Sayfa 205/1001 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Viop LIV

1. TÜRKİYENİN KREDİ NOTUNUN POZİTİFE DÖNMESİ

Moody's, Türkiye'de seçim sonrasında daha geleneksel politikalara dönüşün kredi notu açısından net şekilde pozitif olduğunu bildirdi.

Reuters'a açıklama yapan Moody's analisti Dietmar Hornung, "Değişim net şekilde kredi notu açısından pozitif; ancak hala önemli belirsizlikler var. Bizim Türkiye kredi notu görünümümüz stabil, nota ilişkin ciddi bir aşağı yönlü risk görmüyoruz Değişikliklerin pozitif etkisi ise zaman alacaktır. Bu bir sprint değil maraton" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yeni ekonomi politikalarını hayata geçirmesinin ardından piyasa, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik olumlu not kararlarını hevesle bekliyor. Yarın gece Fitch'in açıklayacağı Türkiye not güncelleme kararı da dikkatle izlenecek.

2. ISGYO ve SKBNK'da geçen seneki hareket mi tekrarlanıyor acaba?

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Sizin karınca söylemi ile de paralel olmuş.

Sular, ağırdan çekiliyor gibi bir durum var. Genel/global anlamda yavaşlama da iniş ibarelerini/tahminlerini destekler konumda.

Sağlıkla …
    Lucky üstad da artık paçal yapmayın stop loss yapın diyor.

4.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    hocam esasında benim varsayımım şöyle:

çok kereler yazdım "özel sektör çok daha iyi yönetiliyor. "

bir şekilde bu işleri yoluna sokacaklar.
    özel sektör ve çoğu esnaf işini biliyor.
    adam 2 sene önce 100 gr sattığı çikololatanın gramajını 60 gr.ma düşürerek bugün 3-4 katı fiyatına satıyor.
    gerekirse nakit çalışıyor, fatura kesmiyor, vergiden kaçınmak, düşmek adına eşine dostuna araba alıyor, muhasebecilerini de bu şekilde yönlendiriyor.
    zamanında kullandırılan kgflerin çoğu dolara altına eve arabaya hatta borsaya gitti. gerçekten yatırım yapanları ayrıca kutlarım o başka.
    bu saatten sonra hiç bir patron ucuza kredi diye ağlamamalı artık özkaynağından zamanında ucuz kredi ile yaptığı birikimden yemeli.
    faizler artınca şirketler batar söylemine de katılamıyorum çok, basiretli tacir bu saate kadar yolunu bulmuş olmalı zaten.

şahit sen teknikten anlyon..

kaça gider bu ilaç ?

vakfn i iyi tutturdun sen bu işi biliyon

6. Gayrimenkul kirası genelde 10-20 yıl arası oluyor. Enflasyondan arındırılmış kazanç en az %5-%10 olur ise iyi yönetilen şirketler alternatif olabilir.

Gayrimenkul gelişen bölgede alınınca değeri ve kira getirisi artıyor. Şirketlerde de sağlıklı büyüyenlerin iş hacmi artıyor, hem de temettü getirisi iyi olabiliyor.

Bugün eski bir CEO BBHT'de idi, emekli olmuş bütün parasını melek yatırımcı olarak bir çok küçük şirkete yatırmış, henüz geri dönüş olmadığı için yeni yatırım yapamıyormuş.

Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    özel sektör ve çoğu esnaf işini biliyor.
    adam 2 sene önce 100 gr sattığı çikololatanın gramajını 60 gr.ma düşürerek bugün 3-4 katı fiyatına satıyor.
    gerekirse nakit çalışıyor, fatura kesmiyor, vergiden kaçınmak, düşmek adına eşine dostuna araba alıyor, muhasebecilerini de bu şekilde yönlendiriyor.
    zamanında kullandırılan kgflerin çoğu dolara altına eve arabaya hatta borsaya gitti. gerçekten yatırım yapanları ayrıca kutlarım o başka.
    bu saatten sonra hiç bir patron ucuza kredi diye ağlamamalı artık özkaynağından zamanında ucuz kredi ile yaptığı birikimden yemeli.
    faizler artınca şirketler batar söylemine de katılamıyorum çok, basiretli tacir bu saate kadar yolunu bulmuş olmalı zaten.
    tr devleti kurulduktan sonra ve serbest ekonomiye geçince bilindiği üzere her daim özel sektör hükümetlerden önde gitmiştir.

1950'li yıllarda koç'un sonrasında sabancı'nın icraatleri malum.

şimdi bize ülkedeki muazzam cevherleri değerlendirecek şirketler lazım. o şirketleri bulursam mutlaka yazarım. bobet yazdım diye yönetim bana ceza verdi %100 gitti. neyse. öyle işte.

hökümete benden kesik. burdan yol olmaz.

8. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Yeni Orta Vadeli Program kapsamına borsa yatırımcılarıda dahil edildi.
    Buna göre;

• Finansal okuryazarlık faaliyetlerinin daha da yayınlaştırılması,
    • Küçük yatırımcı haklarının gözetilerek yatırımcı tabanı genişletilmesi,
    • Halka arzların artırılması için gerekli tüm adımların atılması planlanıyor.

📍Borsada HSBC 500 milyon TL net alım yaptı! ✅

İşte HSBC’nin bugün en çok aldığı hisseler

Sayfa 205/1001 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •