fakirleşiyorsa işler nasıl iyiye gidiyor)))
    Ben orta ve alt gelir grubuna dahil olduğunu düşündüğüm bir mahallede yaşıyorum...Sokakta adam akıllı arabası olan bendim..Şimdi benim araba sokakta orta halli araba olarak görünüyor...Adamlar işsizim abi yardımcı ol diyorlardı şimdi Milyonluk arabalara biniyorlar, 2.dairesini alanmı dersin ne ararsan var...Adamlar bayağı kirli çıkıymış...

Üst gelir grubunda olupta işini bilmeyenler maalesef kaybetti ama o sınıfa bizim burada giren çok oldu...

6. Kendi işlerim de düzeldi onu da dedim ya covid bitince işler açıldı diye. Şu an gayet iyi gidiyor

2020-2021 tamamen kayıptı ama

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben de son 9-10 senede kazandığım para kadar parayı neredeyse son 1.5-2 senede kazadım. Covid bittikten sonra işler bir açıldı o açılış, 2021 de demiştim merkez bankaları bir halt yiyemez enflasyon uçar borsalar da peşinden diye, parayı koydum borsaya… sonrası malum

Buyur buradan yak.

Bu yaptıklarımın büyük kısmını da bankalara ucuz kredi kartları ile finanse ettirdim hele seçimden önceki ortam efsaneydi
    ne iş yapıyorsunuz bateman ustadım

8.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    TÜİK ,

6,31-6,69 arası bir rakam açıklar diyorum.
    üstadım çok büyük yanıldınız

yalnız o değil de bu tüik enagı nasıl geçti yaw aklım almıyor

ateyizler bunu da açıklasın?

Sayfa 183/1001 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •